Profilový obrázek

evana

Eva Janysova

Komentáře 55

Od nejnovějších
  1. Man Up
    Man Up (2015)
    7.5
    Oddechová romantika, která je sympatická v tom, že obě hlavní postavy jsou vlastně looseři, kteří nevědí co se sebou a se svým životem. Simon Pegg je zárukou kvality a humoru a dobře vybraná Lake Bell mu statečně sekunduje. Nechybí sladký předvídatelný happy end, který v téhle bláznivé komedii nevadí a ani neurazí.
  2. 5 to 7
    5 to 7 (2014)
    8
    Tak trochu jiný romantický film postavený hlavně na zajímavých dialozích. Hlavní ženská postava měla opravdu kouzlo. Sympatický, milý film, u kterého to už už vypadá, že zase směřuje ke klasickému filmovému klišé a happy endu, ale nabere nakonec úplně jiný směr a o to víc je to pak celé uvěřitelnější a realističtější. Trochu sentimentální, trochu smutné, ale zůstane v konečném výsledku dobrý pocit. Bod k dobru i za soundtrack.
  3. Z for Zachariah
    Z for Zachariah (2015)
    7.5
    Minimalistické postapokalyptické drama, milostný trojúhelník, který táhne především výkon Chiwetel Ejiofora a jeho charakter postavy. Jeho postava je celou dobu paradoxně nejsympatičtější z těch tří. Celý film má zvláštní znepokojivou atmosféru, která pomalu, nenápadně ale jistě graduje. Děj i dialogy o víře a Bohu nutí diváka v průběhu přemýšlet nad lidskostí, morálkou a přirozenými vlastnostmi člověka za nestandardních okolností v extrémním prostředí. Závěr filmu to ještě několikrát důrazně podtrhuje.
  4. Final Girl
    Final Girl (2015)
    4.5
    Jediný kladný bod má tenhle film za vizuál. Hezky se na to kouká, ale celé je to tak nějak prázdné a chybí tomu atmosféra, děj a nějaký spád. Abigail jako mrštná trénovaná vražedkyně byl trochu přešlap a do téhle role nějak vůbec nezapadla.
  5. Mocnější než slova
    Mocnější než slova (2013)
    6.5
    Od prvního záběru bylo jasné, že film bude hrát na city a když k tomu ještě přičteme, že je to vše na základě skutečné události, je to jasné. Ono si stačí přečíst jen obsah a každému je jasné, co to bude za film, takže žádné překvapení. Herecké výkony jsou průměrné, hlavní hrdinka byla sympatická, zbytek obsazení takový průměr. Film je plný rodinných objímaček v kruhu, na mě jich tedy bylo až příliš, uff. Taková průměrná citová ždímačka, která se dá celkem dobře sledovat.
  6. Barely Lethal
    Barely Lethal (2015)
    4.5
    Ani Samuel L. Jackson tohle nezachrání. Film se dá přežít celkem bez újmy až do konce. Nápad a námět je celkem originální, ale bohužel nebyl využit tak, jak by dovoloval. Některé věci a chování postav jsou přemrštěné a jen kroutíte hlavou, že by se snad takhle někdo mohl chovat. Vtipy ani scénář moc nefungují. Průměrná teenage komedie.
  7. Bojovník
    Bojovník (2015)
    8.5
    Ano, je to plné klišé, je to předvídatelné a snaží se to hrát hodně na city. Ale v tom nevidím žádné mínus, když to na ty city opravdu umí zahrát, děj vás vtáhne a ze slabších povah dokáže vymáčknout nějakou tu slzu. Sportovní filmy nejsou můj šálek čaje, ale tady hraje box trochu vedlejší roli. Jake předvádí excelentní výkon, roli má skvěle zvládnutou. Ve Slídilovi byl neskutečně odporný a tady zase předvádí úplně něco jiného a všechno mu to věříte.
  8. Shameless
    Shameless (2011)
    8.5
    Nekorektní seriál plný sexu, hulení, chlastání a sprostých slov. Nic tady není tabu. Je to vtipné, často trochu přehnané až absurdní, postavy a charaktery dobře vykreslené a všechno to skvěle funguje. Každá z postav je úplně jiná, něčím zajímavá a je se rozhodně na co koukat. William H. Macy výborně předvádí nechutného, odporného alkoholika a trosku. Ač je to všechno vykreslené s nadsázkou, nejde seriál jen po povrchu, ale dokáže se trefit i docela hluboko, až z toho člověka zamrazí.
  9. Ant-Man
    Ant-Man (2015)
    8
    Příjemná marvelovka u které je pro mě největší plus, že neobsahuje žádné zmatečné výbuchy, nepřehledné opulentní akční scény, které mě vždycky zaručeně uspí. Je to vtipné, takové jakože lidské, drží se to při zemi a celkově to působí hodně sympaticky.
  10. S láskou, Rosie
    S láskou, Rosie (2014)
    7.5
    Po dlouhé době zase jedna milá romantika, která potěší. Výběr hlavních herců je velké plus, protože oba dva jsou sympatičtí, reální, člověk se s nimi může celkem ztotožnit,žádná Barbie a Ken. Příběh je vyplněn spoustou vtipných scén a podařených vtipů. Na jednu stranu je to pohádka a na druhou stranu celkem reálný příběh. Možná se zdá na první, že oběma hrdinům je do cesty kladeno až moc překážek a náhod, ale podle mě život takový je a většinou nic nevyjde tak, jak člověk chce. V životě možná jen chybí ten happy end :)
  11. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8
    Vtipná oddechovka a parodie na bondovky. Skvělé herecké obsazení, kterému vévodí Colin Firth, který se touhle rolí trochu vymanil ze škatulky distingovaného gentlemana (i když tím je pořád, ale přidal i drsnější rovinu) - jateční scéna v kostele je neskutečná! Každá scéna s ekoteroristou v podání Samuela L. Jacksona baví. Šťastným výběrem bylo i obsazení Tarona Egertona do role nevychovaného puberťáka. Velkým plusem je pro mě i soundtrack, který k celkovému vyznění filmu výborně pasuje.
  12. Beyond the Lights
    Beyond the Lights (2014)
    5
    Romantický příběh o nešťastné zpěvačce lapené v pasti vlastního úspěchu a jednom obyčejném policajtovi/bodyguardovi, který jí zachrání při pokusu o sebevraždu. Za všechno může cílevědomá matka/manager, která chce pro svou dceru jen to "nejlepší" a žene ji nekompromisně výš a výš. Nějak mi ta chemie mezi hlavními herci nefungovala a ani jeden z nich nebyl vyloženě sympatický. Policajt se celý film tvářil hrozně nezúčastněně a lhostejně, když ho balila největší celebrita pop music. Plus tohohle filmu je asi jen hudba a nějaké to životní moudro, které si z něj můžete odnést.
  13. The Little Death
    The Little Death (2014)
    8
    Několik příběhů o sexuálních úchylkách a všechny historky něco spojuje. Celé je to natočeno vtipně, s nadsázkou a na konci to všechno trochu víc dramaticky graduje. Nejmilejší,nejvtipnější a nejromantičtější z příběhů je ten poslední o sexu přes telefon pro hluchoněmé. Díky tomuhle příběhu dávám celému filmu 80%.
  14. Hlasy
    Hlasy (2014)
    6.5
    Originální horor/komedie, nad kterou není třeba moc přemýšlet ani v ní hledat logiku. Takové odlehčené Americké psycho. Pohled na svět očima vraždícího schizofrenika byl krásný, čistý a mile barevný. Ukázka reality z druhé strany pak už vypadala docela neutěšeně. Vizuál moc pěkný a dobře se na to dívá. Ryan v růžových montérkách a nevinným výrazem ve tváři baví.
  15. Laggies
    Laggies (2014)
    7.5
    Milá oddechovka pro klidné večery. Příběh dívky/ženy, která se ještě hledá a neví, co od života chtít a očekávat. Tohle jí pomáhají si ujasnit jedna puberťačka a její otec, nebo spíš jí pomohou ujasnit, co vlastně nechtít. Film, kde všechny hlavní postavy (Keira, Sam, Chloe) jsou sympatické a film, který vám nakonec vykouzlí úsměv na tváři.
  16. Teorie všeho
    Teorie všeho (2014)
    8.5
    Příběh Stevena Hawkinga tentokrát spíš z pohledu jeho soukromého a rodinného života než z profesionálního. A ještě spíš pohled na osud jeho manželky a ukázka ženské síly, odhodlanosti až to skoro vypadá, že by snad měla být prohlášena za svatou. Celý film a příběh je dojemný a citlivější duše a povahy snadno rozpláče a donutí k soucitu s oběma hlavními postavami. Jejich myšlenky a pohnutky můžete ale jen hádat, protože nejsou úplně zřejmé. Každopádně výkon Eddieho je právem oceněn nominací na Oscara a je jasné, že za ním stojí mnoho času přípravy a studování lidí s podobnou nemocí. Je to spíš romantický film než životopisný, což někdo může považovat za mínus. Z filmu není jasné, v jakém časovém horizontu se odehrává a nikdy nevíme o kolik let přesně se scény posunuly, ale přibližně to lze odvodit od toho, jak moc děti vyrostly, přesný počet uplynulých let není podle mě pro příběh nijak zásadní.
  17. Whiplash
    Whiplash (2014)
    10
    Dokonalé! Jednoduchý a přímočarý příběh a zápletka, ve které jde o "souboj" učitele a žáka. Kouzlo filmu tkví především ve střihu, který přesně pasuje do hudby (nebo naopak), vyvolá v divákovi kýžený pocit napětí a vtáhne ho do děje tak, že není schopen spustit oči z plátna a z obou hlavních představitelů. Během projekce jsem místy zadržovala dech a prožívala všechny emoce spolu s herci, jako by se jednalo o nějaký akční thriller. Ani jedna z postav není ukázána jako kladná, ale ani jako záporná postava, což je sympatické, že celý příběh není černobílý. Každá z postav má svoje pohnutky a motivace, tak jako každý v reálném životě a nelze jednoznačně říct, jestli jsou dobré nebo špatné. Je na divákovi, aby se vcítil do obou postav a pochopil, o co jim jde. Závěru nemám co vytknout, protože divákovi nechává prostor k tomu, aby posoudil, jak to vlastně celé dopadlo a čeho vlastně učitel i žák dosáhli či nedosáhli. Démonický Simmons podává mrazivě úžasný výkon, za který bych ho bez váhání odměnila Oscarem. Pozadu nezůstává ani Teller, který velmi překvapil svým výkonem - po všech jeho rolích lehkovážných mladíků v teenage komediích.
  18. Hon na lišku
    Hon na lišku (2014)
    7.5
    Z filmu na první pohled čiší atmosféra beznaděje, zoufalství, marnosti a dusno by se dalo krájet a všechno vypadá tak šedě. Všechny emoce jsou schovaná pod povrchem a jen se čeká, kdy to všechno praskne a dostane se konečně na povrch. Oba hrdinové se snaží zaplnit nějak svoje prázdné a smutné životy. Tupý zápasník Tatum, který nemá v životě nikoho blízkého než svého bratra a nic jiného na práci než se potit v tělocvičně. Nepříjemný a neoblíbený dědic Carrel, který skrze trénování zápasníků najde uplatnění pro své miliony a taky způsob, jak matce (marně) dokázat, že je k něčemu. Po setkání těchhle dvou je jasné, že to směřuje k něčemu tragickému. Kdo překousne tu beznaděj životů všech hrdinů, musí ocenit výkon Carrela i Tatuma a taky vystavění příběhu a režii.
  19. Big Eyes
    Big Eyes (2014)
    6
    Film, který lehce převyšuje průměr a není na první pohled znát, že jde o Burtona. Životopisný příběh je podán nějak nevýrazně, bez nějakého hlubšího vhledu do duše a myšlenek malířky. Divákovi není zcela jasné, proč se malířka tolik let bála postavit svému vypočítavému manželovi. Těšila jsem se na výkon Christopha Waltze, ale v tomhle snímku se skoro vůbec neprojevil jeho neskutečný talent a celý výkon vyzněl spíš směšně hlavně díky výstupu u soudu. Na obrazy se krásně dívá, výkony hlavních hrdinů vás neoslní ani neurazí a po shlédnutí filmu to ve vás nezanechá žádný hlubší dojem.
  20. Dřív než půjdu spát
    Dřív než půjdu spát (2014)
    6.5
    Nicol Kidman se každé ráno probouzí s vygumovanou hlavou a neví kde je a kdo je ten chlap vedle ní v posteli. Není to ale díky divokému večírku nýbrž tím, že trpí amnézií. Podle fotek v koupelně jí to začíná za chvíli docházet. Pak je tu i manžel Colin Firth, který je již připraven s fotoalbem v ruce a se stručným shrnutím posledních 10 let jejího života. Colin všechno zvládá zmatené Nicol vysvětlit během vstávání a snídaně a pak už spěchá do práce. Nicol bloumá neznámým domem dokud jí nezavolá její doktor a nenasměruje ji ke schovanému foťáku ve skříni, na který si Nicol po večerech nahrává takový deník. A tady na scénu přicházejí pochyby, podezření a honba za pamětí. Kdo jí z hlavy vymlátil všechny vzpomínky? Colin Firth tady pro změnu hraje toho špatného a to mu sluší a Nicol Kidman předvádí svoje vyděšené oči a svou křehkost, čímž mě nudila. Film začne být zajímavý až těsně před koncem. Jinak to postrádá napětí. Knihu jsem nečetla, ale film asi nedokázal pojmout rozsáhlejší děj a souvislosti, které by to mohly udělat zajímavějším. Klasický americký objímací a uslzený happy end tomu taky moc nepřidal.
  21. In Your Eyes
    In Your Eyes (2014)
    6
    Zoe Kazan je znuděná manželka šéfa nemocnice. Kromě benefičních večírků a bloumání po nákupech nemá do čeho píchnout. Jednoho dne zjistí, že je propojena s propuštěným vězněm. Oba mají schopnost vidět očima toho druhého a i fyzicky cítit to, co ten druhý. Mohou se takhle spojovat, kdykoliv je napadne, povídat si na dálku a dokonce se i sexuálně uspokojovat. Díky tomuhle "daru" je ale jejich okolí začne považovat za podivíny a Zoe to dostane až do psychiatrické léčebny. Vězeň se vyvlíkne ze spárů svých zločinuchtivých kumpánů a jede Zoe zachránit. Námět filmu je zajímavý, zpracování už tolik ne. Když pominu to, že mi Zoe nezapadá do role vážené manželky šéfa nemocnice (protože vypadá pořád jako dvacítka s nejasnými plány do budoucna) a že ani Michael Stahl-David mi nesedí v roli hodného a bezelstného vězně, tak je celý příběh jen souborem jejich tlachání na dálku. Pro mě jako diváka mezi nimi ta chemie prostě nefungovala a nedokáže vtáhnout do děje. Je to všechno brané tak nějak po povrchu, není ani naznačeno, proč zrovna tihle dva jsou takhle spojeni, i když by se s tímhle dalo pracovat a nějaké hlubší myšlenky by se sem taky daly vpašovat.
  22. Cake
    Cake (2014)
    7
    Zjizvená Jennifer Aniston ve velkých fyzických a psychických bolestech protrpí film bez větších výkyvů až na konec. Aniston po nehodě, při které zemřel její syn, a po rozvodu začne navštěvovat podpůrnou skupinu pro podobně postižené lidi. Anna Kendrick skupinu navštěvovala taky, ale ta ji asi dostatečně nepodpořila, takže radši skočila na nejbližší projíždějící auto z mostu. Aniston víc než truchlení po Anně zajímají pohnutky a okolnosti sebevraždy, což se neslučuje s chováním skupiny a tak je taktně vyloučena. Kromě lahví alkoholu, prášků, příležitostného sexu se zahradníkem a mexické pomocnice v domácnosti se Jennifer nudí a utápí ve svém smutku a tak začne stalkovat manžela zasebevražděné Anny. Jemu to nevadí a tak to bez velkých námluv skončí v posteli. Duchovi Anny se to samozřejmě nelíbí a tak se občas Jennifer zjeví, aby jí vynadala a nenápadně nasměrovala taky k sebevraždě. Jennifer ale odolá a nějak se postupně vyrovnává sama se sebou a se všemi životníma ránami. Cake je to bez náplně, ne moc sladký. Jennifer se ale fakt snaží, hází výrazy plné bolesti a vše dokresluje bolestným skučením a docela jí to jde, ale na Oscara to nevidím. Zbytek herců nemá moc prostoru se projevit, ale nejzajímavějším charakterem je asi mexická pomocnice. Caku chybělo víc šťávy a možná víc hlubších dialogů a myšlenek. Nejvíc se mnou hnula asi scéna, kdy se na prahu jejího domu objeví viník její tragické nehody se svým pocitem viny a Jennifer ujedou nervy.
  23. Špinavý prachy
    Špinavý prachy (2014)
    8
    Navenek nevinně se tvářící pomalá gangsterka, která vás v závěru udiví a donutí přehodnotit názory, které jste si v průběhu filmu udělali na postavu Toma Hardyho. Příběh, ve kterém jde hlavně o psychologii postav a ne o krvavé přestřelky, což mi přijde sympatičtější a hlavně Hardymu tyhle role sedí. Podle toho jak moc Vám Tom jako psí páníček s dobrým srdcem, smyslem pro spravedlnost a málomluvný barman přiroste k srdci, o tolik bude těžší vyrovnání se se závěrem.
  24. Šéf
    Šéf (2014)
    8
    Příjemná pohodová oddechovka, která ve vás po skončení zanechá takový ten hřejivý pocit, že všechno je fajn a ještě se k tomu přiblble usmíváte. Vztahovka otec-syn z kuchařského prostředí. Filmy o vaření nemám nijak zvlášť v lásce, ale u tohoto snímku mi to vůbec nevadilo ba naopak. Celý film je takový "slunný", živý a dýchá z toho jakási živelnost. Scénář i herecké výkony výborně fungují a je radost se na to dívat. Sympatický film, který byl natočen asi hlavně kvůli lásce k jídlu a to je plus.
  25. Sama nocí tmou
    Sama nocí tmou (2014)
    10
    Hypnotická audiovizuální nádhera. Tempo celého filmu je sice pomalejší, ale za celou dobu jsem se nenudila a vychutnávala jsem si každý záběr a úžasný soundtrack, který perfektně sedí v každé scéně. Jarmuschovi nemastní neslaní milenci se můžou jít bodnout, protože Sama nocí tmou MÁ kouzlo. Černobílá kamera dodává atmosféru Zkaženému městu. Každému herci skvěle padla jeho role. Íránský James Dean, ač podle jeho filmografie neherec, se mi v herecké poloze "mám-nevinné-laní-oči-trochu-hněvu-v-sobě-a-jsem-trochu-blbeček" líbil. A nesmím zapomenout na nejlepší herecký výkon kocoura Masuky! Tenhle film bych neoznačila tak úplně za horor, místo to byla i povedená komedie. Někdy je nakonec dobré přijmout spáchané zlo a uvědomit si, že vás to vlastně osvobodilo, usnadnilo život a umožnilo vám to uniknout ze Zkaženého města a vydat se novou cestou.
  26. Sedmý syn
    Sedmý syn (2014)
    6.5
    Pohádka, která místy postrádá hlavu i patu. Jedině díky Jeffu Bridgesovi stojí za to tenhle film vidět - jeho opilecké vrávorání, démonický hlas a (vtipné) hlášky drží tenhle snímek celých 103min. Zbytek hereckého ansáblu nestojí za nic a to včetně Julianne Moore, která lehce přehrává. Sice jsem neusínala, ale v průběhu jsem spíš kroutila hlavou nad naivností mladých hrdinů, nelogičností ve světě kouzel a konáním všech zúčastněných, ale pořád je tu JEFF!
  27. Slídil
    Slídil (2014)
    8
    Podle traileru jsem očekávala větší akci a nářez, ale v konečném výsledku mě slídil nezklamal. Slizký Jake, který nemá žádná mravní překážky a neštítí se ničeho a díky jeho charakteru mi bylo v závěrečných minutách opravdu špatně od žaludku. Celou dobu sledujeme "kariéru" mladého Loua, který je zjevně bez přátel, bez společenského života a jen vymýšlí, jak dobře vydělat prachy. Je slizký a nesympatický a absence jakékoliv empatie vás na jeho postavě irituje nejvíc. Konečně se Jake ukázal i v jiné roli než sladkého fešáka a stojí to za to.
  28. Nespoutaný Django
    Nespoutaný Django (2012)
    10
    Opět geniální Tarantino. K jeho filmům není tolik co psát, každý by je měl vidět na vlastní oči. Skvělý příběh, po kterém jde na konci mráz po zádech. V případě Djanga bych asi vypíchla herecký výkon Christopha Waltze, kterého jsem se nemohla během filmu nabažit. Jeho dikce a způsob, jakým mluví je neskutečný, mohla bych se na něj dívat a poslouchat ho pořád dokola. Dalším velkým plusem je hudba, která je výborně a trefně vybraná. Po dlouhé době film, ke kterému jsem si stáhla soundtrack. Film je celkově hodně vážný a těžko stravitelný, ale Tarantino dokáže příběh odlehčit pár neskutečně absurdními scénami (pytle na hlavu), u kterých se svíjíte smíchy. Dokonalý zážitek.
  29. Sexmise
    Sexmise (1984)
    8
    S přihlédnutím na to, že to je polský film, tak je to skvělá sci-fi satira totalitní společnosti. Co by bylo, kdyby na světě byly už jen žen a náhodou by objevily dva hybernující muže? Sexuální pud žen je potlačován pilulkami a všechny žijí v podzemí, protože na povrchu je vše údajně zničeno radiací. Ale není všechno, jak se zdá a rebelové=muži mohou obrátit celý systém naruby a odhalit jeho lži, ve kterých všechny ženy drží proto, aby zachoval pravidla a poslušnost. Výprava působí trochu lacině, ale možná se to tak zdá vzhledem k tomu, že je film 30 let starý. Erotický nádech, spousta nahých žen tehdy asi působil velký poprask a nával v kinech, dnes už to nikoho nepřekvapí. Některé scény působí komicky až groteskně, ale do celkového ladění filmu se to hodí. Jerzy Stuhr svým hereckým výkonem vyčnívá nad ostatními.
  30. Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    6
    Manželé, zjistěte, jaké to je, když se k vám opačné pohlaví chová jako k domácímu spotřebiči. David Novotný se dostane do finančních potíží a jeho parta kamarádů se mu rozhodne společně s dluhy pomoci zavedením služby Hodinový manžel. Ústřední postavou je David Novotný a hlavním příběhem je ,kromě snahy zachránit zadlužený bazén, krize Davidova manželství. Ostatní postavy jsou ve filmu jen okrajově a jejich charaktery nejsou moc propracované. Nenáročná česká komedie, která neurazí a místy pobaví. Příběh je sestaven jednoduše, žádné složité dialogy ani zápletky. Čekejte happy end
  31. V zajetí démonů
    V zajetí démonů (2013)
    8.5
    Konečně po dlouhé době podařený horor. Spousty děsivých a lekavých scén, zajímavý a look 80.let, žádné zbytečné hektolitry krve, děsivost je založena naopak spíš na atmosféře, dobře natočené, místy šel mráz po zádech. Herecké obsazení slušné. Patrickovi podobné role sedí jako ulité, viz. Insidious. Skvělý hororvý kino zážitek, celý Světozor to prožíval stejně.
  32. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    8
    Celkem slušné akční sci-fi, které nenudí. Mínusem jsou nepřehledné bojové scény a popadesáté stejná bitva už začíná nudit. Obdobné filmy s podobnou tématikou ale nabízejí více. Z vracení času tady mohli vymáčknout víc. Některé dějové zvraty nemají logiku, ale to se dá celkem pominout, protože na výsledný efekt to nemá tak velký vliv. Plusem jsou vtipné scény, nápad a téma, Tom Cruise, který vypadá už 20 let pořád stejně. Jeden z lepších filmů tohoto roku.
  33. Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama
    Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama (2013)
    5
    Dokument o Nvotové, jejím životě, radostech a strastech a o chudácích dětech v Nepálu. Nvotová jako člověk mi není nijak blízká ani moc sympatická, ale musí se nechat, že v ní něco je - energie a nadšení. Nejzajímavější pro mě byl tenhle dokument spíš v těch situacích, kdy ukazoval život v Nepálu obecně.
  34. Rozkoš v oblacích
    Rozkoš v oblacích (2013)
    8
    "Teplá" šílenost,u které jsem se bavila od začátku do konce. Pro mě trochu jiný Almodóvar než jakého znám. Film je třeba brát s nadhledem a nadsázkou, moc nepřemýšlet a nechat se bavit. Skvělá kamera a střih.
  35. Tísňová linka
    Tísňová linka (2013)
    7
    Celkem příjemný thriller na nudný večer. Tempo je svižné, divák se nenudí, Halle hraje dobře, pro mě byl konec spíš usměvný - konec dobrý, všechno dobré, holky dostaly možnost ke své pomstě, muheheee.
  36. Babycall
    Babycall (2011)
    7
    Strhující thriller, který místo hraničí s hororem, který vás dokáže hned vtáhnout do děje. Výkon Noomi skvělý. Ale celý film snižuje až příliš mnoho otázníků, který film divákovi po shlédnutí nabídne a nejednoznačnost děje a až moc velká záhadnost. V konečném výsledku ale převládá pozitivní hodnocení filmu, protože v divákovi zanechá nějaký dojem a jen tak hned na něj nezapomene.
  37. Hon
    Hon (2012)
    8
    Film, který ve vás dokáže vyvolat emoce a pocit křivdy a bezmoci proti hlouposti lidí a systému. Temná a beznadějná atmosféra severských filmů přidává na hodnotě a vše je korunováno Madsenem, na kterého se dobře kouká a věříte mu jeho roli.
  38. K oblakům vzhlížíme
    K oblakům vzhlížíme (2014)
    4.5
    Sledujeme všední život Rádi a jeho nejbližších lidí z okolí. Martin Dušek zvolil metodu pouhého pozorování a nijak do dokumentu nevystupuje nebo do něj jinak nezasahuje. Vystihl některé momenty, které jsou přesným obrazem některých dnešních společenských/lidských problémů - nezaměstnanost, povrchnost, prázdnota, osamělost apod. Ráďův bezcílný život, jehož středobodem je jeho auto, absence nějakých vyšších ambic a snahy..tragikomická podívaná.
  39. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    9.5
    Skvělé herecké výkony. Především Rosamunda Pike dokázala, že její jméno stojí za to si už konečně zapamatovat a skvěle předvádí ustrašenou nevinnou chudinku a největší mrchu na světě a díky jejím výrazům jí to všechno věřím. Rozjezd byl trochu pomalejší a lehce nudný, ale druhá půlka se rozjela svižným tempem. Manipulace s divákem se daří a postupně žasnete, jak to vlastně všechno bylo a dorazí to konec, který vás nechá v němém úžasu.
  40. Železná srdce
    Železná srdce (2014)
    8
    Válečný film nejen pro milovníky historie a války. Příběh, který ukazuje, jaká válka byla, jaký to byl pocit se jí účastnit. Vykresluje drsnou stránku, kdy se člověk nesmí útápět v emocích a prostě jet dál, aby byl schopný ty hrůzy psychicky přežít. Zároveň ukazuje paradox, že si vojáci válku taky "zamilovali" - "nejlepší práce, kterou jsme kdy měli". Brad Pitt jako drsný voják se smyslem pro spravedlnost a empatií. Herecké obsazení skvělé.