Vřískot 6

71%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 353 bodů
6
No je to stále ten stejný vražedný kolotoč a nic nového. Tento díl se drží linky a nic nového nepřináší. Kladně hodnotím děsivou atmosféru, která se podařila implementovat i do městských scéna, povedenější zpracování vražd více, než u starších. Dostalo se mi zhruba toho, co jsem očekával.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 306 bodů
8
Jsem hodně překvapený, že po velmi mdlé pětce přichází tahle svěží podívaná. Asi vážně stačí změnit prostředí. Sice to dává smysl eště míň než obvykle, ale vůbec mi to nevadilo. Tentokrát se i těším na další díl.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
7
Vřískot 6 zdánlivě dopadl, jak nejlépe mohl. Zdánlivě rychlokvaškový sequel zvládá přijít s několika svěžími prvky v rámci dosavadní série, chytře pracuje s odkazem svých předchůdců, ukazuje, že Radio Silence jsou nadále bravurní nástupci Wese Cravena (opět zvládají vyvolat pocit, že zhruba takto by šestý Vřískot natočil žijící Craven a přesto si ponechávají i svůj osobní přístup). Vřískot 6 ovšem dost možná ukazuje, že je i přes pár svěžích nápadů a chytrých inovací koncept krapet vyčerpaný. Svůj účel Vřískot 6 plní, dost možná ovšem předznamenává, že se má ve slušně nastavené formě přestat. Minimálně vyvolává pochyby nad tím, zda lze koncept posunout ještě o kus dál. Nebylo by to ovšem poprvé, kdy zvládla série Vřískot mile překvapit.... Více zde
hrumsrt
hrumsrt
9 406 bodů
8
Návrat populární hororové série a jedné z největších filmových značek Vřískot na sebe nenechal dlouho čekat a po loňském veleúspěšném comebacku se hned po roční pauze značka vrací s dalším přídavkem. Na jedné straně se nezměnilo nic a zůstává stejná čtveřice tvůrců, ovšem na straně druhé tedy před kamerou došlo k neshodám mezi tvůrci a hlavní tvářičkou a hvězdou série Neve Campbell, jež se doposud pokaždé objevila.. A je její absence vůbec nějak znát? Možná už ani ne, jelikož tahle série už šla dál a původní sestavu téměř plnohodnotně nahradila nová krev.. A co teda povedlo se úspěch zopakovat, nebo si tvůrci měli dát ještě chvíli pauzu? S radostí říká, že ANO, a že mě možná Vřískot nikdy nebavil víc.. A přestože cítím, že jsem v menšině na druhé straně a obzvlášť výrokem o nějakém nejlepším dílu značky se připravuji o kredibilitu, ovšem je to tak.. Spíš jsem po všech těch reakcích a neuleželém pátém dílu, který mě na poprvé tolik nechytl (potřeboval trošku čas), moc nevěřil a spíše jsem byl v očekávání propadáku.. Ovšem nový přístup v podobě opuštění kultovního městečka Woodsboro do vírů velkoměsta, kde se přeživší pokouší jít dál je dokonale svěží.. A jak okolo Woodsboro už panoval takový usínající vyšťavený status, tak přesun do New Yorku dává filmu takovou velikost a vytrhávají celý příběh z anonymity.. Ovšem spolu s hrdiny se do Big Applu stěhuje i Ghostface, čímž je o zábavu postaráno a před minulostí se neutíká.. Reálně poprvé mám z toho tohohle záporáka opravdu pocit nějakého děsu, už to není o té jeho nešikovnosti, ale jakoby se tady nebál správně přitvrdit a to v dosti reálné podobě... Nedá se říct, že by ten příběh byl nějak vrcholně pospojovaný anebo třeba logicky se rozvíjející, spíš dojem dělají jeho segmenty.. Scény v obchodě a v metru jsou parádní a ihned se stávají ikonickými.. Sestry Carpenterovy jsou zpět, kdy obě herečky mají v zádech jednu seriálovou značku od Netflixu, a i podruhé v daleko kooperativním a vyváženějším fungování dokáží naplno samostatně táhnout film, že ani nemám nutkání tesknout po "starých dobrých časech".. Opravdu působivý návrat, který nebýt slabšího finále, které představuje spíše tradiční finále, na které už jsem v sérii zvyklý a v součtu potřebovalo přidat.. Ten vrchol bohužel snímku ušel a mě tak zastavuje a lehce zklamává.. Ovšem v součtu jsem takový sequel ani zdaleka nečekal a s chutí se do toho dám znovu.. Aneb jak Vřískot poráží návrat Smrtelného zla! 75%
Klajnik
Klajnik
8 695 bodů
0
Šestka je stejně vyumělkovaná, nezábavná a ošklivě vypadající jako pětka. Protagonistka (dcera vraha z jedničky) je příšerně nezajímavá postava. Její herecká poloha je zcela zaměnitelná s jinými postavami z jiných hororů. Přitom lepší postavy by mohly táhnout i poměrně dějově nezajímavý film. Nejvíc mi však vadí, že se šestý Vřískot snaží být velmi uvědomělý a chytrý, ale ve výsledku je zase plný stupidit (viz. Trafikáři vtrhnout dvě holky do obchodu a prosí o pomoc, páč je chce někdo zabít. Následně se objeví vrah v masce a zabije nějaké nakupující. Pak míří směrem k holkám. Trafikář vytáhne brokovnici, namíří ji na vraha a zakřičí: "Hej!" Vrah se otočí a shýbne se dřív než trafikář vystřelí... Také tam lidi úplně v pohodě přežívají pobodání - někteří i desítky ran do těla...) Kdyby byl šestý Vřískot opravdu tak uvědomělý, uvědomoval by si, že takové situace nejsou věrohodné a kazí jen dramatickou působivost filmu, načež by situace zpracovával jinak - lépe. Na film, který by zas vše čistě podřizoval zábavnosti, je málo ztřeštěný, ulítlý a obecně málo zábavný.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 349 bodů
4
Jak mám tuhle sérii jako srdcovku, tak mě šestka úplně minula. Za prvé se bohužel potvrdilo, že přeživší postavy z pětky mají pramálo co nabídnout do budoucna (i když uznávám, že duo sester má potenciál). Nové maso má nejhůře vystavěnou expozici ze všech dílů a jednotlivé scény jsou hotový festival "Hit and miss". Na dobré nápady (otočený úvod, drzá návštěva sámošky) vždy připadne nějaký podivný (nelogická volba, v jakém pořadí se půjde po žebříku, nadějně působící scéna v metru bez většího využití, vrahova až magická schopnost infiltrovat bytové komplexy). Obecně si myslím, že to tvůrci neměli vymyšlené vůbec blbě (hra s fenoménem opět snaživá), ale finále tentokrát, alespoň pro mě, vůbec nefunguje. Odhalení vraha vnímám jako nejvíc vzrušující část každého dílu, uzavření skládačky s následnou akční dohrou. A tady nejenže je motivace opsaná, ale hlavně působí vrah při její interpretaci extrémně směšně. A ne proto, co říká, ale jak to říká. Bettinelli-Olpin a Gillett možná chtěli vše zlehčit (ve smyslu "vrazi jsou maniaci a jejich obhajoba sebe sama absurdní, tak proč to tak i naplno nepojmout"), v mých očích nicméně i Roman (Vřískot 3), do té doby nejslabší záporák, alespoň ve svém odhalení měl nějakou sílu osobnosti a šel z něj respekt. A to tady není vůbec. Doufal jsem, že mě potěší návrat Hayden Panettiere aka Kirby, ale ta je (Vinou plastik?) téměř k nepoznání a zábavnost své postavy připomene jedinou scénou. A tak je to se vším. Drobnosti ano, celek ne. První Vřískot, který mě vyloženě nebavil.
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Pro mě velké překvapení. Od posledního dílu jsem si nic nesliboval a do kina jsem si na toto zašel, jen abych se pobavil a já se nejenom pobavil, ale opravdu jsem se i bavil. Přímé pokračování posledního dílu, opět se objevují staré tváře a najednou k zápletce, která je pořád stejná přidávají i nové zvraty, které to pro mě příjemně okořenili a bylo tam i pár překvapivých zvratů. Pro mě asi nejlepší Vřískot film.
Floridsky
4 376 bodů
6
Vraždy nejpovedenější ze série - úvodní triplekill a brokovnice rulez. Nová maska vypadá skvěle. Škoda rozvláčného tempa. Hrdinové z pětky i OG postavy už jsou poněkud okoukaní, takže čistě dialogové scény nejsou tak záživné, ikdyž chemie mezi nimi je výborná. Zatím tu nechám silné tři hvězdy, uvidím zda po dalším zhlédnutí změním na čtyři. Další díl rozhodně chci!
Destoroyah
Destoroyah
3 626 bodů
7
Příspěvek obsahuje spoiler!
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 361 bodů
8
Kvalitní pokračování pátého dílu i série. Postavy mají nové a originální životní situace a problémy a do toho se vrací Ghostface! Film využívá jak nové party, tak zasazení a krásně si s vámi pohrává a tvoří originální situace a vraždy. Napětí je tu královské a sledovat, jak Ghostface řádí po New Yorku je zábava. Přesto meta prvky, samotní vrazi a tempo tahají za trochu slabší konec a nesmyslné přežití x postav, zanechává pachuť. Vřískot 6 je přesto neskutečně zábavným mixem, jaký série vždy nabízela, odkazuje na předchozí díly, hlavně druhý, ale přitom přichází s dostatkem originálních námětů. Sámoška, přelézání mezi okny i metro je pro mě už teď silně památné! Série Vřískot by se možná okoukala rychleji, kdyby v dnešních hororových vodách nebyla slasherovým, mysteriozním svěžím vítrem. Více ZDE!