Profilový obrázek

blazma

4 928
55. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    9
    Dlouho jsem váhal, jaké hodnocení tomuto filmu dát. Nakonec sem se rozhodl pro plný počet a to pouze proto, že tento film hodnotím jako nejlepší český film za docela dlouhou dobu. České filmy v poslední době přichází jen se stupidními komediemi a pohádkami, ale tohle je prostě úplně jiné kafe a kdybych to nevěděl, tak bych nevěřil, že tohle natočili Češi. Nic méně film má určitě své mouchy, hlavně laciný, obyčejný a docela nudný detektivní příběh.. Takže je dost možné, že vás filmu začne po chvilce nudit svou jednoduchostí. Omámení nádherným vizuálem, může rychle opadnout, postavy mi z nepochopitelného důvodu přišly jak bez duše, ale toto chápu s ohledem na vysvětlení bodu obnovy a že lidé defakto ztratili strach ze smrti. Suma sumárum je tento film v uctihodném rozmezi 7 z 10. Já to nic méně budu hodnotit tady všemi body, protože tento film je úkaz naděje, že češi nebudou tvořit jen nesmyslné komedie.
    • Vizuál
    • Jednoduchost příběhu
    Indiana Jones a nástroj osudu
    Indiana Jones a nástroj osudu (2023)
    9
    Oproti křišťálové lebce, tohle bylo otočení o 180 stupňů. Opravdu to bylo chytlavé, zajímavé a zábavné. Šílenosti v traileru nakonec nebyli ve filmu po celou dobu a ten příběh byl prostě zajímavý a jako zakončení Indiana Jonese s panel Fordem, to bylo opravdu úctyhodné zakončení, za které se skutečně nemusí stydět. Celé obsazení bylo velice příjemné. Ford, Mikkelsen byli výborní, menší role Banderase bylo příjemné okořenění příběhu v domě kdy napětí lehce stagnovalo. Phoebe Waller-Bridge byla perfektní a pokud by měl Indiana Jones dostat nějaký spin off s touto herečkou tak, bych se vůbec nezlobil. Jediná vada na kráse, byl trošku uspěchaný konec filmu a moc mě mrzí jak film nechtěl moc navázat na předchozí díl a tudíž k tomu přizpůsobil děj. To mě mrzí, trošku víc propojení s předchozím filmem. To je však jen moje malá vada na kráse. Celkově je však Indiana Jones výborné zakončení této jízdy a Harrison Ford může tuto kapitolu uzavřít s klidným srdcem.
    • Obsazení
    • CGI efekty
    • uspěchaný konec
    Flash
    Flash (2023)
    0
    Je to absolutně otřesné. Moc jsem od toho neočekával, ale tohle bylo ještě horší než jsem si myslel. CGI, které je v poslední době dost spekulativní, že na něm tvůrci šetří a vypadá otřesně, tak Flash to povýšil na další úroveň a po první půlhodině, což byl jen CGI bordel, jsem myslel, že z kina odejdu. Pak jsem si řekl, počkám co zbytek filmu a po úvodním utrpení, přišel jakš takš dobrý děj. Jenže pořád to bylo stupidní naprosté utrpení sledovat. Lituji Michaela Keatona, který si vrací do role batmana zrovna takovém filmu. Jediné co mě bavilo bylo obsazení Sasha Calle a jak zahrála Supergirl. Bohužel opět ve snímku, kde je to k ničemu a budu se jen modlit, aby se v této roli ještě ukázala. Podtrženo a sečteno, nejhorší komiksový film v historii komiksových filmů.
    Rychle a zběsile 10
    Rychle a zběsile 10 (2023)
    2
    Hned na začátek bych rád řekl, že jsem neměl žádná očekávání a po posledních 3 nebo 4 dílech, kdy to byla jenom fantasmagorie, tak ani zde nebudu moc koukat na příběh. Film jde ve šlépějích posledních dílů. Popírá fyziku, gravitaci a všechno možné. Je to prostě akční blbůstka, ale baví to. Jakože fakt mě to bavilo. Možná až moc tlačí na emoce, kde v každé druhé scéně chtějí ukázat emoce a tlačit na to že rodina je vše. To se dá pochopit. Hezky to pro mě vyvažuje Jason Momoa jako záporák. Ten se mi v té roli fakt líbí, měl jsem z něho pocit, že si roli užívá. Jako asi si nemusíme nic nalhávat, nejspíš se inspirovali Jokerem z komiksů, protože to je prostě šílený záporák. Celkově do poslední scény jsem byl ochotný tomu dát na 7 z 10. Jenže pak přišla poslední scéna, která mě fakt přesvědčila o tom, že chcou z toho jen vytlačit prachy a vůbec neberou ohledy na to co vybudovali v předchozích filmech. Ta poslední scéna to mé hodnocení shodila z původních 7 na takových 2 z 10. Bavilo mě to, jenže je to série 10 filmů a oni každým filmem jakoby popíraly všechny předešlé a to je pro mě špatně.
    Creed III
    Creed III (2023)
    6
    Po velmi povedeném prvním dílu a následně velmi nudném druhém dílu, tady máme něco mezi. Creeda dohání jeho vlastní minulost a je to super. Ukázka toho kam to dotáhnul, jak zápasí s životem, když skončil s boxováním. Návrat starých ran a kostlivců ze skříně je ukázka lidskosti. Prostě jo. Je to hodně příjemný od posledního dílu. Ten závěr byl možná až moc rychlý a víceméně bez výrazného dopadu na cokoliv. Každopádně to asi nemusí vadit, protože je otázka jestli se dalšího dílu ještě dočkáme nebo ne. Takže prozatím je to důstojné zakončení.

    Oblíbená díla

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+9

    Oblíbení tvůrci