Vřískot 6

71%

Zajímavosti 74

  • Ghostface Galeovi řekne, že spolu nikdy předtím nemluvili po telefonu, ale to by vrahové zřejmě nemohli vědět a věděl by to jen Gale. Vzhledem k tomu, že vrazi předchozí vraždy důkladně prozkoumali a Gale o nich napsala několik knih a poskytla televizní rozhovory, mohli se jejich prostřednictvím dozvědět, že nikdy nebyla na straně příjemce telefonátů "Ghostface".
  • Henry Czerny byl oznámen jako součást obsazení 23. června 2022. Bude to již druhá spolupráce Czerného s Rádiem Silence.
  • Upoutávka naznačovala, že se film odehrává kolem Halloweenu. Hlavní herci se v něm pohybují ve vlaku metra a kolem nich jsou lidé oblečení v kostýmech hororových padouchů.
  • Melissa Barrera v rozhovoru pro Collider v září 2022 prozradila, že přesunutí filmu z fiktivního městečka Woodsboro a zasazení pokračování do New Yorku je o to děsivější. Prohlásila: "Je to tak, že to, co se stalo, je pro mě těžké: "Je to asi dvacetkrát hrůznější. Je to strašné. Protože vidíte, jak si ve městě, jako je New York, každý tak nějak dělá to svoje a někdo křičí o pomoc a nikdo mu nepřijde na pomoc." Pokračovala: "Nikdo mu nepřijde na pomoc, víte, jako by si každý tak nějak říkal: "Do toho já nejdu". Takže je to umrtvující, protože vás pronásleduje Ghostface, ale zároveň vidíte lidskost a to, jak v takové situaci reaguje. Každopádně si myslím, že už jsem toho asi řekl moc."
  • Kirby řekla, že jako agentka FBI pracuje právě na případech Ghostface. To znamená, že masakry s tváří ducha se staly natolik vážnou záležitostí, že každý nebo každá skupina vrahů, kteří používají tvář ducha jako maskota, jsou považováni za domácí teroristy.
  • Výroba filmu Vřískot 6 byla z neznámého důvodu odložena o tři dny z 6. června na 9. června 2022. Spekuluje se, že to bylo kvůli přepisování scénáře, když Neve Campbell oznámila, že se nevrátí. Sidney měla mít ve filmu hlavní roli.
  • V teaseru a traileru je řada halloweenských kostýmů lidí v metru ztvárněna různými slavnými hororovými postavami, včetně Grace z filmu Krvavá nevěsta (2019) (rovněž režírovaného Rádiem Silence a se Samarou Weaving, která je rovněž novou posilou v obsazení Vřískotu), Jasona Voorheese (příznačně) z franšízy Pátek třináctého, The Artist z Dead by Daylight, Freddyho Kruegera z franšízy Noční můra v Elm Street a Pinheada z franšízy Hellraiser. Je tu také chlápek oblečený jako Ziggy Stardust.
  • Jeden slogan "New York. Nová pravidla." se okamžitě podobá filmu Vřískot 4 (2011), který má "Nové desetiletí. Nová pravidla." a částečně to může být proto, že Kirby Reed z tohoto filmu se vrací i v tomto. To, že je VI uvnitř slova Vřískot červeně, také evokuje 4 uvnitř slova Vřískot.
  • Režiséři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett se spolu s výkonným producentem Chadem Villellou dokonce ocitli ve scéně v metru, i když jen velmi krátce. Bettinelli-Olpin se převlékl za Kurta Cobaina a Gillett mu v metru rozřízl hlavu falešným řeznickým nožem "Je to možná otázka 12 záběrů, ne-li méně. Jen malý záblesk, ale objevíme se velmi krátce," řekli. "Nejlepších 12 záběrů ve filmu, rozhodně nejděsivějších."
  • Samara Weaving mohla v tomto filmu použít svůj přirozený australský přízvuk.
  • Ethan je zobrazen, jak v dodávce FBI jí křupky, což je paralela ke Kennymu z filmu Vřískot (1996), který byl také zobrazen, jak jí křupky.
  • Ačkoli se děj odehrává v jednom z nejznámějších amerických měst, je to první film z této série, který se natáčel mimo Spojené státy. Natáčelo se v kanadském Montrealu a scény z Blackmorovy univerzity se odehrávaly v kampusu McGillovy univerzity v tomto městě.
  • Tara má na hřbetu ruky jizvu od místa, kudy prošel nůž v úvodní scéně filmu Vřískot (2022).
  • Spolurežisér Matt Bettinelli-Olpin a výkonný producent Chad Villella prozradili, že scéna v metru byla téměř vystřižena. "Problémy s tím, jak ji dostat na plátno, začaly už v předprodukci, když jsme zjistili, že nemáme ponětí, jak to udělat, abychom dostali vagon metra. V koutku duše jsme si říkali: 'Seženeme metro, dovybavíme ho a uděláme to tak, aby to vypadalo správně'. Pak jsme zjistili, že to nepřipadá v úvahu. Pokusili jsme se jich tam pár dostat, ale byly příliš těžké a nakláněly se. Stálo by to miliardu dolarů. Měli jsme o tom tolik rozhovorů. Třicet procent předprodukce bylo ve stylu: "Jak uděláme tuhle sekvenci v metru?". Bettinelli-Olpin prozradil, na což výkonný producent Villella odpověděl: "Nebylo tam více momentů, kdy jsme si říkali: "Možná bychom to měli prostě vystřihnout?". Pak jsme si řekli: "Rozhodně, za žádných f----ng okolností."" "To svědčí o tom, jak skvělí byli všichni členové štábu. Všichni spolupracovali, aby vymysleli: 'Jak to můžeme udělat? Jak to můžeme postavit? Jak můžeme vytvořit něco, co bude působit dojmem, že se to hýbe?" Tohle je podání ruky mezi všemi odděleními, včetně kostýmů. 'Aha, my musíme udělat 200 různých kostýmů? Nemohou všechny vypadat profesionálně? Je to dlouhý způsob, jak říct, že to bylo podání ruky mezi všemi odděleními, a všechna předčila naše očekávání. Vzpomínám si, že když jsme přišli na plac, reakce byla taková. 'Tohle je prostě metro. Připadám si jako v New Yorku,' což je přesně to, co chcete. Nepřipadalo mi to jako natáčení. Měli jste pocit, že jste tam." Bettinelli-Olpinová dodala.
  • Kostýmní výtvarnice Avery Plewes promluvila o aktualizaci vrahovy ikonické róby a masky. Protože film vzdává hold padlým Ghostfaces z minulosti, znamenalo to vytvořit novou, zvětralou masku Ghostface pro nejnovějšího vraha série. Prozradila překvapivý zdroj inspirace pro novou masku: panenky. "Byla jsem nadšená, ale také naprosto vyděšená," řekla Plewes o vstupu do série Vřískot. "Řekla jsem [režisérům]: 'Víte, že je to silikonová maska,' protože já jsem vždycky člověk, který chce udělat co nejpřesnější věc. Je to jako, dobře, zaprvé, je to hollywoodský film. Jsme tu proto, abychom lidi vyděsili, ne abychom udělali co nejvědečtější verzi toho, jak by se maska zničila. Takže jsem s tím prostě začala experimentovat a podívala jsem se na spoustu obrázků; šla jsem na místo, jaký druh obličeje mě v průběhu času děsil, a to jsou panenky, porcelánové panenky a rozbité panenky. Pořád je mám v telefonu. "Mám stovky obrázků porcelánových a silikonových panenek, kterým praskly oči a plast se odlepil od částí sebe sama. Tak jsem je použila jako reference." Dále dodala: "Vždycky jsem se snažila, aby se mi to líbilo: "Pak můj stárnoucí/dyer, Val, je neuvěřitelná, neuvěřitelná umělkyně. Pracovala s námi na tom, abychom zjistili, dobře, tady potřebujeme prasklinu a tady potřebujeme vypálenou díru. Maska Ghostface byla doslova předlohou. Kreslil jsem na ně. RJ z Fun Worldu, který vlastní duševní vlastnictví k masce, je super velkorysý a poslal nám tuny a tuny masek. Díky tomu jsme je mohli vyvinout. Takže ano, vzniklo to organicky. S Rádiem Silence rádi spolupracujeme, takže to nikdy není obávané "aha, musím jít do kostýmní kanceláře". Je to jako "pojď se podívat na tuhle zábavnou věc, kterou vyvíjím". Přijdou se podívat, co Val dělá. Posílala jsem jim fotky nebo videa, jak to vypadá v určitém osvětlení. Také jsme tomu dávali světla a odlesky, aby to na určitých místech působilo dutěji."
  • Přestože se Neve Campbell ve filmu neobjeví, scénář stále obsahuje odkazy na postavu Sidney Prescott a "chrání" ji.
  • Způsob, jakým je na divadelní svatyni prezentováno roucho Ghostface, je narážkou na Vřískot 2 (1997), kdy Sidney vystupuje na jevišti jako Helena Trojská a její herečtí spolužáci ji obklopují v rouchu a masce.
  • Když se Sam, Mindy a Anika musí dostat do sousedního bytu po žebříku od okna k oknu vysoko nad zemí, byl inspirován thrillerem Judgment Night (1993), který sleduje čtveřici přátel, kteří se stejným způsobem snaží uniknout před vraždícími překupníky drog ze střechy k otevřenému oknu po žebříku.
  • Tony Revolori předtím žádný film Vřískot neviděl a k sérii se připojil poté, co ho přesvědčil Mason Gooding.
  • V divadelní svatyni je vystavena vitrína se všemi knihami, které Gale napsala. Včetně "Nespravedlivě obviněný" "Vraždy ve Woodsboro" "Teror na vysoké škole" "Hollywoodský horor" "Nůž zkázy" "Tvář ducha se vrací" "Lovecký nůž" "Hodiny zkázy".
  • V bytě Jasona Carveyho jsou plakáty podcastů, které se věnují hororovému obsahu, v obývacím pokoji je plakát na The Last Podcast on the Left (2011), který se věnuje mnoha skutečným kriminálním příběhům. V jedné z ložnic je vyobrazen další plakát na We Hate Movies (2010), moderátoři tohoto podcastu sledují nejrůznější filmy a rozhodují, zda by neměly být odloženy do koše času.
  • Jenna Ortega a Samara Weaving si společně zahrály ve filmu The Babysitter z roku 2020: (2020).
  • V rozhovoru pro Entertainment Weekly režiséři prozradili, že je scénář filmu překvapil, když si ho přečetli, zejména úvodní scéna. Pochopili význam úvodní scény a rozhodli se odvážně zariskovat. Režiséři zašli tak daleko, že tímto filmem překonali rekord Ghostface. Šlo jim o to, aby diváky zaujali už od samotného úvodu. "Samozřejmě to byla první věc, kterou jsme si přečetli, když jsme četli scénář. Existuje standard, který byl u těchto filmů nastaven, že úvod jako vlastní malý uzavřený krátký film musí dosáhnout něčeho opravdu specifického a udávat tón zbytku filmu a také musí dostát tomu, co existuje jako úvody v linii této franšízy. Ten pro nás byl nejpřekvapivější a nejvíc šokující... Přišlo mi, že s tímhle prostě budeme trochu riskovat. A pokud se diváci přidají, budou se přidávat i po zbytek filmu. Nakonec si myslím, že to je cílem úvodu. Kam až to můžete dotáhnout? Jak daleko můžete posunout ochranné zábradlí a doufejme, že nastavíte divákům divoká očekávání s tím, jak se film bude vyvíjet dál."
  • Po prvním večírku se Tara převlékne do bílé a černé pruhované košile, stejné, jakou měla Jill ve filmu Vřískot 4 (2011).
  • Mason Gooding a Jasmin Savoy Brown v jednom rozhovoru označili Nancy Loomis za svého nejoblíbenějšího vraha v seriálu, což je ironie, protože právě ona byla duchem, který zabil jejich strýce Randyho.
  • Na bratrském večírku má Ethan Landry na sobě lepenkové brnění jako rytíř. Jedná se o odkaz na nezávislý horor režiséra Jeremyho Saulniera s názvem Murder Party (2007). Hlavní hrdina Christopher S. Hawley si vezme stejný kostým na večírek, o kterém si myslí, že je to párty, ale ukáže se, že je to něco víc.
  • Když přišlo na obsazení, Samara Weaving byla na prvním místě na seznamu režisérů. "Když jsme si poprvé přečetli úvodní scénář, Samara byla na prvním místě, prostě jsme věděli, že to pro ni bude ideální," řekl režisér Tyler Gillett během nedávného rozhovoru pro IndieWire. "Zavolali jsme jí a ona v mžiku souhlasila. Vzniklo mezi námi spojení a přátelství, které jsme na 'Ready or Not' navázali tak rychle. Je to prostě jedna z těch lidí, se kterými se budeme přátelit navždy. Je jednou z našich oblíbenkyň a má ten nejlepší křik na světě!"
  • Po zohlednění inflace měl Vřískot VI třetí největší domácí premiérový víkend v rámci série. Přinesl přibližně 44,5 milionu dolarů, zatímco druhý a třetí film vydělaly přibližně 60 milionů dolarů. Bez započtení inflace měl Vřískot VI největší otevírací víkend.
  • Celé jméno Samovy lásky je Danny Brackett, což je jistě odkaz na Annie Brackett, jednu z kamarádek Laurie Strode v původním filmu Halloween (1978).
  • Mike Shinoda napsal píseň Still Alive pro soundtrack k filmu Scream VI. Píseň nazpívala Demi Lovato a debutovala 3. března 2023.
  • Jedná se o první film z této série, který se dočkal 3D verze.
  • Mindy Meeks-Martin (Jasmin Savoy Brown) a Kirby Reed (Hayden Panettiere), diskutují o své společné lásce k hororu, přičemž nejprve vyberou svůj oblíbený film Noční můra v Elm Street (1984), originál - pozoruhodné vzhledem k tomu, že sérii vytvořil zesnulý režisér Vřískotu Wes Craven a postava Drew Barrymore Casey Becker v prvním Vřískotu (1996) prohlásila, že všechny po originálu "nestojí za nic". Chválí také Pátek třináctého 4 (1984), Psycho II (1983) a obě verze Candymana (1992), včetně Candymana (2021) od Nii DaCosty.
  • Ve stanici metra je mnohokrát jasně vidět, že jsou na stanici/nástupišti na 96. ulici. Rok 1996 je rokem uvedení prvního filmu Vřískot (1996).
  • Po natáčení filmu Dermot Mulroney prozradil, že se cítí jako "v davu populárních": "Víte co? Cítím se jako, víte, že jsem tentokrát v populárním davu, kam pozvali tohohle chlápka, aby se s nimi bavil," řekl o práci s mladšími herci, jako jsou Melissa Barrera, Jenna Ortega "a zbytek tohoto úžasného obsazení". "Podívejte se, jak jsou v pohodě," řekl a ukázal na několik fotografií "hlavní čtveřice" štábu splátkového filmu, které byly vystaveny pro diváky. "Tak jsem si to celou dobu myslel a měli jsme jen jednu malinkou zelenou místnost," popsal omezený prostor na place, "a natočili jsme tenhle děsivý a zábavný trhák." "Pro mě úžasná zkušenost," řekl Mulroney o filmu, "jiná než v jakémkoli jiném filmu, který jsem kdy dělal. Nikdy jsem prostě nehrál v žádné franšíze, v žádném pokračování nebo tak, takže je to tak trochu, jako by už měli své publikum, už vyřešili všechny své problémy a teď už jen chrlí opravdu povedené strašidelné filmy. Takže být pozván v této fázi je prostě opravdu, opravdu úžasné. Bylo to od nich hezké, když to bylo úspěšné."
  • Ze všech filmů Vřískot měl tento druhý nejvyšší rozpočet 35 milionů dolarů. Třetí a čtvrtý film měly rozpočet 40 milionů dolarů, druhý a pátý film měly rozpočet 24 milionů dolarů a původní film měl rozpočet 15 milionů dolarů.
  • V rozhovoru na červeném koberci na Critics Choice Celebration of Latino Cinema & Television Jenna Ortega prozradila, že další díl meta-hororové série bude obsahovat spoustu odkazů, zejména jeden, který fanoušky přiměje vzpomenout na srdceryvnou honičku mezi Ghostface a Gale Weathersovou v podání Courteney Coxové (1997). "Na Vřískot 6 se moc a moc těším, protože je tam spousta dobrých honiček," prozradil Ortega. "Trochu to připomíná Vřískot 2, kde je honička mezi Gale a Ghostface přes laboratoř. Mám pocit, že tentokrát nás čeká spousta podobných věcí."
  • V prosinci 2022 komentovalo Radio Silence absenci Neve Campbell s tím, že její nepřítomnost "výrazně ovlivnila scénář". Rozhodli se využít této změny jako příležitosti zaměřit se více na jiné postavy, zejména na čtyři mladé přeživší z předchozího filmu. Zmínili také, jak moc mají Campbell i postavu Sidney rádi a že by se mohla vrátit v dalších dílech.
  • Postava Samary Weavingové Laura Crane má stejné jméno jako Sidneyina přezdívka Laura, kterou používala, když se skrývala ve filmu Vřískot 3 (2000). Její příjmení je odkazem na Marion Craneovou z filmu Psycho (1960).
  • Courtney Cox o návratu postavy Hayden Panettieres řekla: "Myslela jsem, že zemřela! Jsem tak zmatená, Bylo jich tolik, že je zajímavé, jak se lidé vrátili. Musím si to pamatovat."
  • Tvůrci málem umístili plakát z filmu X (2022) do pokoje Tary Carpenters (Jenna Ortega), dalšího hororu, ve kterém se Ortega také objevila, ale nakonec se rozhodli, že to neudělají.
  • Pokud budete věnovat pozornost terapeutově kanceláři, můžete si všimnout, že i Samův terapeut je milovníkem hororů - jeho kancelář zdobí řada hororových figurek a skleněná vitrína s různými strašidelnými postavami a artefakty, včetně malé sošky Pazuzu, podobné té, kterou proslavil film Vymítač ďábla.
  • Mindy Meeks-Martin a Anika Kayoko jsou zobrazeny, jak jedí z hliníkové plechovky Jiffy Pop, kterou Casey Beckerová vyráběla krátce předtím, než byla zabita ve filmu Vřískot (1996).
  • Hláška Gale Weather, že si Sidney Prescott "zaslouží mít svůj happy end", je také trochu meta, vzhledem k tomu, že mnoho fanoušků říkalo totéž na obranu postavy, která si po svém happy endu ve Vřískotu 3 (2000) od seriálu odpočinula.
  • Kevin Williamson se podělil o své názory na film. Při propagaci slasheru Sick (2022), který se dočkal mnoha pozitivních reakcí, Williamson pro Syfy Wire promluvil o Vřískotu VI: "Nepřipadá mi to jako 'šestý díl', ale jako byste sledovali velkou, obrovskou, svěží inovaci. Líbí se mi to. Díval jsem se na film s velkým úsměvem na tváři. Myslím, že je v něm všechno a ještě víc. A cesta do New Yorku byla úžasná. Film působí nově, svěže, je to jako nový film.
  • Kostýmní výtvarnice Avery Plewes odhaduje, že pro natáčení v metru vyrobila 200 kostýmů a na place bylo 140 komparzistů. Asi 45 z nich se po vystoupení z rekonstruovaného vagonu převlékalo a pak se znovu objevilo v jiných kostýmech na nástupišti metra. "Bylo to pravidlo 25/75, kdy 25 % kostýmů bylo na začátku strašidelných a pak se to postupně zhoršovalo," vysvětlila Plewes.
  • V původním sestřihu scény Sam s terapeutem, který je zjevně hororový fanoušek, narazí při odchodu z jeho ordinace na panenku Ghostface.
  • V metru je slyšet, jak někdo říká: "Zlo dnes zemře", což zaznělo i ve filmu Halloween zabíjí (2021).
  • Nejdelší film série, 2 hodiny a 3 minuty.
  • Když Tara Carpenterová a její přátelé vstoupí na party s halloweenskou tématikou, vidíte všechny oblečené v kostýmech. Jedna dívka je oblečená jako Wednesday Addams, kterou hrála Jenna Ortega v seriálu Wednesday (2022) od Netflixu.
  • Skeet Ulrich hovořil o filmu s Neve Campbell, když byli oba na nedávné konferenci. Řekl jim: "Miluje to; miluje to, co jsme udělali. Byly tam prostě obchodní věci, které jsou pro ni jako pro podnikatelku důležité, a my všichni za ní stojíme."
  • V traileru je vidět, jak Ghostface v kostýmu používá brokovnici a ignoruje tak nepsané pravidlo ostatních zabijáků, že se ke zbrani uchylují pouze tehdy, když se odmaskují.
  • Jeden z marketingových tahů filmu vyvolal mírnou paniku. Na začátku března 2023 byli v rámci virálního marketingu do různých měst vysláni lidé v kostýmech Ghostface. Jedním z těchto měst byla Sonoma v Kalifornii (kde se natáčel původní Vřískot) a policie obdržela několik telefonátů na tísňovou linku 911 od znepokojených místních obyvatel.
  • V metru je jeden z cestujících převlečen za Grace z filmu Krvavá nevěsta (2019), který režírovali Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett, který tento film režíroval. Samara Weaving, která v tomto filmu hrála Grace, si zahrála i v tomto filmu.
  • Na otázku, jak se bude film zabývat místem pobytu Sidneyho Prescottse, Jenna Ortegová nemohla říct nic bližšího. "Mám pocit, že se k tomu nemůžu příliš vyjadřovat už jen proto, že to nutně není moje postava," svěřila se. "Ale řeknu, že v tom dalším díle se toho děje tolik, že je to tak akční a tak gore, že si myslím, že budete téměř rozptýleni." "Ale je to naprosto jasné, jako že jsou tam odkazy na Sidney, samozřejmě," pokračovala. "Víte, je to hezké, protože ve scénáři je stále ochranitelský postoj, který nad ní herci přirozeně měli, protože si jí samozřejmě vážíme a chceme pro ni to nejlepší. Chybí nám a myslíme na ni."
  • "Daterape" Frankie se ptá Tary Carpenter, jestli je členkou spolku Omega Beta Zeta. To by měla být newyorská pobočka stejného sesterského domu, jehož členkou byla Cici Cooper (v podání Sarah Michelle Gellar) ve filmu Vřískot 2 (1997).
  • Po vydání Vřískotu v roce 2022 Kevin Williamson prozradil, že Vřískot 4 měl být začátkem nové trilogie. Pro server Bloody Disgusting uvedl, že v jeho původní vizi pátého filmu měla Jill jít na vysokou školu (kde Sidney působil jako profesor) a utkat se s vrahem, který věděl, že v předchozím filmu byla vrahem ona. "Vřískot 6 měl odpovědět na to, co se stalo mezi Deweym a Gale," pokračoval Williamson. "Sidney v něm sice byla, ale byl více zaměřen na Galeovu dějovou linii." Kvůli poměrně slabým kasovním výsledkům Vřískotu 4 - byl to první film ze série, který celosvětově vydělal méně než 100 milionů dolarů, přestože měl jeden z nejvyšších rozpočtů - se Williamsonova vize pátého filmu nikdy neuskutečnila.
  • Jedná se o první film Vřískot bez Neve Campbellové (Sidney Prescottová) a Davida Arquetta (Dewey Riley). Od tohoto filmu je Courteney Cox (Gale Weathersová) jediným hercem, který se objevil ve všech filmech, zatímco Roger Jackson namluvil hlas ve všech filmech.
  • Kontaktní údaje Lauřina rande naslepo Reggieho jsou ve skutečnosti fotografie skutečného manžela Samary Weavings a jejich psa.
  • První pokračování Vřískotu, které přímo, a nikoli nepřímo, odkazuje na některého z vrahů z pokračování. Všechna pokračování až do tohoto filmu odkazovala konkrétně pouze na vrahy Billyho a Stua z prvního filmu.
  • Jak se Mindy Kirbymu zmíní, "snaha najít vraha na otevřeném zeleném prostranství za bílého dne je přesně to, co vedlo ke smrti její a Chadova strýce Randyho," říká Guy Busick. "Ve skutečnosti v dřívějších verzích scénáře sekvence původně zahrnovala moment, kdy Chad a Mindy během telefonátu s Ghostface pobíhají kolem a vytrhávají lidem z rukou mobilní telefony, jako to dělali Gale a Dewey ve dvojce, dokonce je vyděsí dveře dodávky, které se za nimi otevřou jako chybné nasměrování, ale to bylo vystřiženo před natáčením scény."
  • Při hledání nejlepších herců do rolí nechali Bettinelli-Olpin a Gillett každého z nich přečíst monolog Ghostface bez ohledu na to, zda jeho postava nakonec bude vrahem, aby se předešlo vyzrazení tajemství. "Když jsme obsazovali konkrétně tyto role, četli strany pro svou postavu a pak každý, koho jsme obsadili, četl monolog, monolog Ghostface," řekl Gillett serveru Collider. "Součástí toho je, abychom herce vyvedli z míry, protože nemůžete obsadit vraha konkrétně, protože když děláte konkurz na více lidí, tak více lidí zná konec filmu a je z toho celý zamotaný zmatek. Všichni kromě svých scén přečetli i monolog Amber z Vřískotu 5. Ghostface Joshe Segarry byl kurevsky úžasný."
  • Hayden Panettiere si kladla otázku, zda bude po dlouhé pauze vůbec schopná znovu hrát, a v rozhovoru pro Entertainment Weekly prozradila, jak byla nervózní. Řekla: "Upřímně, bylo to skličující. Trochu jsem se bála. Bála jsem se, že už nebudu moct hrát. Vždyť jsem si dala čtyři roky pauzu. Musela jsem si připomenout, co umím, a ujistit se, že to stále dokážu. Ale věděl jsem, že jsem se rozhodl správně. Tohle byl ten nejlepší, nejlepší první filmový návrat, o jakém jsem mohl snít. Bylo to jako návrat domů. Když jsem točil Vřískot 4 (2011), bylo mi 21 let a Wes Craven, celé obsazení, celý štáb, byla to taková rodina. Doufal jsem, že to samé najdu i tady, a to se mi rozhodně povedlo. Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett a celý štáb. Prostě neuvěřitelní, prostě neuvěřitelní lidé."
  • Stejně jako Randy Meeks zachytil zamýšlený hovor Gale Weather s Ghostface ve filmu Vřískot 2 (1997), je tento film prvním filmem Vřískotu, kde Gale Weathers přijímá hovor od Ghostface.
  • David Arquette přiznává, že vidět Vřískot 6 nebylo snadné poté, co byla v pátém díle hororové série zabita jeho oblíbená postava Deweyho. "Bylo to pro mě těžké, ale zároveň jsem věděl, že to chci vidět." A pokračoval: "Bylo to smutné. Měl jsem spoustu FOMO."
  • Po nalezení televize, která zabila Stu Machera, postavy krátce diskutují o konspiračních teoriích, že přežil svou smrt v prvním Vřískotu. Původně se mělo ukázat, že Stu je ve Vřískotu 3 naživu a bude působit jako hlavní padouch z vězení.
  • Film dostal zelenou 3. února 2022, tři týdny po uvedení filmu Vřískot (2022).
  • První film Vřískot natočený mimo Spojené státy, protože natáčení probíhalo v kanadském Montrealu.
  • IndieWire poznamenal, že Neve Campbell strávila v této sérii 26 let a oznámila, že jde o "konec jedné éry". David Arquette prohlásil: "Byl bych rád, kdyby se toho zúčastnila. Film Vřískot bez Sidney je trochu nešťastný, ale chápu její rozhodnutí. Svým způsobem je to všechno byznys, musí se vybalancovat všechny tyhle prvky, aby se vešli do rozpočtu a vyprodukovali film." Jasmin Savoy Brown, Melissa Barrera a také bývalé hvězdy Vřískotu Emma Roberts (Jill Roberts, Vřískot 4 (2011)), Sarah Michelle Gellar (Cici Cooper, Vřískot 2 (1997)), Matthew Lillard (Stu Macher, Vřískot (1996)) a Jamie Kennedy (Randy Meeks, Vřískot (1996), Vřískot 2 (1997) a Vřískot 3 (2000)), rovněž vyjádřili podporu Campbell a ocenili její přínos pro seriál.
  • Courteney Cox ztvárnila Gale Weathers již v šesti dílech této série, které byly uvedeny do kin v průběhu čtyř desetiletí. To je rekord pro jakoukoli herečku, o který se dělí pouze s Millou Jovovich, která se objevila ve všech šesti filmech Resident Evil před restartem.
  • V metru je vidět někdo oblečený jako Mojo Jojo z filmu Powerpuff Girls (1998). Roger Jackson, hlas Ghostface, je také hlasem Mojo Jojo.
  • Neve Campbell 6. června 2022 uvedla, že se po účinkování v pěti předchozích dílech nebude znovu vracet do role Sidney Prescottové, a to kvůli sporu o plat se společností Paramount. Campbell ve svém prohlášení uvedla: "Jako žena jsem musela ve své kariéře nesmírně tvrdě pracovat na tom, abych si vybudovala svou hodnotu, zejména pokud jde o Vřískot. Měla jsem pocit, že nabídka, která mi byla předložena, neodpovídá hodnotě, kterou jsem franšíze přinesla. Bylo to velmi těžké rozhodnutí jít dál. Všem svým fanouškům Vřískotu vzkazuji, že vás mám rád. Vždycky jste mě neuvěřitelně podporovali. Jsem vám navždy vděčný za to, co mi tato franšíza za posledních 25 let dala." Poté, co Campbell oznámila, že si svou roli Sidney nezopakuje, nabídl její bývalý herecký kolega z Vřískotu Matthew Lillard jejímu rozhodnutí podporu. "Vzal Tom Cruise za Mavericka 5 [sic] méně peněz?" zeptal se a zdůraznil, že od ženy by se nemělo očekávat, že bude brát menší výplatu. Poznamenal, že Vřískot V byl "trhák" a že Campbell by měla být podle toho zaplacena.
  • Kevin Williamson prozradil, že Kirby Reed by se vrátil dříve, ale produkční tým nemohl sehnat Hayden Panettiere. "Říkali jsme si: 'Kde je Kirby?' Nemohli jsme ji najít," vzpomíná Williamson, který je autorem scénáře k filmu Vřískot 4 (2011) (stejně jako k původnímu filmu z roku 1996 a jeho pokračování), v novém rozhovoru pro Variety. "Nemá agenta. Tak nějak zmizela." Williamson říká, že se mu nakonec naskytla příležitost získat ji zpět na palubu během natáčení 2. série jeho seriálu Vyprávěj v Tennessee v roce 2019. Během tohoto kouzla se Williamson setkal s producenty, kteří s Panettiere pracovali na seriálu Nashville. Odtud už to bylo jen o propojení všech bodů. "Zavolal jsem svému producentovi do Nashvillu a zeptal se: 'Neznáte náhodou Hayden Panettiere? Protože ji nemůžeme najít! A on na to: 'No jo, zavolám jí,'" říká Williamson. "A pak zavolali zpátky a bylo to jako: 'Dobře, našli jsme ji!'" Ačkoli Williamson rád hovoří o procesu shánění Panettiere, o tom, jak přesně se Kirby vrátí, zatím mlčí. "Je tolik spekulací o tom, jaká bude její účast ve filmu, a mně se to líbí," rozplývá se Williamson. "Měli bychom ji nechat žít až do filmu."
  • Z předchozích filmů nezbyly žádné rekvizity - "Dokonce ani grafické soubory z plakátů a obálek knih," jak říká produkční designérka Michèle Laliberté - takže vše pro svatyni muselo být vytvořeno od začátku. Laliberté řekla serveru IndieWire: "Prošli jsme všechny filmy a vytvořili seznam všech vražd a všech obětí." Dodala, že vše muselo pocházet z vražd, které se odehrály ve filmech Vřískot, nikoliv ve filmech Stab, a že "jediné předměty ze Stabu se týkaly filmu Vřískot 3, který byl o natáčení filmu Stab."
  • Courteney Cox byla první členkou hereckého obsazení, která se přihlásila k návratu do role Gale Weathers. Tvrdí, že s návratem neváhala, protože Gale hraje ráda, a žertem prohlásila, že by ji hrála i zadarmo.