TV sledovanost: Finále Sedmi schodů k moci a Peče celá země dominovaly. Soudruzi spadli na dno

TV sledovanost: Finále Sedmi schodů k moci a Peče celá země dominovaly. Soudruzi spadli na dno
Sedm schodů k moci | Prima
Česká televize tak s pořadem Peče celá země uplynulý víkend přišla o jednu z největších diváckých jistot a v příštích týdnech převezme mezi ratingovými vítězi asi naplno otěže konkurence. Ta už má ostatně svých stálic dost. Nova stále se Specialisty vévodí pondělním večerům a Jedna rodina začíná vedoucí Zoo v úterý i ve čtvrtek prohánět čím dál více. Veřejnoprávní stanice stále vede v pátek s nesmrtelnou Všechnopárty, víkend už jí ovšem možná v následujících týdnech patřit nebude, Nova s Primou totiž začnou vytahovat své trumfy. To už ovšem předbíháme, pojďme se raději podívat na největší vítěze a poražené minulého týdne.
Sedm schodů k moci
Sedm schodů k moci
Sedm schodů k moci
79%
Na Primě možná teď litují, že jejich hitovka Sedm schodů k moci neměla víc než osm epizod. Diváky vřele přijímaný seriál se dlouho krčel ve stínu fenoménu Smysl pro tumor, a i když vykazoval velmi hezká čísla, vždy byl „až“ na druhém místě nedělní sledovanosti. Teprve s koncem populární dramedie mohl politický seriál naplno zazářit, což dokazují i čísla nedělního finále. Završení osudu politické kariéristky Anny Malé si nenechalo ujít téměř milion diváků, konkrétně 963 tisíc, a stalo se nejsledovanějším dílem seriálu. Což je na titul, jenž je už rok k dispozici na platformě Prima+, velký úspěch. Primácké novince Vytoč mého agenta se bude na tento sukces navazovat docela těžko.
Sedm schodů k moci: trailer | Prima
To se vysvětlí, soudruzi!
To se vysvětlí, soudruzi!
To se vysvětlí, soudruzi!
48%
Velký podíl na úspěchu Sedmi schodů k moci má také novinka České televize To se vysvětlí, soudruzi! Česká sci-fi znovu vykazuje velké propady, tento týden už dokonce klesla pod hranici půl milionu diváků. Což je na seriál v hlavním vysílacím čase a zároveň jeden z hlavních seriálových taháků České televize přeci jen ostuda. Diváky trampoty Ústavu paranormálních jevů zkrátka nebaví a kromě Primy na tom vydělává i Nova. Sledovanost se totiž díky tomu zvyšuje nejen detektivce Policie Hvar, ale také reprízám Kriminálky Anděl. Oba pořady jsou sledovanější než novinka České televize, která to bude mít v následujících týdnech zatraceně těžké.
To se vysvětlí, soudruzi!: trailer | Česká televize
Peče celá země
Peče celá země
Peče celá země
71%
Rozloučení na vrcholu absolvoval také pořad Peče celá země. Třetí řada pečící show poznala svého vítěze, výsledky sledovanosti sobotního večera ovšem žádné překvapení nepřinesly. Peče celá země vyhrávala nepřerušovaně od svého začátku a ani při posledním dílu se na tom nic nezměnilo. U finále se dojímalo 1,2 milionu fanoušků, jednalo se o nejsledovanější pořad sobotního dne a konkurence v podání romantické Prezidentky na Primě mávala z velké dálky s půl milionem diváků. Příští sobotu už to však začne být z hlediska sledovanosti asi přeci jen napínavější. Česká televize nasadí osvědčené Zázraky přírody, Nova bude kontrovat populárním Superlovem a na Primě bude grilovat Zdeněk Pohlreich v nové soutěžní show Česko na grilu.
Peče celá země
Peče celá země | Česká televize
Polda
Polda
Polda
61%
Také ve středu mají na Primě stále důvod slavit. Poslední série Poldy si drží stabilní sledovanost nad milionem diváků a i tentokrát se stala jasnou jedničkou večera v kategorii 15+. Ve věkové kategorii 15-54 sice detektivku s Davidem Matáskem přeskočila bizarní reality show Výměna manželek, v celkově návštěvnosti ovšem Polda stále bez problémů vede o více než 400 tisíc diváků. Četnické humoresky se na tento souboj dívají jen z dálky a třetí Survivor se úterní i středeční večery stále pohybuje v hloubi žebříčku okolo 200 tisíců sledujících. Zde má zkrátka hlavní slovo Voyo.
Polda S06
Seriál Polda | Prima
Dívali jste se na finále seriálu Sedm schodů k moci? Nezapomeňte seriál ohodnotit na Kinoboxu!
Zdroj: MediaGuru