Harley Quinn, Spider-Man ale třeba i Elsa. Jaké jsou nejpopulárnější postavy pro cosplayery na celém světě?

Harley Quinn, Spider-Man ale třeba i Elsa. Jaké jsou nejpopulárnější postavy pro cosplayery na celém světě?
dynamicduo.cosplay jako Batman a Catwoman | kaywinnith
Prohledali jsme pro vás celý Instagram, abychom dokázali najít a vytipovat deset celosvětově nejoblíbenějších postav, které si cosplayeři a cosplayerky vybírají pro výrobu vlastních kostýmů. Myslíte si, že vytváří převážně kostýmy z japonských animovaných seriálů? Není to tak. Sice patří mezi oblíbené, nejpopulárnější se ale jeví spíše anti/hrdinové a hrdinky z amerických tvůrčích dílen.

Harley Quinn (694 tisíc)

S téměř sedmi sty tisíci hashtagy na Instagramu se na vrcholku žebříčku popularity nejcosplayovanějších figur umístila Harley Quinn. Tuto šílenou antihrdinku z DC komiksů si oblíbily dívky po celém světě primárně po uvedení filmu Sebevražedný oddíl do kin v roce 2016. Ztvárnila ji herečka Margot Robbie, jež postavu představila jako neuvěřitelně sexy ambiciózní ženu, jejíž popularita ještě vzrostla po jejím samostatném snímku Birds of Prey. Tam se totiž osvobodila z područí šíleného partnera a kriminálníka Jokera a postavila se na vlastní nohy. Dokázala, že je nezávislá a nepotřebuje k životu muže, jenž by s ní pouze zametal a využíval ji pro své vlastní zločiny. Harley se stala inspirací pro mnoho mladých žen, a tak není divu, že se stala v posledních letech vůbec nejcosplayovanější postavou na světě.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-13
rottenqueen.cosplay jako Harley Quinn | ana.portraits

Spider-Man (588 tisíc)

Na druhé příčce se umístil legendární Peter Parker alias Spider-Man, který se na vrcholku oblíbenosti drží už leta. Své popularity mezi cosplayery dosáhl nejprve po představení od Tobeyho Maguire (Spider-Man, 2002) a znovu byl divákům a divačkám připomenutý nejen v řadě animáků, ale primárně jako člen týmu Avengers, kde ho v této etapě ztvárnil Tom Holland. Ten Peterovi vdechl mladistvý vzhled a dynamiku, což si oblíbili jak děti, tak dospělí. Charakter Spider-Mana svým cosplayerům nabízí anonymitu, uvolnění a pocit, kdy si díky masce připadáte jako skutečný hrdina.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-1
jurassic.classic jako Spider-Man | ericcarrollphoto

Joker (291 tisíc)

Vracíme se do DC. Tentokrát si představíme partnera Harley Quinn. Joker se oproti ní dočkal svého ztvárnění již v řadě filmů i seriálech. Vůbec poprvé jste postavu Jokera mohli vidět v roce 1966, kdy jej hrál Cesar Romero v seriálu Batman. Následoval Jack Nicholson (The Batman, 1989), v roce 2008 se pak jako Joker představil Heath Ledger ve filmu Temný rytíř od Christophera Nolana. Štafetu poté převzal Jared Leto v Sebevražedném oddílu (2016), následoval Cameron Monaghan v sérii The Gotham (2014). Nakonec se jako Joker proslavil Joaquin Phoenix ve vůbec prvním samostatném filmu s názvem Joker (2019). Zatímco Harley se v roce 1992 objevila sotva v animovaném seriálu, Joker již měl za sebou dlouhou filmovou historii. Tento šílenec, padouch, násilník a génius se stal populárním primárně díky svému vzhledu a originálnímu charisma. To je pro cosplayery skutečnou výzvou. Kdo by se nechtěl stát vraždícím šíleným kriminálníkem se vzhledem klauna?
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-2
Blockholm jako Joker | martinbucek

Batman (286 tisíc)

Jokerovi dýchá na záda jeho úhlavní nepřítel, maskovaný hrdina Gothamu Batman alias Bruce Wayne. Stejně jako Joker i Batman se objevil již v desítce filmových zpracování. Dalo by se vlastně říct, že tvoří s Jokerem nerozlučnou dvojici, několikrát se představili společně. Stalo se tomu jak v komiksech, řadě seriálů, tak i ve filmech či videohrách. Netopýřího hrdinu jste mohli vidět v podání Michaela Keatona, Bena Afflecka, Christiana Balea či Roberta Pattinsona. Ten se ve své roli objevil v letošním hitu s prozaickým názvem The Batman.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-4
dynamicduo.cosplay jako Batman | kaywinnith

Deku (239 tisíc)

Mezi další nejcosplayovanější postavy světa patří charakter z japonského anime s názvem Boku No Hero Academia (2016). K dnešnímu datu má pět ukončených sérií a sledovat jej můžete například i na Netflixu, kde pozvolna přibývají další. Tento seriál, jenž byl natočený podle stejnojmenného komiksu, se odehrává ve světě, kde se 80 % populace rodí s nějakými nadpřirozenými schopnostmi. Existují zde tudíž jak hrdinové, tak i nebezpeční padouši. Do tohoto chaosu přišel i mladý Izuku Midorija, známý též jako Deku, který bohužel patří do zbylých 20 % lidské populace, které nemají žádné schopnosti. Přesto se ale rozhodl stát hrdinou. Postava svou neodbytnou pílí a ambicí inspiruje převážně teenagery.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-5
jolie_cosp jako Deku | omnishootphotography

D.Va (213 tisíc)

Další z nejpopulárnějších postav je fiktivní charakter z videohry od společnosti Blizzard Entertainment D.Vu. Videohra nese název Overwatch, vznikla v roce 2016 a od té doby se prodalo přes 50 milionů kusů. Jedná se o online střílečku z pohledu první osoby. Obvykle zde proti sobě hrají dva týmy po šesti hráčích. D.Va patří mezi jednu z postav, které můžete v této videohře ztvárnit. Zaujala převážně cosplayerky, a to především svým vzhledem. D.Va je sexy brunetka v upnuté kombinéze, která disponuje silnými střelnými zbraněmi.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-6
eliza_wonderland jako D.Va | pan.fusakla

Deadpool (193 tisíc)

Vrátíme se zpátky do světa Marvelu. Vedle Spider-Mana se největší oblibě těší další maskovaný červený hrdina. Jedná se o fyzicky znetvořeného žoldáka s nadlidskými schopnostmi a černým humorem. Poprvé se objevil v komiksu The New Mutants v roce 1991, kde byl padouchem. Postupně se ale přerodil v hrdinu. Deadpool se dočkal svého dvoudílného filmového zpracování s názvem Deadpool (2016), kde jej ztvárnil Ryan Reynolds. Cosplayeři si jej oblíbili převážně pro jeho vtipnost, nevhodné narážky a divoký a nezkrotný charakter. Rádi jej napodobují společně se Spider-Manem, poněvadž mezi sebou mají v komiksech spoustu interakcí. V roce 2016 dokonce začala vycházet jejich vlastní komiksová série Spider-Man/Deadpool. Mnoho fanoušků a fanynek mezi nimi dokonce vidí určité milostné pouto.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-7
geekstrong jako Deadpool | elementaloasisphoto

Wonder Woman (188 tisíc)

Mezi další velice oblíbené cosplayované charaktery patří i slavná ženská hrdinka z DC komiksů. Wonder Woman se poprvé objevila v komiksu v roce 1941 a dočkala se řady seriálových i filmových zpracování. Tím současně nejvýraznějším je její ztvárnění herečkou Gal Gadot ve Wonder Woman (2017) a Wonder Woman 1984 (2020). Jedná se o silnou ženskou hrdinku, která se rozhodla opustit skrytý ostrov válečnic Amazonek, aby pomohla zachránit svět a vytvořila tak místo plné lásky, míru a spravedlnosti.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-9
datgermia jako Wonder Woman | socialparkcz

Todoroki (186 tisíc)

Na závěr se budeme věnovat dalším dvěma animovaným titulům. V již zmíněném anime Boku No Hero Academia se zrodila další populární postava. Tentokrát se jedná o Todorokiho, odtažitého a osamělého hrdinu, který disponuje výjimečnou schopností. Ovládá jak oheň, tak i led, čemuž odpovídá i jeho vzhled. Todoroki má rovnoměrně rozdělenou barvu vlasů na rudou a bílou. Nejprve se jeví jako arogantní a chladný, ale jak příběh postupuje, jeho charakter se komplikuje a stává se blízkým přítelem jak Dekua, tak i ostatních hrdinů. Vyplývá na povrch, že jeho dětství nebylo zcela ideální. Má za sebou několik náročných životních situací, které postupně zformovaly jeho na první pohled nepřístupnou osobnost.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-10
chibijuns jako Todoroki | hlavataphotography

Poison Ivy (140 tisíc)

Úplně poslední postavou, která má na Instagramu přes sto čtyřicet tisíc hashtagů, je další antihrdinka z komiksů a filmů od DC. Poison Ivy se v komiksech poprvé objevila v roce 1966 v komiksu Batman. Ve filmu (Batman a Robin) ji v roce 1997 poprvé ztvárnila Uma Thurman. Velmi často se jak v komiksech, tak i v seriálech ocitá po boku Harley Quinn, s níž měla mít i milostný poměr, kdy spolu nějakou dobu žily jako partnerky. Stalo se to poté, co se Harley rozešla s Jokerem a vydala se svou vlastní cestou. Poison Ivy je se svými rudými vlasy, obtaženým kostýmem ušitým z břečťanových listů a především se svou geniální myslí a charismatem jednou z nejpřitažlivějších postav ze světa komiksů. Nelze se proto divit, že si ji oblíbila řada cosplayerek po celém světě.
harley-quinn-spider-man-ale-treba-i-elsa-jake-jsou-nejpopularnejsi-postavy-pro-cosplayery-na-celem-svete-14
mightyraccoon jako Poison Ivy | scarlet__photo
Tento žebříček by mohl ale pokračovat dál. Na internetu lze nalézt opravdu velké množství fotografií a různých seznamů na toto téma, které se ve výběru vždy krapet liší. Můžete se podívat například na weby invisioncommunity či zavvi. Mezi další nejcosplayovanější charaktery podle nich patří například Elsa z Ledového království (123 tisíc), Loki (95 tisíc), Rey Skywalker (79 tisíc), Superman (74 tisíc) či Lara Croft (70 tisíc).