US tržby: Godzilla zadupala konkurenci do země a málem si podala i Marvel

US tržby: Godzilla zadupala konkurenci do země a málem si podala i Marvel
Aaron Taylor-Johnson | Warner Bros.
Pokaždé, když jde do kin nějaký film, dojde na výhledové tržby (nejen ve sportu se tipují výsledky). Většinou to vyjde, sem tam snímek utrží více/méně. Výsledek se hodně odvíjí od toho, jak moc to daný kousek schytá v recenzích, protože v Americe na kritiky dost slyší. Godzilla se v odhadech pohybovala na pěkných 70 milionech. To jí ale nestačilo. Slavné monstrum se rozhodlo zaútočit na nejvyšší příčku a trhlo ohromných 93 milionů dolarů. To je rovnou druhý nejlepší otvírák letošního roku - lépe si vedla jen marvelovka Captain America: Návrat prvního Avengera, která z diváků o svém premiérovém víkendu dostala o2 miliony více. A tím to nekončí. Celosvětově má již Godzilla na kontě 196 milionů! Tomu se říká grandiózní nástup.
Chris Evans, Robert Redford
Captain America 2 zatím vydělal 703 milionů dolarů. Čeká podobně vysoké číslo i Godzillu?
Nová Godzilla opravdu překvapila a vzhledem k tomu, že ani divácké ohlasy nejsou špatné, je půl miliarda jistá. To znamená, že s naprostým přehledem strčí do kapsy nejen verzi Rolanda Emmericha z roku 1998 (vydělala 379 milionů), ale i Pacific Rim, který celosvětově vykřeslal 411 milionů.
Zac Efron
Hvězda Zaca Efrona nezadržitelně stoupá vzhůru. Podle posledních zpráv s ním Marvel jedná o účasti v budoucích komiksových filmech.
Silný nástup legendárního monstra se přirozeně podepsal na tržbách ostatních titulů. Sousedi zažili propad na druhé místo a to o celých 47%, což se podobně dobře hodnoceným komediím zpravidla nestává. Válka Zaca Efrona se Sethem Rogenem se ale o úspěch bát nemusí - má dávno vyděláno. Stála skromných 18 mega a celosvětově již shrábla 146. V pohodě je i bronzový Spider-Man, který má ve svých pavučinách 633 milionů.
Jon Hamm
Jon Hamm je tahoun televizního seriálu Mad Men, v kinech na úspěch teprve čeká.
Čtvrté místo patří poslední novince, Disneyho sportovní pohádce s Jonem Hammem, hledajícím mezi indickými baseballisty talent. Drama Million Dollar Arm podle kritiků není příliš ve formě, takže si dolétlo jen pro necelých 11 milionů. Homerun vypadá jinak. Zbytek žebříčku byl o rozdělování drobných, o čemž se můžete přesvědčit v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb. A co nás čeká příště? Proti Godzille hrdinně vyrazí oblíbené duo Sandler-Barrymore v komedii Blended a hlavně mutantí týmovka X-Men: Budoucí minulost, která si brousí zuby na pozici největšího hitu série.