Piráti z Karibiku 5 naloďují staré známé, novou posádku a odhalují zápletku

Piráti z Karibiku 5 naloďují staré známé, novou posádku a odhalují zápletku
Rebecca Hall a Christoph Waltz
Otázkou je, kdo další se vedle Deppa v nových Pirátech z Karibiku objeví. Čtyřka sérii de facto restartovala a pětka bude někde na půli cesty. Vrátí se Geoffrey Rush v roli kapitána Barbossy i Keith Richards jako Jackův otec. Aktuálně se hledá záporák a představitelka Barbossovy dcery. Podle posledních zpráv si Sparrova protivníka střihne v padouších zběhlý Christoph Waltz (Hanebný pancharti, Nespoutaný Django) a role Barbossy dcery připadne stále populárnější Rebecce Hall (Maya z Iron Mana 3).
pirati-z-karibiku-5-naloduji-stare-zname-novou-posadku-a-odhaluji-zapletku
Rebecca Hall a Christoph Waltz
Charakteristika nových postav je poměrně barvitá. Waltzův záporák Brand je bývalý britský voják a duch, který se chce Jackovi pomstít, neboť je přesvědčený, že je zodpovědný za jeho smrt. Carina bude ve filmu mnohými označována za čarodějnici, pravda je ale prostší - je astroložkou. A navíc je zamilovaná do Jacka, takže se nalodí na jeho loď. To naštve Barbossu (moc dobře ví, jak to má Jack se ženami), který začne kopat za Brandův tým.
pirati-z-karibiku-5-naloduji-stare-zname-novou-posadku-a-odhaluji-zapletku-1
Geoffrey Rush jako kapitán Barbossa
A co bude středobodem dění? Tady už budeme střílet víceméně od boku. Ví se, že bude Jack hledat The Trident (=Trojzubec). Některé zprávy mluví o tom, že půjde čistě o magický artefakt, jiné zmiňují Bermudský trojúhelník. Nejzajímavější je varianta, že název odkazuje na trojici vrcholků na maličkém souostroví South Georgia (leží v Atlantiku na východ od Argentiny, nedaleko jižního polárního kruhu). Proč je to zajímavé? Protože nemalá část souostroví je pokryta sněhem a ledem, což by do série vneslo úplně nové prostředí.
pirati-z-karibiku-5-naloduji-stare-zname-novou-posadku-a-odhaluji-zapletku-2
Režiséři Joachim Rønning a Espen Sandberg při natáčení Kon-Tiki.
Natáčení Pirátů z Karibiku 5 začne v příštím roce. Režírují Joachim Rønning a Espen Sandberg (na Oscara a Zlatý Globus pro nejlepší cizojazyčný film nominované drama Kon-Tiki) podle scénáře Jeffa Nathansona (Terminál, Indiana Jones a Království křišťálové lebky, Mistrovský plán).
Víte že...
... scenárista Pirátů z Karibiku psal roli Jacka Sparrowa na tělo Hughu Jackmanovi? Studiu však tehdy nepřišel Jackman dost velkou hvězdou a nabídka na roli proto putovala na stůl Johnnyho Deppa.