Akční nářez plný krve a utrpení. Nový trailer na Opičího muže slibuje dechberoucí podívanou

Akční nářez plný krve a utrpení. Nový trailer na Opičího muže slibuje dechberoucí podívanou
Opičí muž | CinemArt
Podle premisy jde na první pohled o klasický akčňák o krvavé pomstě. Hlavnímu hrdinovi s prostým jménem Chlapec zabijí v dětství před očima matku. Z něho se v dospělosti stane špičkový bojovník, jenž díky matce vyrůstal na příbězích o mytickém opičím králi Hanumanovi, a tak při nelegální zápasech sám nosí masku opice. A nakonec najde cestu k lidem, kteří mu v mládí ublížili a stane se z něj brutální nástroj pomsty.
Opičí muž
Opičí muž
74%
Opičí muž tak hodlá kombinovat moderní akční školu ve stylu Johna Wicka s láskou Deva Patela k filmům Bruce Leeho, hinduistickou mytologií i špetkou Bollywoodu. První upoutávka proto byla poměrně originálním žánrovým mixem, který sliboval velkou dávku adrenalinu, vytříbenou vizuální stránku a špičkové bojové scény, do nichž dal doposud spíše nenápadný Patel coby herec i režisér opravdu všechno. „Nezažil jsem, aby někdo do filmu a příběhu vložil celé srdce, duši, tělo i mysl tak jako tenhle člověk,“ řekl o jeho zápalu producent filmu Jordan Peele.
Minulý týden se navíc objevily velmi nadšené ohlasy mluvící o „Johnu Wickovi na steroidech“, brilantní žánrovce a jednom z nejlepších akčňáků dekády. Ano, tyto prvotní výkřiky nadšení musíme brát vždy s velkou rezervou, v kombinaci se špičkovým materiálem se to ovšem velmi dobře poslouchá. Již tak vysoká očekávání pak šponuje i nový trailer. Ten se vydává po střihové a stylové stránce již tradičnější cestou a není tolik utržený ze řetězu.
Opičí muž: 2. trailer | Lionsgate
Tvůrci se tentokrát soustředí na samotný příběh a také urputnost a emoce ústřední postavy. Nový materiál tak potvrzuje Peelova slova, že Patel dal do projektu opravdu všechno, i po emociální stránce totiž ukázka šlape na výbornou. Zda se jedná jen o špičkovou trailerovou kampaň, nebo nás opravdu čekají strhující akční hody, se dozvíme již 4. dubna.
Podívejte se na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Universal Pictures