Milovaný Ryan Gosling exceluje i v akčním Kaskadérovi. První reakce lákají na svěží mix žánrů

Milovaný Ryan Gosling exceluje i v akčním Kaskadérovi. První reakce lákají na svěží mix žánrů
Kaskadér | CinemArt
Film měl totiž premiéru na právě probíhajícím festivalu South by Southwest (SXSW) a někteří novináři tedy už snímek Davida Leitche viděli. Jak už název napovídá, dílo pojednává o kaskadérovi, který se zaplete do kriminálního případu a musí najít ztracenou filmovou hvězdu, vyřešit tajemnou konspiraci a získat zpět dívku svých snů. To vše přitom volně vychází z populárního seriálu z první poloviny 80. let.
Kaskadér
Kaskadér
AI
75%
První festivalové ohlasy zahrnující i známé novináře a novinářky z prestižních médií jsou tedy v souladu se Spielbergem jednoznačně pozitivní. Z dosavadních 15 recenzí na serveru Rotten Tomatoes uděluje pouze jedna pomyslný palec dolů a průměrné hodnocení je na velmi obstojných 7,9 z 10 bodů.
Kaskadér: 1. trailer | CinemArt
Peter Debruge z Variety napsal, že „Kaskadér je zábavný, sexy a obsahuje správně klukovskou verzi Goslinga, který si pro sebe kradl scény už v Barbie. Což znamená, že tentokrát ztělesňuje ultimátní akční postavu.“ Herecké výkony pochválil i Adrian Horton z The Guardian, jenž vyzdvihl „dokonalý komediální timing, dvě áčkové hvězdy s až hmatatelnou chemií, několik zábavných pomrknutí na filmový průmysl a samozřejmě spoustu bláznivých kaskadérských kousků.“
„Opravdu jsem měla nadšený úsměv od ucha k uchu od začátku až do konce. Jde o extrémně dobře udělaný akční film, který překypuje energií a charismatem po celých 125 minut stopáže,“ napsala Perri Nemiroff pro web Collider. K nadšení se přidala i Katie Rife z webu IndieWire: „Takhle vypadá popcornová filmařina ve své nejhravější a nejnadšenější podobě.“
Kaskadér
Kaskadér | CinemArt
Josh Horowitz z podcastu Happy Sad Confused to na sociální síti X shrnul tak, že Kaskadér vypadá jako potomek Tropické bouře, Smrtonosné zbraně a Fletche. Vypadá to tedy na zručně seskládanou kombinaci švihlého humoru, vtahující akce a dokonce i funkční a dojemné romantiky. To už zní jako dostatečné kvality k tomu, aby se z filmu vyklubal jeden z nejpříjemnějších titulů letošního roku.
Kaskadér se v našich kinech objeví 2. května a doufejme, že i tuzemské diváky tento svěží žánrový mix uspokojí. Zatím se můžete podívat aspoň na náš žebříček nejlepších akčních filmů všech dob.
Zdroje: Collider, The Guardian, Variety, Rotten Tomatoes, X, IndieWire