Akční překvapení roku v nadupaném traileru. Kaskadér srší humorem i explozemi

Akční překvapení roku v nadupaném traileru. Kaskadér srší humorem i explozemi
Kaskadér | Universal Pictures
V záměrně přepáleném snímku budeme sledovat příběh kaskadéra Colta Seaverse (Ryan Gosling), který na place nového velkofilmu figuruje jako dublér hlavní hvězdy (možná budoucí Bond Aaron Taylor-Johnson) a chce zapůsobit na půvabnou režisérku (Emily Blunt). Když se však ústřední herec jednoho dne ztratí, je právě Colt produkcí vyslán, aby ho vypátral a celou záležitost vyřídil. Hlavní hrdina se ale kvůli tomu zaplete s nebezpečnými lidmi.
Kaskadér
Kaskadér
AI
75%
David Leitch byl ještě před svou úspěšnou režijní kariérou, jež zahrnuje Johna Wicka, druhého Deadpoola či Bullet Train, právě kaskadérem a jeho nejnovější počin má být sice poněkud ztřeštěnou, ale také ryzí poctou tomuto filmovému řemeslu. A podle prvních ohlasů se mu to povedlo na jedničku. Na kritickém webu Rotten Tomatoes má film aktuálně 88 % pozitivních recenzí, jež mluví o energické a svěží jízdě s parádní akcí a Ryanem Goslingem coby absolutním akčním hrdinou. Chválí se humor, chemie mezi ústředním duem či hravý mix žánrů. Nový trailer tyto chvalozpěvy jen podtrhuje.
Po minulých, více klipovitých a dravějších upoutávkách se finální ukázka zaměřuje ještě více na příběh a interakce mezi ústředními charaktery. A šlape to parádně. Leitch nezapře svůj přepálený styl, v němž často hrají prim výrazné barvy či až příliš digitální přistup k akci. Což je směr, za něhož režisérův Bullet Train mnozí uctívali, ale jiné zase naprosto minul.
Kaskadér: finální trailer | CinemArt
Kaskadér vykazuje podobné znaky roztěkanosti a živelné energie, do zveřejněného materiálu ovšem tento styl zatím skvěle pasuje. Gosling si svou hláškující polohu užívá, mezi ním a Emily Blunt to hezky jiskří a ukázce nechybí drajv či to správné akční srdíčko, jež potěší každého fanouška žánru. Zda Kaskadér opravdu naplní očekávání, se v kinech dozvíme 2. května.
Podívejte se také na žebříček nejlepších akčních filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Universal Pictures