Remake kultovního akčňáku Road House promítali na jachtě Bezosovi, do kin ho však poslat nechce

Remake kultovního akčňáku Road House promítali na jachtě Bezosovi, do kin ho však poslat nechce
Road House | United Artists
Podle reportu Matta Belloniho z webu Puck News se trojice zainteresovaných mužů – režisér Liman, producent Silver a ředitel agentury WME zastupující Gyllenhaala Ari Emanuel – nesmířila s plánovaným uvedením filmu na streamu. CEO Amazonu Jeffa Bezose přemluvili k soukromé projekci na jachtě, která však kýžené ovoce nepřinesla.
Hrozba smrti
Hrozba smrti
67%
Road House má přitom dle informací Variety jedny z nejlepších testovacích ohlasů v Limanově kariéře, která je vedle několika propadáků jako Lockdown a Chaos Walking (2021) naplněná respektovanými akčními hity. Jake Gyllenhaal pro roli navazující na oblíbeného Swayzeho podstoupil náročnou fyzickou přípravu, účastnil se i oficiálního vážení na turnaji UFC 285 nebo zinscenovaného utkání s bývalým zápasníkem Jayem Hieronem.
Film, v němž hrají také Daniela Melchior (Sebevražedný oddíl) či Billy Magnussen (Není čas zemřít), produkuje Silverova společnost Silver Pictures spolu s MGM, které patří Amazonu. Podle Variety to mezi oběma stranami při natáčení vřelo a jednasedmdesátiletý legendární producent Predátora a Smrtonosné pasti se dopouštěl slovních urážek, když si prosazoval premiéru v kinech. Zdroje z okolí Silvera to však popírají. Producent se podle nich bál toho, že Amazon v průběhu nedávné herecké stávky dokončí snímek pomocí umělé inteligence.
Road House
Jake Gyllenhaal – Road House | MGM
Boj za uvedení v kinech tvůrci zřejmě prohrávají. Těžko však určit, nakolik premiéra na streamu může zamávat s kasovním a diváckým potenciálem filmu. Původní verzi si pamatuje jen okrajová sorta publika a Gyllenhaal nikdy nebyl tržebním esem. Na druhou stranu nelze podceňovat popularitu smíšených bojových disciplín, konkrétně UFC, ze kterého Conor McGregor učinil fenomén přesahující sportovní rubriku. Jeho účast a propagace během reálných turnajů mohly vyprodávat kinosály a Limanovu filmu dopomoci ke statusu srovnatelnému s dekádu starým Warriorem. To není vyloučené ani s momentálně prosazovaným přesunem na Prime Video, kde se Road House zřejmě objeví v průběhu příštího roku.
Zatím si prohlédněte žebříček nejlépe hodnocených akčních filmů dle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
zdroje: Comingsoon.net, Variety, Puck