Držte si klobouky a krávy. Pokračování katastrofického trháku Twister má datum premiéry

Držte si klobouky a krávy. Pokračování katastrofického trháku Twister má datum premiéry
Twister | Warner Bros.
Twister natočil proslulý kameraman Jan de Bont, jenž roku 1994 rozbil bank a oslnil kritiky svým režisérským debutem Nebezpečná rychlost. Režie katastrofického příběhu o ničivých tornádech byla nabídkou snů, neboť Twister vznikal za nebývale lukrativních podmínek. Rozpočet činil štědrých 92 miliony dolarů, což produkci řadilo k těm vůbec nejdražším. Na scénáři se podílel autor Jurského parku Michael Crichton, kameru obsluhoval Eastwoodův častý spolupracovník Jack N. Green a ve střižně seděl Spielbergův dvorní střihač Michael Kahn.
Bill Paxton, Helen Hunt
Twister
Na palubě skončili rovněž skvělí herci jako Helen Hunt, Bill Paxton či Philip Seymour Hoffman a z Twistera se vyklubala velká událost. Snímek vydělal přes půl miliardy dolarů a inspiroval další žánrovky ze sklonku devadesátek jako Rozpoutané peklo, Sopka nebo Denní světlo. Šlo o druhý nejvýdělečnější film roku, který se musel sklonit pouze před Dnem nezávislosti, a vedle uznání kritiků sklidil i dvě oscarové nominace za vizuální efekty a mix zvuku.
A jelikož tzv. legacy sequely jsou nyní díky Top Gunu v kurzu, také tornáda odnášející krávy, dodávky i celé domy nezůstanou pozadu. Pokračování ponese název v plurálu, tedy Twisters, což samo o sobě láká na ještě větší podívanou. Produkuje legendární Frank Marshall, jenž dohlíží na Indiana Jonese a sám natočil třeba hororovou komedii Arachnofobie, scénář připravuje autor Revenanta Mark L. Smith. Web Deadline v minulých dnech informoval, že režie zřejmě připadne Lee Isaacu Chungovi, jenž natočil oscarové drama Minari.
Tvůrčí sestava tedy znovu slibuje špičkový blockbuster a případná účast Chunga, jehož Minari se vyznačovalo jemnou psychologií, může přinést potřebný důraz na nové postavy. O příběhu se zatím nic neví, takže si musíme počkat, zda dojde k návratům známých tváří. Bill Paxton bohužel zemřel roku 2017 v 61 letech a v případě comebacku Helen Hunt se bude muset scénář s jeho absencí vypořádat. Nemluvě o Philipu Seymourovi Hoffmanovi, jenž zemřel roku 2014. Sean Whalen, jenž v původním filmu ztvárnil navigátora Allana Sanderse, vyjádřil v říjnu na svém Instagramu naději, že se k projektu připojí. Prozatím jej ale prý nikdo nekontaktoval.
drzte-si-klobouky-a-kravy-pokracovani-katastrofickeho-trhaku-twister-ma-datum-premiery
Twister | Warner Bros.
Pokud se má dodržet stanovené datum premiéry, musí produkce odstartovat nejpozději v nadcházejícím létě. Do té doby už o obsazení, ději či rozpočtu jistě budeme mít více informací.
Považujete Twister za povedený katastrofický snímek? Zajdete na jeho pokračování do kina?

Kinolog: Která postava z Lásky nebeské je nejhorší? A co je na tom filmu vlastně romantického?

Jeden z nejoblíbenějších vánočních filmů obsahuje devět hlavních příběhů. Každý je problematický trochu jiným způsobem. Tento videorozbor neberte jako projev nenávisti, ale spíš jako pobavené pozorování věcí, co jsou pod povrchem.