Sopka

60%
Sopka
Asi 100 teroristických bomb v nákupních centrech nemůže způsobit takovou katastrofu a zmatek jako jedna špatně umístěná sopka. Zvláště, když se právě probudila k životu. Smůlou je, že její kráter se začíná tyčit uprostřed přeplněného Los Anglese. Žhavá láva požírá ulice a temný příkrok sazí zastíní slunce. Z lidí se stávají bezmocné topinky a luxusní obchodní čtvrti nemají ani cenu zlámaného dolaru.



Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Klasický katastrofický film té doby. Tento snímek je po vizuální stránce na svou dobu nadprůměrný. Samozřejmě nechybí nesmrtelný téměř v lávě tančící hlavní hrdina a spousta nesmyslných situací. V celkovém kontextu se ale jedná o slušný film. Katastrofické filmy můžu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
V 90. letech se takovýchto popkornových katastrofických snímků vyrojilo vcelku dost a vždy měly jedno společné. Šablonovitost v rychlém tempu vyprávění, takřka superhrdinských výkonech lidí zachraňující vše co se dá, výborných technických efektů, napětí a v podstatě komiksového příběhu. No a tento snímek je jeden z nich. Příběh zasazený do L.A., kde se uprostřed města probudí sopka vyvrhovací lávu do ulic nebyl zase až tak špatný nápad. Ano, jedno klišé střídá druhé, ale co. Je to jen film. A dobrý film. Tommy Lee Jones ve skvělé formě, ale Anne Heche bohužel docela zklamání. Jí se ta snaha tedy uvěřit naprosto nedá. Dobrodružná velkorozpočtová filmová podívaná, která po technické stránce a hbitém scénáři rozhodně stojí za to.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Další z té reinkarnační vlny katastrofických filmů, kterých se v druhé polovině 90tek vyrojilo opravdu hodně. A samozřejmě taky další vzpomínka na mládí, kdy se mi tenhle film vždycky strašně pletl s Brosnanovým Rozpoutaným peklem. Teď po letech byla Sopka úplně jiným druhem zážitku než kdysi. Víc nechtěně zábavným. 5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Sopka (více)
  • USA Sopka
  • USA Volcano
Premiéra v ČR:
23. 10. 1997
Země původu:
USA
Rozpočet:
90 mil. USD
Tržby:
122,82 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Sopka je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch