TOP kina USA: Marvel prožívá vítězství i prohru současně

TOP kina USA: Marvel prožívá vítězství i prohru současně
Avengers: Endgame / Avatar | Marvel Studios
Podle očekávání si více pozornosti urvala Annabelle, která je součástí veleúspěšného hororového vesmíru. Start za 31 milionů je nicméně pod průměrem (jednička měla 37, dvojka 35) a ani na první místo to nestačilo. Tam se s 57 miliony hravě udrželo Toy Story 4, které má již celosvětově půl miliardy. Annabelle 3 má jako globální start 78, což je naprosto dostačující číslo pro film za cca 30 mega. Je tu ale znát jisté ochlazení zájmu. Buď je to tím, jak mizerný byl předchozí příspěvek (Sestra), nebo už začínají být diváci trošičku unavení, protože je to vesměs pořád o jednom a tom samém.
Nečekaně solidně se uvedla novinka Yesterday, která odstartovala na třetím místě za 17 milionů. Britské komedie mají obvykle v Americe slabší komerční ohlas, ale díky Bohemian Rhapsody je zájem o filmy s hvězdami hudebního nebe a premisa filmu je sama o sobě natolik zábavná, že to zřejmě stačilo k tomu, aby se diváci ve větším počtu hrnuli do kin. Megahit z toho nebude, ale trvalka, která tvůrcům vydělá na další film? To by vyjít mělo.
Oslavný taneček si pak mohl o víkendu hodit Will Smith. Jeho Aladin byl dopředu vysmívaný, ale snímek je po šesti týdnech čtvrtý, v USA již pokořil hranici tří set milionů a celosvětově má ohromujících 874 mega, což z tohohle hraného Disneyho remaku dělá nejúspěšnější film Smithovy kariéry.
A nakonec ke znovu nasazeným posledním Avengers, jejichž speciální verzí chtělo studio pokořit rekordní Avatar, který drží post nejúspěšnějšího filmu všech dob. Přestože je fanbase velká a Robert Downey Jr. na sociálních sítích hodně tlačil, z dvou tisíc kin přiteklo jen 5,5 milionů a na Avatar pořád 26 chybí. Teď už vyrazili opravdu ti nejvěrnější, takže i když studio napnulo veškeré síly a jejich film dopadl celkově fantasticky, na zlato to nebude.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Annabelle 3
Himesh Patel, Lily James