Scénář Star Wars: Epizody IX je dokončen. Kdy se začne natáčet?

Scénář Star Wars: Epizody IX je dokončen. Kdy se začne natáčet?
J.J. Abrams
Finální epizodu novodobé trilogie měl původně natočit Colin Trevorrow, režisér pár let starého Jurského světa (2015), nicméně v září minulého roku bylo rozhodnuto, že do režisérského křesla opět usedne Abrams. Ten byl nedávno i hostem v populární talk-show Stephena Colberta, kde informoval, že scénář je dokončený a v létě se začne s natáčením.
Star Wars objektivem fotografky Annie Leibovitz
Téma10. 7. 2015
Star Wars objektivem fotografky Annie Leibovitz
Pro někoho to může být celkem překvapení, protože je známo, že Abrams během natáčení epizody Star Wars: Síla se probouzí (2015) scénář často měnil a upravoval, přičemž k některým změnám údajně docházelo i pouhých pár týdnů před samotnou premiérou. Můžeme tedy předpokládat, že se scénářem se ještě možná bude trochu hýbat. Sám Abrams však tvrdil, že mít scénář hotový čtyři měsíce před natáčením je pro něho výjimečná věc a že ne vždy se mu něco takového poštěstí. 
Abrams scénář psal spolu s Chrisem Terrio, o kterém se vyjádřil jako o "géniovi". Terrio je autorem scénáře oscarového Arga (2012), Snyderových bijáků Batman v Superman (2016) a Liga spravedlnosti (2017). Terrio se taktéž podílel (spolu s Derekem Connollym a Colinem Trevorrowem) na scénáři k již zmíněnému Jurskému světu.
scenar-star-wars-epizody-ix-je-dokoncen-kdy-se-zacne-natacet
J.J. Abrams
Snímek Star Wars: Episode IX (2019) by měl uzavřít děj novodobé trilogie, přičemž je už dávno potvrzeno, že hlavní hvězdy - John Boyega, Adam Driver, Daisy Ridley a Oscar Isaac - se opět vrátí do svých rolí. Ještě je samozřejmě velmi brzy na to, abychom věděli přesný název novinky, na uvedení do kin si totiž budeme opět muset počkat téměř dva roky, přesněji do 20. prosince 2019, kdy je naplánovaná premiéra.