V obraz(ovc)e: Ronin vs. Bond, Mnichov a začátky Harryho Pottera

V obraz(ovc)e: Ronin vs. Bond, Mnichov a začátky Harryho Pottera
Harry Potter a Kámen mudrců | 2001 Warner Bros
Harry Potter a Kámen mudrců
Harry Potter a Kámen mudrců | 2001 Warner Bros
V sobotu bude nabito. Ranní ptáčata si mohou v devět hodin ráno zapnout Novu, která bude vysílat Harry Potter a Kámen mudrců. Pokud jste v posledních dnech vyrazili na právě vysílanou druhou část posledního dílu série, oceníte jedničku minimálně z toho důvodu, že je zábavné sledovat, o kolik nám hrdinové vyrostli. Od 12.15 lze utéct ke katastrofické klasice Skleněné peklo na televizi Prima. Steve McQueen vám názorně předvede, že zachraňovat životy není vůbec legrace. Fanoušci tvorby Woodyho Allena by si neměli nechat ujít Stíny a mlha od 14.50 na Barrandově. Woddy ve film tradičně nešetří slovním střelivem
Jamie Lee Curtis, Art Malik, Arnold Schwarzenegger
Pravdivé lži (film) | 20th Century Fox
Osmé hodině večerní jasně dominuje televize Prima – nachystala totiž klasiku Pravdivé lži s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Ten film by si povinně měli dát hlavně diváci, kteří si myslí, že James Cameron je „jen“ člověk stojící za Titanicem a Avatarem. Cameron je mnohem víc a takhle povedené akční komedie vám to předvede v plné palbě. Ve tři čtvrtě na deset si na Nova Cinema můžete dopřát jiného režijního klasika a to Stevena Spielberga dramatem Mnichov natočeným podle skutečných událostí. Působivá podívaná potěší i obsazením hlavních rolí (Eric Bana, Daniel Craig). Příznivci české scény naopak ocení o pět minut později na Barrandově uváděnou kultovní komedii Zítra vstanu a opařím se čajem.
Disturbia
| DreamWorks SKG
Od 22.05 není marnou volbou ani Jednoduchý plán Sama Raimiho na ČT1, který vám názorně ukáže, že peníze nejsou všechno. O deset minut později začíná na Nově moderní variace na Hitchcockovo Okno do dvora Disturbia. Možná ne tak sofistikovaná, ale 100% funkční zábava se sympatickým Shiou LaBeoufem v hlavní roli. Ve 23.10 startuje na primě další režisérské eso a sice John Woo Operací: Zlomený šíp. Nejde o extra slavnou žánrovku, příznivci hlášek a akce si na své ale určitě přijdou.
Russell Crowe
| Twentieth Century Fox
Neděle bude zajímavá především ve večerních hodinách. Od osmi rozzáří první program České televize povedení Rebelové Filipa Renče. Proti nim se postaví přehlížená pohodovka Ridleyho Scotta Dobrý ročník s charismatickým Russellem Crowem v hlavní roli (Prima). Deset minut po deváté odstartuje na Prima Love novodobá Pocahontas neboli meditativní Nový svět Terrence Malicka s Colinem Farrellem v hlavní roli.
Ronin
Ronin | Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.
Po desáté to budou mít milovníci adrenalinu hodně těžké. Buď zvolí bondovku Zlaté oko (22.00, Nova), nebo Ronina (22.20, Nova Cinema). To první má Pierce Brosnana, skvělého protihráče Seana Beana a jedny z nejlepších akčních scén v celé sérii. To druhé Roberta De Nira, Jeana Rena a neutuchající oldschoolovou akční smršť v podání režijního klasika Johna Frankenheimera. Těžká volba.
Silných filmů se tento víkend urojilo opravdu hodně. Tak volte s rozvahou a uvidíme se příští pátek u dalších televizních tipů. Buďte v obraz(ovc)e!