Zítra vstanu a opařím se čajem

80%
Zítra vstanu a opařím se čajem
Cestovní kancelář Univerzum pořádá pro turisty lety "strojem času", který je podle jejich historických zálib dopraví do minulosti. Služeb kanceláře využijí i tři staří nacisté, kteří se chtějí zmocnit rakety a přistát v roce 1944. Rádi by totiž Hitlerovi dodali vodíkovou bombu, a změnili tak dějiny. Netuší však, že jejich plán zkomplikují bratři Karel a Jan Burešovi. I když jsou na pohled k nerozeznání, charakterově se velmi liší. Zatímco Karel, pilot, je trochu hochštapler, Jan, konstruktér, je svědomitý a čestný muž, který často za svého bratra urovnává maléry....



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Další bláznivá komedie ve stylu Zabil jsem Einsteina pánové.. Tohle mám opravdu rád, sedmdesátá léta byla výkvět filmů tohot ražení. Otupit lidi humorem v době normalizace. Alespoň něco tu soudruzi zanechali ( nechci toto připisovat soudruhům, ale mají na tom svůj nechtěný podíl ) MOc pěkný film plný zvratů, humoru.. no klasika..
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Šaty jsou ve skříni. Parádní sci-fi komedie, na tu dobu tak promyšlená, že by se z ní dalo dost čerpat i dnes.
muzz
muzz
18 035 bodů
7.5
Petr Kostka je tu vynikající, prostě frajer. Celé toto typicky české sci-fi je výborné, režií, skoro originálním scénářem, hereckými výkony i humorem. Na sedmdesátá léta ojedinělé dílko, podobné věci se dělaly naposledy v raných šedesátých :) Pan Macourek je prostě pan režisér.

Dodatečné informace

Původní název:
Zítra vstanu a opařím se čajem (více)
  • Československo Zítra vstanu a opařím se čajem
  • Československo I’ll Get Up and Scald Myself with Tea Tomorrow
Premiéra v ČR:
12. 8. 1977
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Zítra vstanu a opařím se čajem je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch