Co si nesmíte nechat ujít v kinech v únoru 2019

Co si nesmíte nechat ujít v kinech v únoru 2019
Marie, královna skotská | CinemArt

LEGO® PŘÍBĚH 2

Datum premiéry: 7. 2. 2019
Žánr: Animovaný, akční, dobrodružný
Režie: Mike Mitchell, Trisha Gum
Index natěšenosti: 7.5 z 10
Po fenomenální jedničce a dvou trochu horších Lego franšízách vstupuje už tento čtvrtek do kin druhý LEGO® příběh. Phil Lord a Chris Miller tentokrát "jen" napsali scénář, ale i to by mělo být dostatečnou zárukou kvality. A o čem to bude tentokrát? Hrdinové Bricksburgu se pustí do záchrany milovaného města, které bude odolávat nájezdníkům stavebnice LEGO DUPLO®. Takže by to mohlo být podobně švihlé jako jednička. Wau efekt se nicméně z pochopitelných důvodů nedostaví.
LEGO® příběh 2

NA STŘEŠE

Datum premiéry: 7. 2. 2019
Žánr: Drama, komedie
Režie: Jiří Mádl
Index natěšenosti: 7.5 z 10
Herec, scenárista a režisér Jiří Mádl vstupuje do kin se svým druhým autorským celovečerákem. Melodrama nerudného starce (Alois Švehlík) a vietnamského mladíka na útěku (Duy Anh Tran), kteří se potkají na střeše jednoho pražského činžáku, nemá bůhví jak originální námět. Drží se však tuzemských reálií, působí uvěřitelně, pobaví, dojme a dokládá, že Mádl je autor se slibnou budoucností. Pro mě osobně však prozatím jistější scenárista než režisér.
Tuzemští recenzenti snímku Na střeše prozatím dávají 66 procent.
Na střeše

MARIE, KRÁLOVNA SKOTSKÁ

Datum premiéry: 7. 2. 2019
Žánr: Drama, historický, životopisný
Režie: Josie Rourke
Index natěšenosti: 8 z 10
Po alternativněji pojaté Favoritce míří do kin historické drama s hvězdným hereckým obsazením věnující se Marii Stuartovně a královně Alžbětě. Ačkoliv se tyto dvě mocenské sokyně nikdy v historii nesetkaly, ve filmu tomu tak je. Marii Stuartovnu hraje Saoirse Ronan, Alžbětu démonicky působící Margot Robbie.
Na webu RottenTomatoesMarie, královna skotská prozatím 62 procent kladných recenzí.
Marie, královna skotská

ALITA: BOJOVÝ ANDĚL

Datum premiéry: 14. 2. 2019
Žánr: Akční, dobrodružný, romantický, sci-fi, thriller
Režie: Robert Rodriguez
Index natěšenosti: 7 z 10
James Cameron (Avatar) jako producent a scenárista, Robert Rodriguez (série Machete) v roli režiséra a spoluscenáristy. Celovečerní hraně-triková verze populární mangy zamíří do českých kin v polovině února a budí rozpaky. Alita - ústřední hrdinka filmu - je totiž plně triková postava navazující interakci se skutečnými herci. Dopadne to spíš jako Ghost in the Shell (2017), nebo podobně jako v době vzniku revoluční Avatar? První varianta je pravděpodobnější, ale i tak jsme na film zvědaví.
Alita: Bojový Anděl

NEDOTKNUTELNÍ

Datum premiéry: 14. 2. 2019
Žánr: Drama, komedie
Režie: Neil Burger
Index natěšenosti: 6.5 z 10
Laskavé komediální drama Nedotknutelní překvapilo v roce 2012 doslova celý svět a Francouzům zajistilo nebývalou pozornost. Hollywood se podobnými úspěchy inspiruje, takže jsme se dočkali severoamerického remaku evropské novodobé klasiky s Kevinem Hartem v roli černošského služebníka a Bryanem Cranstonem v úloze staršího nemohoucího muže, potřebující péči i společnost.
V severoamerických kinech se snímek setkal se solidním komerčním přijetím, recenzenti mu nicméně prozatím dávají na webu RottenTomatoes pouhých 40 procent kladných bodů.
Nedotknutelní

JAK VYCVIČIT DRAKA 3

Datum premiéry: 21. 2. 2019
Žánr: Akční, animovaný, dobrodružný, fantasy, komedie, rodinný
Režie: Dean DeBlois
Index natěšenosti: 7 z 10
Další animovaný návrat, a jak napovídají první ohlasy (98 procent na RottenTomatoes!!!), prvotřídní. Škyťák, Bezzubka, Astrid a bílá dračice Bleskoběska si hodlají získat diváky po celém světě. Nebezpečí je nicméně ve vzduchu a Škyťák a Astrid budou muset najít útočiště ve Skrytém světě. Nic není třeba před návštěvou kina vědět.

ÚHOŘI MAJÍ NABITO

Datum premiéry: 21. 2. 2019
Žánr: Komedie
Režie: Vladimír Michálek
Index natěšenosti: 6.5 z 10
Vladimír Michálek by potřeboval nakopnout kvalitativně sestupnou tendenci svých filmů. Podaří se to "Úhořům"? Akční komedie pojednává o partě chlápků, kterým něco chybí. A nahrazují si to hrou na falešný Útvar rychlého nasazení zatápějící skutečným profíkům i nic netušícím aktérům všemožných soukromých i veřejných "mejdanů". Trailer vypadá celkem televizně. Ale Michálkovi bych nějakého toho "pořádného úhoře v naběráku" od srdce přál.
Kryštof Hádek, Oldřich Kaiser, Jiří Vyorálek, Vladimír Michálek, Matěj Hádek

MRAZIVÁ POMSTA

Datum premiéry: 21. 2. 2019
Žánr: Akční, drama, thriller
Režie: Hans Petter Moland
Index natěšenosti: 7 z 10
Filmový vítr vane ze severu. I za Mrazivou pomstou totiž podobně jako v případě Nedotknutelných stojí Evropané, jmenovitě Skandinávci a Boj sněžného pluhu s mafií (2014). Po Stellanu Skarsgårdovi je v Mrazivé pomstě tím, kdo vezme spravedlnost do vlastních rukou, dobře známý revenge herec Liam Neeson. Uvidíme, jak se americké produkci podaří navázat na černohumorné Skandinávce. To by totiž mohl být kámen úrazu...
Mrazivá pomsta

Nejlepší filmy o hudbě a hudebnících podle skutečných událostí