Když zoufalé ženy zabloudí v labyrintu a kina zaplaví duše zemřelých

Když zoufalé ženy zabloudí v labyrintu a kina zaplaví duše zemřelých
Coco | Vertical Entertainment
5. ČERTOVINY (země vzniku: Česká republika)
V pomyslném žebříčku Top 5 se z novinek umístil jediný premiérový snímek. Pátá příčka nicméně patří pohádce Zdeňka Trošky, jehož Čertoviny se mezi nejnavštěvovanějšími tituly ocitají čtvrtý víkend za sebou. Aktuálně na ně do 76 kin vyrazilo 14.305 diváků, kteří za lístky zaplatili 1,84 milionu korun. Za celou dobu od uvedení má film na kontě 186.198 diváků, celkové tržby činily 24,7 milionů korun.

4. JUMANJI: VÍTEJTE V DŽUNGLI (USA)
Jumanji: Vítejte v džungli!
Ještě úspěšnější je pokračování rodinného snímku Jumanji (1995), Jumanji: Vítejte v džungli!. V tuzemských kinech se mezi hojně navštěvovanými tituly film s Dwaynem Johnsonem a spol. drží již šest víkendů po sobě. Aktuálně na něj do 44 kin vydalo 19.639 diváků, kteří v pokladnách nechali 3 miliony korun. Od uvedení do českých kin přišlo na celosvětově překvapivý hit téměř 300 tisíc diváků. Za lístky utratili přes 46 milionů korun.

3. ZOUFALÉ ŽENY DĚLAJÍ ZOUFALÉ VĚCI (Česká republika)
Filip Renč, Halina Pawlowská
Renčovy "Zoufalé ženy" se po předchozím jednoznačném vítězství musí spokojit s třetí příčkou. Vztahová komedie se druhý víkend od premiéry promítala ve 108 kinech, přišlo na ni 30.820 diváků, kteří v pokladnách nechali 4,57 milionů korun. Oproti premiérovému víkendu jde o padesátiprocentní pokles zájmu.

2. LABYRINT: VRAŽEDNÁ LÉČBA (USA)
Labyrint: Vražedná léčba
Závěrečný díl útěkové trilogie podle populárních knižních předloh se dostal na druhou příčku. "Vražedná léčba" se hrála ve 127 kinech, což je nejvyšší počet v rámci všech uváděných titulů. Nechybělo ale mnoho a třetí Labyrint skončil až za "zoufalkami". Na kontě má 31.783 diváků a téměř 5 milionů korun. V severoamerických kinech o premiérovém víkendu dominoval. Podrobnosti si můžete přečíst v komentovaném žebříčku Tomáše Chvály.

1. COCO (USA)
Coco
Na rozdíl od premiérového víkendu si o jednu příčku polepšil animák Coco, který vrací studio Disney/Pixar na výsluní. Dojemný příběh pojednávající o vztazích a důležitých vzpomínkách na naše zesnulé předky přitáhl do 106 kin 37.431 platících. Tržby činily 5,39 milionů korun. Z tuzemských kin si Coco po necelých dvou týdnech odnáší návštěvnost 94.875 diváků a tržby 13,79 milionů korun. Celosvětově má snímek na kontě přes 680 milionů dolarů. Pozoruhodné je také nebývale vysoké hodnocení recenzentů.

A jak jsou na tom snímky pod pátou příčkou?
Christopher Plummer
Všechny prachy světa - Christopher Plummer | Vertical Entertainment
Ze čtvrtečních novinek se hojně diskutované drama o jednom únosu, výkupném a boháči, který měl problém zaplatit, s názvem Všechny prachy světa (2017) umístilo až jedenácté. Film režíroval klasik Ridley Scott, který po kauze #metoo přeobsadil Kevina Spaceyho za původně navrhovaného Christophera Plummera do role nejbohatšího muže své doby. Na snímek přišlo o premiérovém víkendu do 99 kin 4.552 diváků, kteří za lístky utratili 701 tisíc korun. Celosvětově Všechny prachy světa utržily od premiéry z konce prosince 41,5 milionů dolarů.
O dvě místa níž skončil animovaný film pojednávající o životě malíře Vincenta van Gogha S láskou Vincent. Tvůrci za asistence malířů z celého světa zvolili originální formu, při níž byl celý příběh a výjevy překresleny do rozpohybovaných obrazů držících se stylu slavného autora. Do 42 kin se na snímek, který je nominován na Oscara v rámci animované tvorby, vypravilo 4.020 diváků. V pokladnách nechali 513 tisíc korun.

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.