CZ tržby: Jak odolává Po strništi bos konkurenci?

CZ tržby: Jak odolává Po strništi bos konkurenci?
Po strništi bos
Petra Špalková, Hynek Čermák, Viera Pavlíková, Alois Grec, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Jan Tříska
Po strništi bos | MAFRA / Dan Materna
Po strništi bos. Nostalgická, pohodová podívaná, která pohladí. Oproti premiérovému víkendu si nejnovější snímek dua Jan Svěrák-Zdeněk Svěrák pohoršil o 62 procent. Na prvenství to nicméně stačilo. Film se promítal ve 120 kinech, přišlo na něj 41.200 diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 6 milionů korun.
Prozatím je to souhrnně už 31 milionů, návštěvnost se vyšplhala na 225.243 platících. Půl milionu diváků by měli mít tvůrci v kapse. Bude to ale stačit na předchozí úspěch Třech bratrů (2014), na které celkem vyrazilo 661 tisíc diváků?
Idris Elba
Temná věž
O víkendu šla premiérově do tuzemských kin Temná věž inspirovaná velkolepu knižní sérii Stephena Kinga. Boj dobra a zla, pistolníka a kata vyšel tvůrce na 60 milionů dolarů, přičemž od své premiéry 4. srpna má na kontě 88 mega. Tuzemský distributor snímek vyslal do 106 kin. S jakým úspěchem? Temná věž skončila druhá s návštěvností 13.160 diváků a tržbami 1,9 milionu korun.
Temná věž to nebude mít vůbec jednoduché. Už před uvedením se mluvilo o velkém průšvihu a komplikacích během realizace. Také u recenzentů snímek nezaválel, označují ho za nezajímavou adaptaci ambiciózního beletristického díla. Dá se očekávat, že v rámci tržeb nula k nule pojde. Ale hořká pachuť promarněné příležitosti zůstane. Snad se Kingovu filmovému návratu zadaří v případě chystané hororové novinky To (u nás bude mít premiéru 7. září 2017).
Tom Cruise
Tom Cruise
Velmi solidně si (minimálně u recenzentů) naopak vede mafiánsko-gangsterská podívaná Barry Seal: Nebeský gauner s Tomem Cruisem v hlavní roli. Komediálně laděný příběh natočený dle skutečných událostí je tipem na ideální letní odpočinkovou podívanou. Do tuzemských kin se "Barry" vydal v 97 kopiích, přišlo na něj 12.090 diváků, kteří v pokladnách nechali 1,74 milionů korun. Novinka s Tomem Cruisem vyšla na odhadovaných 80 milionů dolarů a v USA bude mít premiéru koncem září. Uvidíme, jestli Cruiseova hvězda bude táhnout i tentokrát.
Annabelle 2: Zrození zla
Annabelle 2: Zrození zla
Třetí víkend se drží mezi nejúspěšnějšími horor Annabelle: Zrození zla (2017). Strašidelná panenka je aktuálně na čtvrtém místě s návštěvností 11.150 diváků a tržbami 1,65 milionů korun. Mnohem zajímavější čísla ale poskytují světové statistiky. Hororová dvojka vyšla tvůrce na pouhých 15 milionů dolarů, přičemž celosvětově utržila 215!!! Nutno podotknout i díky solidním recenzím a kvalitní režii Davida F. Sandberga.
Z nových čtvrtečních premiér se v Top 20 objevila ještě animovaná Velká oříšková loupež 2 (2017) na šesté příčce s návštěvností 10.882 diváků a tržbami 1,33 milionů korun. A jako předskokan před čtvrtečním ostrým startem zamířil do kin taktéž animovaný Hurvínek a kouzelné muzeum (2017). Nová verze oblíbené loutkové ikony zamířila do 33 kin, přišlo na ni 2.628 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 359 tisíc korun.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.