20. týden-kinopremiéry: Sláva matkám, návštěvníkům nebo apokalypse

20. týden-kinopremiéry: Sláva matkám, návštěvníkům nebo apokalypse
X-Men: Apokalypsa
Sedmý film s marvelovskými X-Meny míří do českých kin. Pod taktovkou Bryana Singera, který celou sérii nakopl, zažijí mutanti se superschopnostmi Apokalypsu. Scénář X-Men: Apokalypsa je poměrně krkolomný.
Sophie Turner, Tye Sheridan, Kodi Smit-McPhee
X-Men: Apokalypsa
Z recenze Františka Fuky: "Rok 1983. V egyptské pyramidě se probouzí Apocalypse (k nepoznání namaskovaný Oscar Isaac), první (a nejmocnější) mutant světa. Dá dohromady své čtyři jezdce (včetně Magneta) a vydává se zničit svět, nebo něco v tom smyslu. Zastavit ho samozřejmě mohou jen X-Men. Toto prapodivné ignorování kontinuity probíhalo už v předchozím filmu, ale tentokrát jsem o něm více přemýšlel, neboť v téměř dvouapůlhodinové Apokalypse je mnoho pomalých scén, při kterých máte spoustu času přemítat o prkotinách a bavit se věcmi, kterými byste se u zábavnějšího filmu bavit nestíhali."

Trailer:

X-Men: Apokalypsa
Kina ovládá během několika mála měsíců již třetí, komiksem inspirovaný film. X-Men přicházejí jako třetí a zdá se, že po velmi dobře přijímaném snímku Captain America: Občanská válka (2016) prší studený déšť. Kde se stala chyba? Rozumí ještě Bryan Singer publiku, které před 16 lety spolu s prvním snímkem X-Men (2000) vychovával? Všechny recenze si přečtete zde. Prozatím 56 procent.
Christian Clavier, Jean Reno
Návštěvníci 3: Revoluce
Vzpomínáte na francouzské návštěvníky, kteří se ze středověku podívali do současnosti, mluvili sprostě a bavili devadesátkové publikum? Jean Reno a Christian Clavier se vrací! Návštěvníci 3: Revoluce (2016) míří z budoucnosti do roku 1789 a chybí jim současné moderní výdobytky. Ale zase pohrozí gilotina... Dabovaný trailer napoví, co od čtvrtého (ano, je to tak) filmu s návštěvníky čekat. Revoluce se nicméně v žádném případě nekoná. Recenze si přečtete zde.
Svátek matek
Veterán Garry Marshall se rozhodně nevzdává. Ať si o jeho filmech (s Pretty Woman v čele) myslí kdokoliv cokoliv, on točí stále dál. A přináší romantickou komedii Svátek matek s celou plejádou oblíbených hollywoodských hereček. Děj je prostý - jednotlivci a páry se připravují oslavit Den matek a lásku. Neobejde se to bez humoru, romantiky nebo slz. Dle dostupných recenzí je snímek nicméně pouhým sledem improvizovaných scén, které v celku nedávají příliš smysl. Což dorazil distributor, který snímek uvádí téměř dva týdny poté, co se skutečný Den Matek slavil (8. května). Všechny recenze najdete zde. Prozatím 39 procent.
Benoît Poelvoorde
Cena slávy | © la Biennale di Venezia - Foto ASAC
Možná bude nakonec nejvíce obohacující zajít si do kina na nenápadnou dramatickou komedii Cena slávy. Koprodukční film pojednává o propuštěném vězni, jeho kamarádovi a dceři, kteří se rozhodnou přijít k penězům krádeží ostatků Charlese Chaplina. Více v traileru. Recenze si přečtěte zde.
Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.