Pretty Woman

78%
Pretty Woman
Hollywood. Vivian šlape chodník a sní o princi na bílém koni. Jednoho večera se náhodnou seznámí s krásným, osamělým a trochu tajemným milionářem Edwardem Lewisem, který ji odvede do přepychového hotelového apartmá. Nechá ji v klidu vyspat a ráno jí udělá překvapivou nabídku. Chce, aby mu Vivian dělala po celý týden na veřejnosti doprovod. Dívka se ve svém "pracovním" oblečení v luxusním hotelu vyjímá jako tarantule na piškotovém dortu a ani peníze, kterými ji Edward štědře vybavil, jí neumožní splnit daný úkol - opatřit si vhodnou garderobu. V poslední chvíli přichází plačící dívce na pomoc otcovsky založený manažer hotelu. Pozvolna začíná proměna šlapky ve velkou dámu. Proměna, které si všimne snad každý, kromě Edwarda. Týden pomalu končí a Vivian je stále zamilovanější. Do náhlého přepychu, ale hlavně do svého ochránce. Zdá se jí, že našla svého prince. Ale ten nestojí o věrnou , hodnou a krásnou ženu. Chtěl by si Vivian vydržovat jako milenku. Ještě před týdnem by dívka souhlasila, ale láska se spojila s hrdostí a Vivian odchází. Edward si uvědomuje svoji chybu. V bílém Rolls-Roycu, s kyticí a deštníkem místo meče si jede pro svoji nevěstu. Život v Hollywoodu běží dál.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Myslím,že v dnešní době můžu snímek klidně nazvat vánoční klasikou,protože štědrovečerní noc patří tomuto snímku. Není se ani čemu divit,protože Pretty Woman je taková pohádka pro dospělé kde se princ v bílé limuzíně zamiluje do jedné výjimečné štětiny. Garry Marshall je génius na romantické snímky a zde to opět dokázal. Navíc milostný pár Gere - Roberts jsou ve svých rolích uvěřitelní a chemie zde funguje na výbornou.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Pretty Woman jako jeden z nejvysílanějších filmů na našich televizích. Proč ale sakra na vánoce? Nevím.. Když jsem to viděl poprvé, tak jsem byl nadšený a byl pro mě jeden z mála oblíbených romantických filmů. Postupem času jsem se filmu hodně přejedl. To ale nic nemění na skvělých výkonech Richarda Gera a Julie Robert. Chemie mezi nimi se stala legendou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Klasika romantických komedií, která pro tenhle žánr znamenala takovou malou evoluci. Krásná Julia, fešák Richard a romantika jak ze staré školy ve velmi slušivém hávu. Tenhle film snad ani nejde nemilovat - no možná ten počet repríz v tv by mohl být menší, ale za tohle tvůrci filmu nemohou...7.5/10


Dodatečné informace

Původní název:
Pretty Woman (více)
  • USA Pretty Woman
Premiéra v ČR:
3. 9. 1995
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Pretty Woman je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch