Zmenšování: Trailer - Matt Damon podstupuje nevídaný vědecký experiment

Nedávno jsme vás informovali o tom, že si hvězdný Matt Damon střihne netradiční roli chlapíka, co se s vidinou lepších zítřků nechá zmenšit do miniaturní podoby. Zmenšování (2017) představuje finální upoutávku a my tam můžeme nabýt jasnějšího dojmu, oč ve filmu Alexandera Paynea (Děti moje, Bokovka) půjde. Nebo ne?
V tom tkví rafinovanost traileru, který vlastně příliš neprozrazuje. Seznámí nás s mladým manželským párem (Matt Damon, Kristen Wiig), který neodolá a nechá se zmenšit, protože je to cool, udělali to jejich známí a navíc to prospěje ekologii a planetě. Vtipná je například scéna, v níž zdravotní sestra seškrabává zmenšeného Damona lopatičkou z lehátka. Nebo když se pidimužíci a pidiženy dostanou k obří lahvi alkoholu z říše "obrů" a stáčejí si do hrnečků.
Ani náznak konfliktu, problému nebo dokonce dystopie. Konflikt a témata, která režisér Payne se scenáristou Jimem Taylorem ve svých filmech řeší, bude zřejmě skryt pod líbivým a na první dojem svůdným povrchem. Více se dozvíme 25. ledna 2018 v českých kinech.

Související osoby


Související tituly


Související videa


Související články