natalie-nedvedova

Natálie Nedvědová

Komentáře 3

Od nejnovějších
  1. Matrix
    Matrix (1999)
    10
    Film, který spoustu svých diváků uvedl do nejistoty s otázkou "Kde tedy doopravdy žijeme?". Ale pominu-li tu část filmu, která nás nutí přemýšlet a vrhnu se na zpracování filmu po vzhledové stránce. Složitost některých scén je možná pro některé až příliš, ale vezměme si, že film se odehrává prakticky ve virtuální realitě, takže vlastně proč ne? Vždyť je to přece jeden velký program, který si někteří mohou upravit k obrazu svému. Navíc právě díky složitosti některých scén se tvorba VFX posunula zase o kousek dál. Jako třešničku na dortu můžu říct jen to, že nápad dát všem věcem nazelenalou barvu, když se příběh odehrává Matrixu a naopak namodralou barvu když je děj mimo Matrix byl naprosto dokonalý detail.
  2. Matrix Revolutions
    Matrix Revolutions (2003)
    10
    Dech beroucí zakončení trilogie Matrix. Z lidí co znám jen málokdo čekal takovýto konec, kterému předcházel děj trochu ponurejšího a dalo by se říci i více klaustrofobického rázu. Neo je sice vyvolený, ale stále to byl jen člověk a lidem ať už v Matrixu nebo mimo něj docházely možnosti, kam se před nebezpečím ať už v podobě strojů či ničím nekontrolovatelného agenta Smithe ukrýt. Poslední díl tak podle mého názoru rozhodně někde v dáli nepokulhává za dvěma předchozími, troufnu si tvrdit, že prvnímu dílu dýchá na záda. Avšak některým se to tak jevit nemusí, a to hlavně z toho důvodu, že je tam pro ně až příliš věcí na zamyšlení. V mém srdci si však místo našel.
  3. 2001: Vesmírná odysea
    2001: Vesmírná odysea (1968)
    10
    Film, který určil jak má vypadat novodobá sci-fi. Propracované scény do těch nejmenších detailů (i co se pro tu dobu revolučních efektů týče), dovolují filmu i přes jeho stáří překonat mnoho těch dnešních, které zůstaly někde daleko za ním. Bohužel však některé diváky může odradit kvůli svém pomalejšímu ději, kdy i postavy moc nemluví. O to víc vás však umocní ten pocit samoty a prázdnoty ve vesmíru. Další věcí je divák, který nečetl stejnojmennou knihu a nechce moc přemýšlet nad dějem. Takovýto divák tento film může odsoudit kvůli své vlastní hlouposti či lenosti bez mrknutí oka, protože je zvyklí, že se mu vše naservíruje přímo pod nos.