Hencen

231

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Olomoucký, Česká republika



    Mlčení
    Mlčení (2016)
    6.5
    Netradiční snímek s prakticky žádnou hudbou, trochou syrového mučení a spoustou náboženských otázek. Je až s podivem kolik toho lidé dokázali pro svou víru obětovat. Pomalé filmy mi nevadí, ale tady se to vleklo pořádně, což společně s dvouhodinovou stopáží skousnou jen opravdu zarytí fajnšmekři. Já mezi nimi bohužel nejsem.
    Dannyho parťáci
    Dannyho parťáci (2001)
    8.5
    Plejáda skvělých hereckých ikon, mezi nimiž ční Cloony s Pittem, se v rytmu chytlavého hudebního podkresu vydává vybílit kasíno. Dannyho parťáci ani po letech neztratili nic ze své svěžesti a společně s chytrým matením diváka předvádí naprosto vybroušenou podívanou.
    Lion
    Lion (2016)
    6.5
    Silný úvod filmu, jenž nás seznamuje s těžkými životními podmínkami, které panovaly a vlastně stále panují v Indii. Snímky inspirované skutečnými událostmi, v nichž se převážně hraje na divákovo srdce jsou každoročně žhavým kandidátem na Oscara a nejinak tomu bylo i v tomto případě. Sarooovo dětství je zpracováno opravdu dobře, a přestože nejsem na pomalé jímavé záležitosti, Lion se mi překvapivě trefil do chuti. Druhá polovina ale sklouzla do předvídatelných kolejí a pátrání po rodině pomocí "supermoderních technologií" spíše jen unavovalo.
    Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    7.5
    Trošku jinak pojatý blockbuster od Marvelu, který žene kupředu úchvatný počátkovský vizuál a také charismatický Cumberbatch. Z trailerů jsem však čekal, že výsledek bude prostě lepší. Příběhově nijak nenadchne a ani záporák v podání Madse Mikkeslena ničím nevyčnívá.
    Auta 3
    Auta 3 (2017)
    5.5
    Na jedničku vzpomínám rád. Neotřelý nápad, výborná animace a spousta vtipných momentů, které se natrvalo vryly do paměti. Dvojka pak prakticky udělala to samé, jen s tím rozdílem, že už to prostě nebylo ono. U třetího pokračování jsem s prvním teaserem čekal malinký odklon, ovšem přemýšlet o nějakém dramatickém tónu u snímku pro děti nejspíš nemělo cenu. Opět se tak ocitáme na závodišti s McQueenem, který však pomalu dosluhuje a nové, nastupující generaci přestává stíhat. A podobné pocity jsem zažíval i při sledování filmu. Prostě to už nemá šťávu, vtipům dochází dech a závěrečný závod? No, takovou slátaninu jsem dost dlouho neviděl.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci