petr648

Komentáře 5

Od nejnovějších
  1. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8.5
    To, co se podařilo Vaughnovi před pár lety v oblasti comicsových filmů, to provedl teď s Bondovkami. Jedná se o svéráznou poctu tomuto tradičnímu anglickému žánru. Dojde na humor i trochu toho adrenalinového násilí podpořeného kvalitním naspeedovaným soundtrackem. Další společný znak s K-A je povedený výběr neznámých mladých herců do hlavních rolí, o kterých určitě ještě uslyšíme. Tito sympaťáci jsou ze zadních řad neomylně jištěni elitní britskou hereckou školou. Firthovi tahle role sedí dokonale a Jackson má po Djangovi další pořádný záporácký zářez. Nejlepší moment filmu je nepochybně masakr v kostele, na ten se hned tak nezapomene. Bohužel k absolutnímu hodnocení mi něco podobně jako u K-A chybí. Uvítal bych více prostoru věnovaného tréninku a organizaci samotné než řešení rodinných trablů hrdiny. Také na závěrečné akci by se dalo ještě trochu zapracovat. Nejlepší Vaughnův film tak pro mě stále zůstává Hvězdný prach.
  2. Útěk z Alcatrazu
    Útěk z Alcatrazu (1979)
    9
    Oldschool v tom nejlepším slova smyslu. Pomalé tempo, kdy jednotlivé fáze útěku přesně logicky navazují a zapadají do sebe. Žádné serepetičky kolem a zůstává pouze příprava a realizace útěku. Přesně padnoucí Clint i zbytek neznámých herců. Výborná je i atmosféra Alcatrazu a režim vězňů. Spolu se skálou nejlepší Alcatraz.
  3. Avengers: Age of Ultron
    Avengers: Age of Ultron (2015)
    7.5
    Tak jsme se opět shledali s partičkou oblíbených superhrdinů. Tentokrát budou napravovat šlamastiku, do které je navezl Tony, objeví se pár nových tváří a skončí to obrovskou akcí. Tolik k ději. Celý film mi připomínal sluchátka Beats, na které film „nenápadně“ dělá reklamu. Také Avengers jsou něco, o čem každý mluví a chce to, protože je aktuálně cool a trendy. Hezky to vypadá, ale za investovaný balík peněz výsledná kvalita nestojí. Ve filmu se objeví spousta postav a cameí z minulých dílů, až se v tom začínáme ztrácet. Všechno se tak nějak proplétá, ale postavy jsou vám volnější než kdy dřív. Čestná výjimka je Hawkey a počátek konfliktu mezi Tonym a Kapitánem, zde se aspoň o postavy začneme trochu zajímat. Naprosto zbytečnou a nechtěně směšnou linkou je naopak romantická linie mezi Black Widow a Hulkem. Díky této a další vatě je stopáž opravdu přestřelená a opět si u závěrečné bitky budete říkat, že už by mohl být klidně konec. Triky samozřejmě perfektní, akce ve většině případů natočena průměrně a nijak kreativně. Suma sumárum odpovídající letní velkofilm, který ve vás ale nevzbudí touhu okamžitě vidět další Marvelovku.
  4. Na sever severozápadní linkou
    Na sever severozápadní linkou (1959)
    10
    Obrovská nestárnoucí klasika a jeden z nejlepších Hitchcocků. Film se skvěle vyprávěným příběhem, podpořený inovativní a dynamickou mistrovo režií. Luxusně vybraný hlavní pár mezi kterým létají jiskry jak o život. Každý dialog je radost poslouchat a člověk se potuleně usmívá vtípkům a sexuáiním narážkám, na svou dobu slušně odvážných. Film, který určil podobu jiného slavného agenta plného akce a hlášek.
  5. Vetřelci
    Vetřelci (1986)
    8
    Dle mého nejlepší díl série. Zatímco jednička, i když skvělá, má místy příliš pomalé temto, tady vše ubíhá dynamicky vpřed. V podstatě válečný film plný vojenské taktiky a unikátní výzbroje. Prostředí vesmírné stanice tomu dodává správnou klaustrofobickou atmosféru. Parta vojáků zosobnuje všechny možné lidské vlastnosti, takže není problém si je oblíbit. Po první poznávací hodině se spustí pořádná řež, která dá zapomenou i na těch pár zastaralých triků.