Profilový obrázek

Chalupa

Jana Květoňová
170

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Středočeský, Česká republika



    Jackie Brownová
    Jackie Brownová (1997)
    10
    Podle mě jeden z nejlepších filmů Quentina Tarantina. Na rozdíl od jiných režisérů a scénáristů v žánru vládne uměním vykreslit charakter postavy, upoutat pozornost pro něho charakteristickými dialogy a gradovat děj až do konce filmu.
    Život je ples
    Život je ples (2012)
    8
    Seriál je pro mě takové pohlazení. Všechny postavy na scéně na mě působí skutečně. Se všemi těmi skvělými herci rozehrává Irena Obermannová s režisérem Petrem Slavíkem poutavé divadlo na šachovnici Života. A zdaleka nejde jen o život ve stáří. Vyzdvihl bych přesné plynutí děje, široké spektrum dobře vykreslených postav (paralela s plesem), držení morálního ega, střídání komediální a dramatické linky a nápadité orámování skvostnou poetikou Jiřího Suchého v podání autora. Vytknout by se mohla snad jedině absence nástrojů umělecké filmové režie (vše působí divadelně), které mi ale v tomto případě nechyběly.
    Favoritka
    Favoritka (2018)
    8
    Film je bezesporu zajímavý, hlavně scény s anglickou královnou Annou nemají chybu. Jen české titulky mohly být trochu delší. Hodně se tam mluví a nestíhal jsem dočítat repliky, což velmi unavuje. Zrovna tomuto filmu by prospěl dobrý dabing. Vyzdvihl bych, kromě hereckého výkonu představitelky královny, také zvuk, který diváka vtahuje do reality prostředí.
    Zloději zelených koní
    Zloději zelených koní (2016)
    5.5
    Film se příliš nepovedl. Námět je návodný pro nelegální sběrače vltavínů. Celé je to postaveno na páchaném násilí a hrubém slovníku dvou kamarádů "hrdinů". Až člověk lituje herců k čemu se museli propůjčit. Negativismus nemá ve filmu protipól. Honba za penězi nezná mezí. Ani mezi filmaři?
    Anděl Páně 2
    Anděl Páně 2 (2016)
    7
    Od takto mediálně vychválené pohádky jsem čekal víc, zvlášť po povedeném prvním dílu. Souhlasím s komentářem Petrsona: "Všechno postaveno jen na hláškách a známých českých tvářích z pop kultury. Bohužel neujasněné možnosti andělů a čertů (mohou, či nemohou kouzlit, anděl ani jednou nevyužije křídla...). Zloději jsou krutí a věší malé holčičky na háky, nebojí se andělů a čertů, kteří dělají, nedělají, zázraky.", atd. Pro mě pohádka byla nudná, ale hlavně že se líbí dětem.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci