Život je ples

46%
Život je ples
Život je ples

V šestnácti dílech vypráví o vztazích mezi lidmi, o lásce, rodině, dialogu mezi generacemi a o stárnutí, které čeká každého z nás. „V každém věku jsme si kvit,“ to dokáže plejáda českých hereckých hvězd, které už dlouhá léta milují diváci všech věkových kategorií.





Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4.5
Kdyby měl seriál méně dílů, tak by ještě ušel. Ale jak naskakovaly další a další díly, tak postupně viditelně ztrácel dech. Úvodní píseň je výborná, jinak je to takové nemastné, neslané, no jak jsme zvyklí na ČT. Seriál je skvěle herecky obsazený, ale je dost nereálný a řekla bych, že žádný zázrak se nekonal.
Chalupa
Chalupa
170 bodů
8
Seriál je pro mě takové pohlazení. Všechny postavy na scéně na mě působí skutečně. Se všemi těmi skvělými herci rozehrává Irena Obermannová s režisérem Petrem Slavíkem poutavé divadlo na šachovnici Života. A zdaleka nejde jen o život ve stáří. Vyzdvihl bych přesné plynutí děje, široké spektrum dobře vykreslených postav (paralela s plesem), držení morálního ega, střídání komediální a dramatické linky a nápadité orámování skvostnou poetikou Jiřího Suchého v podání autora. Vytknout by se mohla snad jedině absence nástrojů umělecké filmové režie (vše působí divadelně), které mi ale v tomto případě nechyběly.

Dodatečné informace

Původní název:
Život je ples (více)
  • Česká republika Život je ples
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup