Profilový obrázek

taliz

Karel
257

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



    Ztraceni v Mnichově
    Ztraceni v Mnichově (2015)
    7.5
    Geniální, výjimečné, prudce inteligentní. Ten film mě skoro zabil. V životě jsem se u ničeho hraného v celovečerní podobě nesmál tak zalykavě, jako u zatím posledního Zelenky. Po ve všech směrech do puntíku ošéfovaných Karamazových je tu po letech další český klenot, který mám chuť z fleku hned šoupnout do mé TOP 10. Přesně takovéhle tvůrčí nápady nám může Hollywood jen závidět, tak jen houšť, Petře!
    František je děvkař
    František je děvkař (2008)
    4
    Je mi to až hloupé říkat, protože ten pán za to jistě nemůže, ale jediné, co mi opravdu vadilo, byl styl herectví hlavního představitele. V rámci jisté, ovšem i tak minimální stylizace celého světa, ve kterém se film odehrával, byly deklamované repliky hlavního hrdiny o několik světů vedle. Jinak takové střídmé, čisté, vědomé si vlastních možností a sil. A myslím, že si tvůrci s klidným svědomím mohou myslet, že natočili něco úplně perfektního.
    Gravitace
    Gravitace (2013)
    8.5
    neviděl jsem to ve 3D, což mi nejspíš ubralo 70% ze zážitku, ale od (dobrého) filmu krom obrazové extáze požaduji i dějovou linii a uvěřitelnost. Po technologické stránce je to skvělá podívaná a Sandra Bullock poprvé (podruhé) v životě opravdu hraje.
    Gran Torino
    Gran Torino (2008)
    9
    Jeho Million dollar baby mě zasáhlo o něco víc, přesto velmi dobrý film. Oceňuji i snahu o humor a jisté odlehčení (hovory v holičství nemají chybu). I když chlápků, kteří se rozhodnou vzít spravedlnost do vlastních rukou, tady bylo už nespočet, Walt Kowalski určitě patří k těm nejpovedenějším.
    Tenkrát v Americe
    Tenkrát v Americe (1984)
    8.5
    Příběh silný, ale provedení mě štve...mít to o tu hodinku míň, tak by se tam pořád s přehledem vešlo vše co tam bylo, ale aspoň by to nebylo místy tak neskutečně pomalé a nudné. Stejně jako u Tenkrát na západě jsou tady dlouhé záběry, ve kterých všichni jen mlčí a člověk si jenom říká, kdy už se něco stane. Neviděl jsem tu verzi, kterou měli při premiéře v Americe, ale ať mi nikdo neříká, že to nešlo podstatně zkrátit, aniž by film přišel o svůj obsah.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5+5