Ultra Force 2

57%
Ultra Force 2
Ultra Force 2
Mafián Han Son již několik let uniká spravedlnosti, až nyní mu konečně začíná hořet půda pod nohama. Na stopě mu je nejen policie, ale i neohrožený Chai Yan, jenž chce pomstít smrt svého otce. Navíc přichází zrada z vlastních řad, a sice od krutého Chiu Shinga (Francis Ng), který stojí za většinou zločinů tohoto gangu a pase po šéfových diamantech



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 465 bodů
5
Byť název snímku evokuje, že se jedná o volné pokračování, není tomu tak. Nynější příběh s tím předchozím nemá nic společné, ale to už tak u takovýchto sérií prostě bylo. Každopádně se i tentokrát představuje stará dobrá akční škola v produkci HG mající švih, elán a ohromnou energii. A bohužel i značnou zmatečnost. Snímek vznikal ve stejné době jako ten předchozí a ta tvůrčí rychlost je prostě na výsledku znát. Není divu, že během natáčení došlo k pyrotechnickému maléru, jak jsme informováni na samém konci příběhu místo přirozeného dějového finále. Akční série ´Ultra Force´ je jen levné napodobování kvalitnějších snímků a sérií s daleko větším rozpočtem. Ve většině případů se psal scénář, jak se jednoduše říká, na koleně během natáčení, proto nad logičností a smyslem pospojovaných scén a podivně kostrbatého vývoje děje nemá smysl přemýšlet. Opět se to tedy celé veze ve značně zběsilém tempu v rámci bojového umění a přestřelek, za použití dnes už naprosto úžasných kaskadérských scén, kdy je tentokrát použita i hodně drsná scéna mučení a znásilnění ženy. Znalci HG kinematografie však vědí, že se nejedná o nic neobvyklého. Při dnešním pohledu se z něčeho takového obrací oči v sloup, ale ve své době to bylo ve videopůjčovnách hojně vyhledáváno. Snímek je tedy nyní shlédnutelný pouze okem shovívavým s nějakou tou kapkou nostalgie.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Příběhově možná o kapku lepší než předešlý díl, ale zase se mi zdálo, že tu bylo méně akce, ale i tak je podařená, ale i tak u mě stále vítězí Red Force. Zajímavý byl finální výbuch, při kterém se hlavní protagonisté zranili. Ovšem na dobu vzniku slušný akční snímek.

Dodatečné informace

Původní název:
獵魔群英 (více)
  • Hong Kong Ultra Force 2
  • Hong Kong 獵魔群英
  • Hong Kong Devil Hunters
  • Hong Kong Lie mo qun ying
  • Hong Kong Lip mo kwan ying
  • Hong Kong Megaforce 2
  • Hong Kong Raid pour l'honneur
  • Hong Kong Red Force 3
  • Hong Kong Red Force - Das Hongkong-Syndikat
Země původu:
Hong Kong, Hong Kong
Ocenění:
Žádná ocenění