Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách

82%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Parádní komedie, která vždycky pobaví.
saboter
saboter
3 564 bodů
8.5
Zkrátka jde o jednu komedii která nestárne a jde o jednu z komedij které se zaryjou do paměti na svou dobu má solidní efekty (když de o český film tak eště líp) a humor je parádní heci excelují a příběh či scénář jsou solidní.
  • humor,efekty,herci
  • slabší příběh
kawa
3 388 bodů
9
Slavná pohádková komedie s klasickými triky, které fungovaly...
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Výborná česká komedie,vynikající role: Libuše Šafránková, Jaromír Hanzlík, František Filipovský, Miloš Kopecký a Vladimír Menšík,který je opět výbornej..ve Vltavě vodníci opravdu žili.
Jonák
Jonák
1 689 bodů
9
Jedna z nejlepších českých komedií. Má zkrátka vše (a mnohem více), co by komedia měla mít. Samozřejmostí tedy dobří herci, opravdu originální a nápaditý děj (typické prvky skvělého Macourkovsého scénáře), který mě osobně vždy při sledování zaujme svojí bláznivostí a především - četné množství opravdu vtipných scén.
  • Dobří herci
  • Vtipné a bláznivé scény
  • Zlidovělé hlášky
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
výborna komedie.
mikewin
mikewin
569 bodů
9.5
Jaromír Hanzlík se s Libuškou Šafránkovou potkal v mnoha filmech, ale v téhle vodnické komedii se mi oba líbí asi nejvíc. Zápletka ryze česká a provedení triků na svou dobu opravdu na světové úrovni. Celé herecké osazenstvo bylo perfektní, kam se hrabou Oscary oceňovaní herci. Tahle generace našich herců neměla a asi bohužel ani nebude mít konkurenci.
pateta
461 bodů
Tento film jsem viděla mnohokrát a pokaždé mě potěší i rozesměje znovu. je to jeden z pilířů našich filmů. Neotřelá poetika i mnohé komediální zápletky jsou naprosto originální.Veliká škoda, že s mnohými vynikajícími herci se můžeme už setkávat jen díky filmovému pásku...
mamaja
170 bodů
10
The best of.
frantiska-coufalova
frantiska-coufalova
103 bodů
9.5
Krásná vodnická komedie od Macourka a Vorlíčkem. Menší, Hanzlík, Filipovský, Kopecký, Šafránková, Řehoř, Zázvorková ... prostě plejáda nejlepších našich herců, to je možné vidět kolem dokola a vůbec se film neokouká, dnes ja takových komedií bohužel pomálu a místo nich se točí nesmyslné sitcomy, kde Vám musí pustit smích, abyste poznali, že někdo právě řekl něco vtipné :)