Hvězdná brána

76%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
0
Dobrej námět a hudba, ale zbytek o ničem. Příběh nudí, odehraje se mnoho naivních momentů, záporák je trapnej, vizuálně to nudí, akce je špatná a celé to skončí posranym happy endem. Zbytečnej film.
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
Takové filmové zjevení, film tolik nabitý potenciálem, že dal vznik celému seriálovému monstru zvanému Stargate. Seriál se tomuhle skvostnému dílu nemůže zdaleka rovnat a jen ho s menším či větším úspěchem vytěžuje. Opravdový bombónek na poli scifi filmů.
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
6
To byly časy...když byl ještě Emmerich při smyslech.
kedl
kedl
6 380 bodů
7.5
Seriál Hvězdná brána považuji za ptákovinu, která je s každou sérií horší a horší. Původní film se skvělým Kurtem Russellem je však vynikající.
Pas
Pas
6 225 bodů
6
Na začátku dvacátého století je v Egyptě objevena hvězdná brána. Její tajemství - schopnost vytvořit červí díru a přenést předměty i lidi na druhý konec galaxie, je objeveno až v devadesátých letech. Skrz hvězdnou bránu se vydává vojenská výprava s potrhlým mladým vědcem. Slibný začátek potom ale snímek upadá a je plný klišé.Průměrná sci-fi.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Tím, že to měla být trilogie nechá to ve Vás pocit jakoby si tvůrci chtěli nechat to nejlepší do dalšího dílu.. Zkrátka postupně tu atmosféru vybudovat a né to vybalit v prvním filmu a pak střemhlav dolů. Bohužel však nečekali, že další díly už nebudou a tak se tato filmová série nedočkala takového uznání. Tento film je rozhodně více populárnější díky daleko oblíbenějšímu seriálu, i přesto je potřeba myslet na to, že bez tohoto filmu a jeho základů by zkrátka nebyl ani seriál který tady s námi byl víc jak 10 let.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7.5
Film Hvězdná brána je opravdu kultovním dílem, které mě dostalo na dráhu hvězdných cest. Miluji tento film, skvělé zpracování režiséra Rollanda Emmericha se skvělými efekty, dokonalým scénářem a parádním výkonem všech hlavních postav, především Kurta Russela.
kubas369
4 086 bodů
6
Není to špatné prostě Emmerichovka ale já jsem propad až seriálu.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Tak jsem se po nějaké době odhodlal dohnat další rest, kterým byla tentokrát slavná Hvězdná brána. Jako malý jsem tu a tam viděl nějakou tu epizodu seriálu, ale nikdy mne to nepohltilo natolik, abych to zkoukl celé a možná jsem udělal chybu. Film, který funguje jako jakýsi pilot, má opravdu skvělou atmosféru, výborný soundtrack a charismatického hlavního hrdinu. Emmerichovi práce s mimozemskými projekty rozhodně jde a určitě jej mohu nazvat jedním z nejvýraznějších režisérů devadesátých let. Film navnadil, tak hurá na seriál a další dobrodružství v tajemném vesmíru. 80%
LenkaVL
LenkaVL
2 331 bodů
9
Super scifi film, na který navazuje ještě úspěšnější televizní seriál, který má i odnože Stargate: Atlantis a Stargate: Universe.
  • Kurt
  • originální myšlenka
  • super seriál