Hook

66%
Hook

Právník Petr Banning má na svoji rodinu málo času. Prošvihne dokonce i důležitý baseballový zápas svého syna. Na přemlouvání své ženy Moiry si vezme pár dnů volna a odletí s rodinou do Londýna, navštívit babičku Wendy. Petrovy děti Jack a Maggie jsou uneseny pirátským kapitánem Hookem do země Nezemě. Petr cítí, že přišel o děti proto, že je zanedbával, ale neví co má dělat. V noci ho navštíví malá víla Zvoněnka Zvonivá a připomene mu, že jako malý kluk býval Petrem Panem a vedl v zemi Nazemi partu ztracených chlapců. Dokázal tehdy v souboji porazit zlého kapitána Hooka. Víla Petra odnese do země Nezemě. Ztracení chlapci ho nepoznávají, stejně jako jeho vlastní děti, které podlehly kouzlu kapitána Hooka. Petr se snaží upamatovat se na své dětství a znovu nalézt ztracenou schopnost létat. Hook mu na to dává tři dny. Pak s ním vybojuje rozhodující duel. Petr s pomocí ztracených chlapců dokáže znovu létat a před udivenými zraky pirátů a svých dětí Hooka porazí v lítém šermířském souboji. Petr se vrací s dětmi do reálného světa a slibuje jim, že už na ně bude mít vždycky čas.




Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6
Velké dítě Steven Spielberg si splnil svůj sen a natočil pohádkový příběh o Petru Panovi a o jeho návratu do země Nezemě. S tím vším mu pomohla plejáda známých tváří v čele se skvělým Dustinem Hoffmanem jako kapitánem Hookem. I tak se jedná bohužel o jeden z nejslabších filmů,kterým Spielberg vdechl život. Přílišné moralizování filmu škodí a brzdí ho. Celý film provází krásná hudba od pana Williamse,která se jen tak neoposlouchá a to beru jako velké plus.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
6
Když jsem film viděl prvně, byl to počáteční důvod začít si myslet, že Spielberg není dokonalý. Od té doby jsem postoupil dost na to, abych už byl s jeho značnou nedokonalostí smíření a nabídnul Hookovi příměří v podobě neutrálních tří hvězd.
Fingon
16 886 bodů
8
Hooka mám rád, zvláště úchylného kapitána a jeho dialogy se svým pobočníkem Smeem (nesmíš!).

Dodatečné informace

Původní název:
Hook (více)
  • USA Hook
Premiéra v ČR:
10. 4. 1992
Země původu:
USA
Rozpočet:
70 mil. USD
Tržby:
300,86 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Hook je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch