Svatba na bitevním poli

42%
Svatba na bitevním poli
Plakát traileru

V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...

V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci...




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Dušana Kleina mám jako režiséra velmi rád,ale zde šlápl vedle. Možná za to může scénář od paní Papouškové,která spíše seriálové věci typu Pojišťovna štěstí,nebo Obchoďák. Těžko říct,ale i když si snímek snaží držet určitý nadhled,tak se utápí v trapnosti a snaze být vtipný ať to stojí co to stojí.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
0.5
Naprosto nechápu, co vedlo herecké legendy Somra a Polívku i režiséra Dušana Kleina k účasti na podobné hrůze - plytký děj, nulová zábavnost, nezajímavý scénář (co to má znamenat, paní Papoušková???), většinou naprosto amatérské herecké výkony (v čele s Janou Doleželovou a Miroslavem Šimůnkem) ... Zbytečný film, škoda času a peněz.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
2
Viděl jsem hodně hloupých českých filmů, ale tenhle jim kraluje (no dobře, nekraluje, ale nemá k tomu daleko). Mám pocit, že scénárista se před psaním praštil do hlavy, protože neuvěřitelně tupý příběh překvapuje svou hloupostí a nesmyslností. Režisér Klein to rozhodně nezachraňuje a herci se snaží, aby je někdo neobvinil z toho, že hrají. A daří se jim to dobře. Veskrze tupé, špatné, nudné.

Dodatečné informace

Původní název:
Svatba na bitevním poli (více)
  • Česká republika Svatba na bitevním poli
Premiéra v ČR:
10. 1. 2008
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Svatba na bitevním poli je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch