Florenc 13.30

68%
Florenc 13.30
Plakát traileru
Komediální příběh s několika fantaskními prvky je situován do prostředí autobusu, jedoucího směr Karlovy Vary a točí se kolem širokého spektra postav různého charakteru. Snímek spoléhá na komiku, která jej vzdaluje mnoha agitačním veselohrám z období padesátých let. Komediálnost zde spočívá především v nesouladu situací, mínění či slovních projevů jednotlivých cestujících a doprovodného hlasu vypravěče, který glosuje veškeré dění a mnohdy uvádí dané záležitosti na pravou míru. Z tohoto hlediska potom vypovídá i cosi o lidských vlastnostech a chování.



Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
Poblázněná komedie, která má prostě něco do sebe. Autobus nabitý hvězdami filmového plátna, naivita a mírná propaganda evidentní z každého snímku. Já mám ale tuto poblázněnou autobusovou jízdu celkem rád. Josef Bek jako autobusák od rány - skvělá volba.
Fingon
16 886 bodů
8
70%. Asi nejlepší československý film z padesátých let, co jsem v poslední době viděl. BTW, Panu Kadetovi nejdou blbě hodinky, pan Kadet je debil, protože honil nesprávný autobus.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
8
Tento film jsem dala příteli Chalupovi (Bek hraje řidiče Jana Chalupu) na DVD k narozeninám. Je tam strašně bezvadnej Josef Bek. A vůbec je to taková milá komedie s Valentinou Thielovou, Danou Medřickou, Karlem Effou a dalšími a dalšími. Komedie nenáročná, ale dá se u ní docela fajn pobavit! Říká se tam: Slušného člověka aby jeden hledal v pravé poledne s lucernou. Každý jenom kouká, jak by toho druhého napálil, využil, okradl... Jéjda! V roce 1957?! Co teprve dnes?! :-)

Dodatečné informace

Původní název:
Florenc 13,30 (více)
  • Československo Florenc 13.30
  • Československo Florenc 13,30
  • Československo Florenc 13:30
Premiéra v ČR:
26. 12. 1957
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění