Birthday Girl

AI
65%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Birthday Girl
Plakát traileru
Napínavé drama o matce, která vytrvale hledá spravedlnost. Svobodná matka Nanna pozve svou dceru Cille na plavbu zaoceánskou výletní lodí směřující do Karibiku, aby na ní oslavili Cilliny osmnácté narozeniny. Obě mají od cesty velká očekávání a předem připravené plány na to, čím na palubě strávit čas a jak oslavit narozeniny. Hned první večer se však vysněná dovolená změní v noční můru, dojde ke znásilnění – nebo ne? Začíná matčin hon za vyšetřením případu, které komplikuje prostor mezinárodních vod, kde neplatí žádná pravidla. Psychologický thriller dánského režiséra Michaela Noera je uchvacující od začátku až do konce a neustálými dějovými zvraty boří naše představy o dalším ději. Nutí nás soucítit s Nannou, která musí vzít věci do vlastních rukou a bojovat za spravedlnost. V hlavní roli podává hvězdný výkon Trine Dyrholm. (Film Europe)



Recenze: Birthday Girl

Kinobox.cz
70%

Dánské drama Birthday Girl ukazuje komplikovaný vztah matky s dcerou, které se navíc nečekaně ocitnou v situaci, jež vyžaduje jejich spolupráci, vzájemnou důvěru a lásku. A přestože se snímek nevěnuje tematice znásilnění nad rámec soudobé populární kultury, tuto expozici vhodně využívá k tomu, aby ukázal, jak odlišná je současná spravedlnost v případě žen a mužů.


Dodatečné informace

Původní název:
Birthday Girl (více)
  • Dánsko Birthday Girl
Premiéra v ČR:
27. 6. 2024
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Dánsko
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění