Husté mraky: Vzestup a pád firmy Juul

69%
Husté mraky: Vzestup a pád firmy Juul
Příběh kontroverzní firmy Juul na elektronické cigarety. Na začátku stál nadějný star-up absolventů Stanfordovy univerzity, kteří chtěli udělat ze světa lepší místo. Jejich plán přinesl nečekaný úspěch a z malé firmičky v Silicon Vallery se stala miliardová společnost, která ale byla zodpovědná na nárůst závislosti mladistvých na kouření i vážná onemocnění plic.



Recenze: Husté mraky: Vzestup a pád firmy Juul

Kinobox.cz
70%

Dokumentární minisérie se nesnaží vyřešit problematiku stále populárnějších vaporizérů. Přes vzestup a pád společnosti Juul, jež technologicky stylové kouření popularizovala, přináší různorodé pohledy na věc a ukazuje, že nic není jednoduché a jasné, ani u takové činnosti, kterou si lidé postupně ničí zdraví. Nestojí o senzacechtivost a je poctivým souborem rozmanitých výpovědí, abychom si o celé kauze mohli sami udělat obrázek.


RafCapone
RafCapone
518 bodů
8
Dokument perfektně vystihuje všechny plusy a mínusy kouření nejen cigaret, ale i speciálních JUUL vapů, kvůli kterým zemřelo několik lidí. Až smutné se dívat jak dopadne skvělý nápad tak špatně. Kratší doba a méně postav by tomu pomohla.

Dodatečné informace

Původní název:
Big Vape: The Rise and Fall of Juul (více)
  • USA Husté mraky: Vzestup a pád firmy Juul
  • USA Big Vape: The Rise and Fall of Juul
  • USA Vaping-skandalen
Premiéra v ČR:
11. 10. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch