To jsem já, Marget!

73%
To jsem já, Marget!
Plakát traileru
V tomto nadčasovém příběhu o dospívání je Abby Ryder Fortson jedenáctiletou Margaret, která s láskyplnou podporou své matky a babičky přemýšlí o životě a dospívání.



lamps
lamps
15 253 bodů
8
Ani se nedivím tomu senzačnímu hodnocení na Rotten Tomatoes. Ten film si zdánlivě jede podle šablony lehčích dramat o dospívání, ale skoro nikdy není neoriginální nebo nudný. Víc ho docení určitě ženy, ale vnitřní zápasy protagonistky jsou univerzální a vůbec nevadí, že dilema ohledně náboženství (mamka křesťanka x taťka žid) vyznívá hlavně symbolicky. Je to ostatně o tom, jak neposkvrněnou dětskou mysl ovlivňují venkovní podněty, jež ji zbytečně zatěžkávají přemýšlením nad něčím, co beztak nejde ovlivnit. Třeba menstruace. Co se má stát, k tomu dřív nebo později dojde. Dřív nebo později najdeme i ty kamarády, kteří za to stojí. A nakonec třeba i lásku, bez ohledu na vyznání či postoje rodičů. Možná je to až příliš feelgood a bez větších dějových zádrhelů, ale v tom je tentokrát asi kouzlo. A samozřejmě v Rachel, která zase hraje fantasticky. Jenže tentokrát asi hlavně proto, že hraje sama sebe.
petra-satkova
4 740 bodů
8
Takový milý neurážející rodinný film. Upřímně, film je určen především pro dospívající dívky, jejich mamky a babičky, a nejlépe pokud se můžou dívat spolu. Film ničím extra nenadchne, není zde žádný výrazně dramatický oblouk, žádná gradace, ale svým příjemným a nenuceným pojetím si tak pozvolna plyne a vlastně to docela příjemně uteče. Film už znovu asi nikdy neuvidím a za pár měsíců si na něho asi ani moc nevzpomenu, ale z nějakého důvodu mám pocit, že tu 4* si to zaslouží, jde poznat, že režisérka i herci do toho dali kus srdíčka.
JaraSlama
JaraSlama
2 420 bodů
8
Komediální herečka Rachel McAdams, kterou kromě Night Game a Eurongu můžeme znát třeba z Doctora Strange, si zkusila něco úplně jiného. Na pomoc ji přichází Abby Ryder Fortson z prvních dvou AntManů. Sledujeme zde malou holku, která se kromě stěhování potýká i s dospíváním a vztahy s přáteli. Hlavní herečka Abby si to neskutečně dává a prodává všechny svoje pocity na velké plátno. Hudba od samotného Hanse Zimmera dodává smutné pocity zoufalosti a nepochopení. 105 minut uteklo jako nic a vy si vlastně řeknete, proč to nemohlo být delší.

Dodatečné informace

Původní název:
Are You There God? It's Me, Margaret. (více)
  • USA To jsem já, Marget!
  • USA Are You There God? It's Me, Margaret.
  • USA Bist du da, Gott? Ich bin’s, Margaret
  • USA Ci sei Dio? Sono io, Margaret.
  • USA Dieu, tu es là ? C'est moi, Margaret
  • USA ¿Estás ahí, Dios? Soy yo, Margaret
  • USA ¿Estás Ahí, Dios? Soy Yo, Margaret
  • USA Ott vagy, Istenem? Én vagyok az, Margaret
  • USA Tanrım Orada Mısın? Benim, Margaret
  • USA To jsem já, Margaret!
  • USA Ти тут, Боже? Це я, Маргарет
  • USA Ты здесь, Бог? Это я, Маргарет
Premiéra v ČR:
2. 10. 2023
Distributor:
HBO Max
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
21,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
To jsem já, Marget! je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch