Julie, co by bylo kdyby...

72%

Komentáře a recenze 3

Dle relevance
Kinobox.cz
75%

Julie, co by bylo kdyby... je tím typem přemýšlivého filmu, který dokáže upoutat pozornost, potěší velmi dobrou kamerou, citlivě zvolenou klavírní hudbou i libozvučnou francouzštinou. Jenže nezůstane za nehty. Ale je tu ona zmíněná naděje, která možná ve finiši trochu lacině vybízí k dojetí, ale zároveň je silná jako mentolové bonbóny. V dnešní době jí určitě nepohrdnete.

Č
90%

Snímek Julie, co by bylo kdyby… je citlivé romantické drama, které se snaží zachytit různé varianty života jednoho člověka. Každého z nás totiž ovlivňují všemožné okolnosti, které nás potom utváří. Zobrazit něco takového na filmovém plátně není jednoduchý úkol, ale tvůrci ho zvládli bravurně. Jen je toho trápení někdy až moc najednou.

T
80%

Rozvaha hlavní hrdinky nad jejími potenciálními životy sice není tím nejlepším, co současná kinematografie s touto tématikou nabízí, i tak se ale jedná o zdařilé dílo. Pokud bychom aplikovali Juliiny myšlenkové pochody na film samotný, pak v jiné verzi našeho světa určitě existuje perfektně vyvážená verze tohoto snímku zbavená patosu, přeslazenosti a melodramatičnosti. V našem reálném světe si musíme vystačit s touto verzí, která ale není vůbec k zahození.