Infinity Pool

59%

Zajímavosti 5

  • Přestože se jedná o vzácný kanadský film, který se dočkal širokého uvedení nejen v Kanadě, ale i ve Spojených státech, byl film obrovským kasovním propadákem.
  • Za první týden vydělal víc peněz než Zločiny budoucnosti za celou dobu svého uvedení v kinech. Druhý jmenovaný film režíroval otec Brandona Cronenberga, David Cronenberg.
  • Proslýchá se, že hlavní role byla nabídnuta Robertu Pattinsonovi, ale odmítl ji.
  • V rozhovoru pro časopis Fangoria z roku 2023 Brandon Cronenberg hovořil o tom, jak ho skutečný zážitek z dovolené inspiroval k natočení filmu: "Film začal jako povídka jen o první popravě, a když jsem ji rozšiřoval na celovečerní film, neustále jsem se vracel k dovolené, na kterou jsem jel asi před 20 lety do all-inclusive resortu v Dominikánské republice. Bylo to surrealistické, protože vás tam přivezli autobusem uprostřed noci, takže jste nemohli vidět žádnou část země. Prostě vás vysadili v areálu letoviska, které bylo ve skutečnosti obehnáno plotem z žiletkového drátu. Nemohli jste odejít, podobně jako ve filmu, a bylo tam jakési falešné město, kde jste mohli nakupovat. Čínská restaurace a příšerná diskotéka ve filmu jsou založeny na tomto skutečném letovisku; scéna s mužem na čtyřkolce na pláži, kterého pronásledují stráže, se skutečně stala. A na konci týdne vás během dne odvezli autobusem zpátky a vy jste si mohli prohlédnout skutečné bezprostřední okolí, které bylo velmi chudé. Lidé tam žili v chatrčích. Ten kontrast byl samozřejmě strašný, ale zároveň surrealistický, protože jste si uvědomili, že jste do té země vlastně nikdy nevstoupili, jen jste byli vhozeni do téhle zvláštní kapsy jakési alternativní dimenze, která se právě rozrostla v nevkusný disneylandský zrcadlový obraz reality."
  • Původní rating NC-17 pro "některé grafické násilí a sexuální obsah". Po neúspěšném odvolání na rating R společnost NEON film upravila tak, aby získal požadovaný rating. Nesestříhaná verze byla promítána na festivalu Sundance, zatímco do kin šla verze sestříhaná.