Zatmění

60%
Zatmění
Tři chlapi. Jeden je mladý grázl, kterého zrovna vyhodili ze školy, druhý je vysokoškolský učitel a filozof ve středním věku a třetí je málomluvný lovec žijící na okraji lesa. Všechny tři spojuje jeden večer, jedna silnice a jedna dopravní nehoda kousek od města Jonášov. Řešení je jednoduché, zavolat polici, nechat je nešťastnou událost vyšetřit a označit viníka. Jenže tak jednoduché to nebude. Nikomu se nechce zvedat telefon, jelikož někdo má v krvi více než jen kapku alkoholu a někdo zase boural v ukradeném autě. Jak se tato prekérní situace na opuštěné silnici mimo civilizaci vyřeší?



Recenze: Zatmění

Kinobox.cz
40%

Coco Chanel slavně za základní pravidlo stylu určila, že každý člověk by se měl při odchodu z domu podívat do zrcadla a sundat ze sebe jeden kus oblečení. Sice v tu chvíli jistě nepomýšlela na kinematografii, nicméně Kubík by toto poučení potřeboval velmi nutně slyšet a následně projít dveřmi alespoň pětkrát. Už jen trochu se omezit žánrově by tu tak prospělo!


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Je vidět, že ty lidi baví točit, ale absolutně neví, co s natočeným materiálem dělat. Před třiceti lety by měl takový film aspoň kouzlo, dneska ale vypadá jen digitálně čistě a nudně. Hodně by udělalo už, kdyby si Kubík vybral jeden žánr, v kterém to chce mít.
avenis
avenis
8 145 bodů
6
Co zpočátku vypadalo díky Štáfkovu vtípku s hlemýžděm jako komedie a pak se začalo vyíjíet jako zajímavá psychologická studie jednoho propletence, v okamžiku se změnilo v nepěkný rudý horor s pouze nastíněným koncem. No není to úplně špatné. Líbí se mi postupné poodhalování jednotlivých souvislostí a dobře sestříhaná současnost s minulostí. Nelíbí se mi posledních deset minut.

Dodatečné informace

Původní název:
Zatmění (více)
  • Česká republika Zatmění
Premiéra v ČR:
2. 3. 2023
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Předplatná


Powered byJustWatch