Když se všechno po*ere: Woodstock 99

76%
Když se všechno po*ere: Woodstock 99

Dokumentární série o tom, co se stalo na Woodstocku v roce 1999. V roce 1969 legendární Woodstock sliboval jen mír a hudbu., když ale v roce 1999 došlo k jeho obnovení, stalo se něco, co nikdo nečekal. Festivalem zmítaly rozbroje a násilí, které poznamenalo mnoho životů. Dodnes nikdo úplně nechápe, proč se vše tak neuvěřitelně zvrtlo.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Z dokumentárního hlediska je vše v pořádku. Slušně odvedená práce kde nechybí zajímavé rozhovory s účastníky festivalu a dobovými záznamy. Na druhou stranu jako člověk co už léta jezdí na festivaly pro 200 tisíc lidí mám na celou tuhle záležitost jinej pohled než ti rádoby odborníci, kteří měli potřebu se vyjádřit. Je jasný, že se to vše posralo už na úrovni organizace. Chyběla ochranka a ta co byla najatá stála za hovno. Ceny byly přepálené a hajzlíky taky nepobíraly tuny sraček co měly. Všude byly drogy a návštěvníci tak byli slušně mimo. Docházelo k násilnostem mezi účastníky a k sexuálním útokům na ženy. Jako sorry, ale když tam ty ženský chodily polonahé, nebo dokonce nahé, tak to vyloženě průserem smrdělo. Další podíl viny se házel na samotné kapely v čele s Limp Bizkit, Korn, nebo Red Hot Chilli Peppers. Souhlasím s tím co zaznělo v dokumentu a to, že prostě tam byli blbečci, kteří se přijeli chovat jako hovada. Je to prostě o lidech a Američani jsou v tomto prostě jiný hovada. Stojím si za názorem, že v Evropě jsou lidé jiní a do takového by to nikdy nezašlo. Ono to totiž ani v dnešní době není na fesťácích jiné. Ceny jsou přepálené, ale s tím se počítá, když tam jedete. Problém s hajzlíky je všude, ale vždy se to dá nějak udělat. Ochranka vás prošacuje první den když vás pouští do stanového městečka a to tak aby se neřeklo. Pak v podstatě nikoho už nevidíte. Fesťáky jsou hlavně v létě, takže horko je všudy přítomné, ale s tím se prostě musí počítat. Nebudu tam přece stát a nadávat, že svítí slunce. I dnes se najdou blbečci co přeberou a pak se chtějí pošťuchovat a nebo dokonce prát. No a co se týče těch sexuálních útoků na ženy, tak si nedělám iluze, že by se to v této době nedělo. Drogy potkáte i dnes na každém rohu a závan z trávy už tak nějak patří k festivalové atmosféře. Jak je teda vidno, tohle vše dělají lidi a prostě se na Woodstocku 99 sešla slušná sebranka idiotů. kteří si nevážili žádných hodnot, cizího majetku a možná ani sebe sama. Jak Netflix, tak HBO měli ve svých řadách hostů naprosté mimoně, kteří to vše příliš zveličovali a hledali problémy tam kde nebyly. PS: Zde na rozdíl od debilního Mobyho co vystoupil pro dokument HBO vystupoval Fat Boy Slim jehož názory byli pro mě stravitelnější. Opět zde zaznívá spousta názorů jsou jsou naprosto mimo mísu a nehodí se ani publikovat. I tak bych tento dokument lépe než ten od HBO. Škoda jen toho natažení na tři díly. Toho materiálu zas nebylo tolik a na obsahu to šlo znát.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 289 bodů
6
Absolutně nemají materiál na tři epizody. Jakože absolutně. Což je obrovská škoda, protože tenhle materiál by se dal prostřihnout na skvělou věc. A není to ani tak, že by materiál nemohl existoval - loňský dokument HBO s poloviční stopáží byl o kus komplexnější.
Floridsky
4 376 bodů
8
Nejen největší organizátorský fail všech dob, ale také největší pařba k ukončení devadesátek. Chtěl bych to taky zažít! K této dokumentární sérii mohu jen říct, že ikdyž je trochu natahovaná, stále je dost věcí, o kterých se nemluvilo.

Dodatečné informace

Původní název:
Clusterf**k: Woodstock '99 (více)
  • USA Když se všechno po*ere: Woodstock 99
  • USA Clusterf**k: Woodstock '99
Premiéra v ČR:
3. 8. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch