Nevyřčené slzy

?
Nevyřčené slzy
Plakát traileru

Rodilá Arménka Garine jako dítě přežila občanskou válku v Libanonu. Svůj dospělý život věnuje snaze pomoci dětem z krizových oblastí, aby se vypořádaly se svými traumaty a dokázaly se začlenit do kanadské společnosti.

Psychoterapeutka Garine Papazian-Zohrabian ví, že nejtěžším břemenem není sama strašná událost, ale trauma, které si z ní člověk odnáší. Proto učí pedagogy na běžných kanadských školách, jak s traumatizovanými dětmi pracovat. Školy se díky jejím výukovým programům stávají místem, kde uprchlické děti s nejrůznějšími životními příběhy nacházejí pochopení i bezpečný prostor k zotavení. Spolu s Garine coby průvodkyní filmem navštívíme uprchlické tábory i kanadské tělocvičny, v nichž vede své mnohdy emocionálně vypjaté lekce. Kanadská režisérka Hélène Magny v reportážní mozaice dokumentuje nejen tíživé příběhy, ale především okamžiky naděje, které práce s dětmi přináší. (Jeden svět)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
4
Podivná struktura, kdy postav představená jako protagonistka z filmu na příliš dlouhé chvíle mizí, nepříliš jasný střih, kdy zobrazenou metodu příliš nemáme šanci pochopit... noc moc.

Dodatečné informace

Původní název:
Unspoken Tears (více)
  • Kanada Nevyřčené slzy
  • Kanada Unspoken Tears
Země původu:
Kanada
Ocenění:
Žádná ocenění