Senior Year

52%
Senior Year

Sedmatřicetiletá žena se právě probudila z dvacetiletého komatu, aby zjistila, že je opět v posledním ročníku na střední škole.




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
2.5
Další netflixovký snímek propagující LGBT… a novodobý Lebensborn prostřednictvím BLM. A pro doplnění své filmovny sáhl v oblasti teenagerovské komedie ze středoškolského prostředí po naprosto provařeném námětu. Středoškolská rivalita mezi dvěma dívkami z řad roztleskávaček a jejich snaha stát se královnou plesu. Ne, skutečně je to po divácké stránce něco, co tu bylo již nesčíslněkrát. Rebel Wilson ve své nové fantastické figuře sice opět předvedla svůj komediální talent a dá se říct, že tu skutečně řádí jak utržená ze řetězu, ale když je každá následující minuta předvídatelná, jaksi se z toho ten humor zoufale vytrácí. Ve svých dvaačtyřiceti letech hraje středoškolačku, která, vlivem dvacetiletého komatu vlivem úrazu, dodělává zameškanou školu, je po mentální stránce naprosto uvěřitelná. Tenhle film si celý ukradla pro sebe a do diváků takřka kulometnou salvou střílí nejrůznější hlášky, citáty a své ničím neomezující hrátky. Odkazy na devadesátá léta jsou jejím prostřednictvím, kupodivu i přes typické vulgárnosti, zábavná a snad i sympatická. O to víc zamrzí současný LGBT… a BLM kodex. Opravdu je nutné se například dozvědět, že ředitelka školy je ´teplá´? Novodobý Lebensborn už nemá cenu ani připomínat. Černoši prostě chodí s běloškami a hotovo. Jako obvykle takový kodex snižuje laťku dolu. Politická komunistická propaganda z minulého století se ve filmech a seriálech dodnes shazuje zrovna tak.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
2
Matuřitní muzikál se hodí jako kulisa ke šukání, k ničemu jinému.. a ne, že bych o tom něco věděl..
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6.5
Stokrát použité a ohrané téma, které nejspíš ještě stokrát uvidíme, protože dospívání je pro mnoho lidí období, na nějž se prostě dobře vzpomíná. K samotnému filmu nutno říct, že chytrý člověk si prostě přečte obsah a obsazení a hned ví, zda mu film sedne a zda si u něj chce odpočinout.....nebo zanadávat, je to každého volba. Já osobně jsem měl jediný problém a tím bylo obsazení hlavní dospělé hrdinky. Naprosto totiž rozumím tomu, když někdo v dlouhém kómatu fyzicky dospěje, ale ztloustnout na tekuté stravě prostě nejde:-)

Dodatečné informace

Původní název:
Senior Year (více)
  • USA Senior Year
  • USA Maturitní ročník
Premiéra v ČR:
14. 5. 2022
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch