Paní Harrisová jede do Paříže

70%
Paní Harrisová jede do Paříže
V padesátých letech žije v Londýně paní Harrisová, ovdovělá uklízečka, která se bláznivě zamiluje do šatů oděvní značky Dior. Její vášeň jde až tak daleko, že se rozhodne, že musí mít své vlastní. Pracuje ze všech sil, hladoví a hazarduje, aby získala dost finančních prostředků na uskutečnění svého snu. Když se tak stane, vydá se na cestu do Paříže, která změní nejen ji, ale i samotnou budoucnost domu Dior.



filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Feel-good jednohubka, která svou cílovku ideálně uspokojí. Pokud tvůrci náhodou časem hodlají adaptovat i další tří příběhy paní Harrisové, minimálně díky výkonu Lesley Manville by mohli stát za pozornost.... více zde
avenis
avenis
8 151 bodů
7
Upřímně,... čekala jsem víc. Víc opravdovosti. Ano, bylo to milé pokoukání, ale více Červená knihovna než něco realistického, jak to známe z dnešních lepších filmů. Prostě moc učesané, moc směřující k happy endu. Přesto bych to všechno brala, kdyby nebylo jedné naprosto fatální nesmyslnosti. Jak můžou šaty šité na míru velikosti XS sednout ženě s rozměry odhadem M - dokonce L? Tohle faux-paux prostě neodpustím. Isabelle Huppert vypadá výborně, Lesley Manville by chtěl mít každý doma a Lucas Bravo v brýlích s patřičným účesem, jako by z oka vypadnul Hugh Grantovi, jen méně pomrkává.
Milena107
729 bodů
6
Film od režiséra Anthony Fabiana byl koukatelný a zaváděl diváky do doby hodně vzdálené, ale plné módy slavného tvůrce Diora, takže ženské oko spočinulo na modelech s nostalgií a celkem i požitkem. Samotný příběh britské uklízečky je něco jako pohádka s překrásným koncem. Trošku neskutečné, ale člověk staršího věku si zavzpomíná.


Dodatečné informace

Původní název:
Mrs. Harris Goes to Paris (více)
  • Kanada Paní Harrisová jede do Paříže
  • Kanada Mrs. Harris Goes to Paris
Premiéra v ČR:
6. 10. 2022
Distributor:
CinemArt
Země původu:
Kanada, Francie, Velká Británie, Maďarsko, USA, Belgie
Tržby:
10,37 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Paní Harrisová jede do Paříže je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch