WarHunt

46%
WarHunt
1945. Americké vojenské nákladní letadlo ztratí kontrolu a prudce se zřítí za nepřátelskou linií uprostřed německého černého lesa. Major Johnson vyšle na záchrannou misi oddíl svých nejstatečnějších vojáků, aby pod vedením seržantů Brewera a Walshe získali přísně tajný materiál, který letadlo převáželo. Brzy objeví oběšené nacistické vojáky a další mrtvá těla se starobylými magickými symboly. Náhle jim selžou kompasy, jejich vnímání se zvrtne a odklon od skupiny vede k hlubokým hrůzám, protože jsou napadeni mocnou nadpřirozenou silou.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
WarHunt je béčko, ale sakra dobrý béčko. To že zde chyběly prachy je očividné, ale i přesto dokázal Borelli natočit vizuálně zajímavý film, kterému ty temné lesy sekly. Válečný film šmrnclý okultismem je v posledních letech vděčné téma a já osobně mám toto spojení rád. Jako celek film slušně odsýpal. Rourke i přes svůj gumový vzhled nějak nevyčníval a po dlouhé době mě vlastně i bavil. Solidních 45%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
7
Zombie filmů odehrávajících se v době druhé světové válce už bylo natočeno docela dost, a tak si tvůrci zřejmě řekli, že nastal čas na změnu. Tentokrát má americká armáda co do činění s čarodějnicemi. A sympaticky krásnými čarodějnicemi. Snímek tedy přináší, samozřejmě kromě patřičného krveprolití, také iluzi nočních můr a hlavně svádění čarodějnicemi, které nikdy nepřinese nic dobrého. S chladnou diváckou hlavou se jedná o jednoduchý zábavný film, který má také tu zvláštnost, filmoví matadoři si toho určitě hned na začátku všimnou, že v rámci dělového vývoje se použila dějová šablona z filmu 'Predátor' (1987). Docela zajímavý počin, ale nakonec, proč ne. Ono to i tady funguje. Technické efekty a make-upy jsou působivé, mysteriózně temná atmosféra v prostředí druhé světové války dokáže v celku pohltit. CGI je samozřejmě očekávané slabší ale není zase až tak špatné, aby vypadalo jak je zvykem například u studia Asylum. Lesy mohou být děsivým místem a obzvlášť hororový žánr o tom ví své. Námět s čarodějnicemi také není nic neobvyklého a dá se říct, že je do hororového povědomí vrátil snímek ve stylu found footage ˇZáhada Blair Witch´  (1999). K tomu nacistický okultismus a máme válečné dobrodružství plného šokujících okamžiků a překvapení. Jak by řekl Quentin Tarantino, jedná se o brakový snímek, ale i takový má svůj potenciál. A tento navíc funguje.

Dodatečné informace

Původní název:
WarHunt (více)
  • USA WarHunt
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění