Život zločinu

85%
Život zločinu
Plakát traileru

Dokumentární film Jona Alperta se natáčel v průběhu šestatřiceti let v ulicích Newarku, největšího města New Jersey. Přináší neúprosný pohled na daň za závislost a boj proti drogám. Příběh sleduje pouliční dealery a drobné kriminálníky, kteří se denně snaží sehnat peníze na ukojení své závislosti; je to syrový portrét opakujícího se koloběhu zločinu, věznění a zneužívání drog, který v sestupné spirále beznaděje ničí životy a vztahy. Alpertův film je soucitnou a střízlivou studií života hlavních hrdinů, která neodvrací zrak od jejich drsné reality. (HBO Europe)


Režie:

Pete69
Pete69
30 023 bodů
8
Časosběrné dokumenty mám hodně rád. Život zločinu, by se měl spíš jmenovat Život na drogách, protože to je hlavní téma. S troškou nadsázky Americká Katka, ale máme zde více hlavních aktérů. Takové dokumenty by měli být povinné na základních i středních školách, možná by to odradilo alespoň pár lidí od prvního experimentování s drogami. Drsné, realistické, ze života, dobře zpracované.
p.a.douch
p.a.douch
8 378 bodů
9.5
Chcete fetovat? Myslíte si že jako malý příživník ojedete systém? Tak se mrkněte na tenhle dokument. Jestli Vás to nepřejde, tak bude nejlepší si to hodit. Oceňuju práci Jona Alperta, ale jestli si nechcete zkazit večer tak se na to nedívejte. Je to hnusně pravdivý, žádný skvělý osudy nečekejte. Hrabat se v těch sračkách 36 let, to chtělo silný žaludek (a tím rozhodně nechci dehonestovat hrdiny dokumentu).
  • Jon Alpert

Dodatečné informace

Původní název:
Life of Crime: 1984-2020 (více)
  • USA Život zločinu
  • USA Life of Crime: 1984-2020
  • USA Vida De Crimen: 1984 - 2020
Premiéra v ČR:
1. 12. 2021
Země původu:
USA
Čeština:
Život zločinu je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Život zločinu


Powered byJustWatch