E. T. – Mimozemšťan

81%

Komentáře a recenze 28

Dle počtu bodů
avenis
avenis
8 196 bodů
7
"Ítí foun houm" bylo v osmdesátých letech hodně populární a musím uznat, že tehdy se mi film hodně líbil. Bylo to dojemné, zajímavé a americké. Dnes už se mi to tolik nelíbí, snad kromě Williamsovy hudby, která je krásná pořád. Ale ta příšerka mi k srdci nikdy nepřírostla.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
9.5
Úžasný film Steva Spielberga, díky kterému ve mě nalezl svého podporovatele. Skvěle provedený E.T. a krásná Drew Barrymore jako malá holčička... Celkově všechny efekty i herecké obsazení mě nikdy nenechá stát chladnou. Miluji tuto klasiku a nenechám si ji nikdy ujít.
bidlobox
3 802 bodů
9
Jeden z neoblíbenějších bijáků mého dětství.
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8.5
Steven Spielberg je pan režisér a nejen díky tvorbě E.Týho potvrdil fakt,že patří mezi nejlepší tvůrce všech dob.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
10
Spielberg vytvořil opět něco co k němu sedí a udělal to výborně.... je celkem blbé, že vlivem dnešního showbyznisu je to tak zlidovělí film, že se na něj již v podstatě zapomělo. Dříve jsem si E.T.ho představoval jinak, ale jsem rád, že je takovýto. Je to krásné, rodinné, humorné, Spielberkovské, zajímavé, plné a dojemné... za pět! (hvězd)
alexik789
2 512 bodů
7
Dříve jsem se na něho koukala. Ale dnes už mě vůbec nebaví. Na svou dobu patřil mezi mé nejoblíbenější filmy, ale dnes už se řádí k mému žebříčku filmů, které nepotřebuji znovu vidět. Na svou dobu se však lidem líbí, tak to nikomu nebudu kazit.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
E.T.ho jsem naposledy viděl, když mi bylo asi pět nebo šest let. Na kazetě ani dvd jsme to neměli, ale věřím, že by tehdy patřil k mým nejoblíbenějším filmům. Jelikož jsem to viděl fakt před lety a patrně jen jednou, žádná nostalgická vlna se nedostavila. Jediné co mi vlastně přišlo na mysl byla "kauza s vysílačkami", z níž si dělali legraci i v jedné epizodě South Parku. E.T. jako takový je skvělá sci-fi pohádka s dobrým a krapet smutným koncem. V příběhu není vyloženě nikdo zlý, ale dítěti to samozřejmě připadá jinak. Fajn hudba, skvělé herecké výkony dětských herců a dobové triky jsou taktéž špičkové. Teď už jen udělat sequel, kdy se E.T. vrátí na Zemi a podnikne krvavou invazi. 80%
Edward
Edward
2 481 bodů
8
8/10