A Silent Agreement

54%

Zajímavosti 5

  • Ve scénáři byla pod jménem postavy v závorce uvedena slova "in Auslan", a to pokaždé, když se měla podepsat. Ve filmu bylo použito tolik znakové řeči a tolik těchto závorek, že přidaly do scénáře ekvivalent čtrnácti stran.
  • Scéna mezi Courtney a Mylesem na gauči, kdy plánují svou budoucnost, byla zcela ad-libbed, kromě režie, aby se trefila do dvou klíčových příběhových bodů (že Derekova hluchota je dědičná a Courtney je v rozporu s jeho zvláštními potřebami). Scéna byla natočena třikrát, široký záběr a dva záběry zblízka, pokaždé trochu jinak.
  • Davo Hardy a Joshua Sealy se setkali na společenské akci pro neslyšící v listopadu 2010 a následujících sedm let rozvíjeli myšlenky na film, spolupracovali na několika krátkých projektech a pak se pustili do "Tiché dohody".
  • V hereckém obsazení a štábu jsou zastoupeni lidé z komunity neslyšících. V hlavním obsazení jsou Joshua Sealy, Luke Watts a Matthew Archibald hluboce neslyšící a plynně znakují. Matthewova zobrazená mozková obrna je rovněž autentická. V produkčním štábu je asistent kamery Daniel Henderson hluboce neslyšící a nosí kochleární implantát. První asistent režie Ron Healey nosí kvůli věku naslouchátka. A konečně, Nicole Petleyová a Jennifer Maclaughlanová byly v době natáčení certifikovanými tlumočnicemi z jazyka Auslan.
  • Druhá spolupráce Dava Hardyho a Paula Mercuria.